Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 23:18, 27 kwi 2014

kitek81 napisał(a)
Aniu, ja z pytaniem, bo masz brzoze, to pewnie bedziesz wiedziala, a jak nie Ty to tylu masz odwiedzajacych, ze pewnie ktos mi odpowie czy te "gluty" od brzozy mozna wyrzucic na kompostownik ?

Możesz wrzucać
U mnie zaśmiecają oczko.. a raczej ten pyłek... oczko jak pokryte powłoką... dziś badałą mjakość wody w kałuży.. idealna.. szkoda tylko że kolor nie taki jak powinien..

Ale to wina moich rekinów, coś koło pół metra .. synowa powiedziała, że nogi i ręki do wody nie włoży bo sie boi..

A gorsze są małe piranie, bo ich ilość jest niepoliczalna.... a wielkość piranii od 20cm do 2cm..... i tylko lataja jak pieski i dra sie niemo jeść, jeść, jeść.. a potem saraj do wody..

Wzięłam złote orfy by zjadały narybek... ale one też wolą karmę gotową... nawet świat zwierząt schodzi na psy
Mala_Mi 23:20, 27 kwi 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu fotki obejrzałam a ta niebieska rabata cudnaPozdrawiam

A ja do Ciebie idę, idę .. idę i dojść nie mogę...
Mala_Mi 23:22, 27 kwi 2014

Gabriela napisał(a)
Irysy mnie oczywiście zachwyciły. Pięknie Ci wychodzą kompozycyjnie te rabaty.

Gabrysiu.... bo trzeba się odpowiednio ustawić do foto.. i wszytko wyjdzie

Kompozycja z klonami już mi sie podoba.... i już nie płaczę za akacją... ten klon będzie lepszy Jeszcze chudy, ale za 3 lata pokaże kto tu rządzi I troszkę zacieni palmowego, bo ma słoneczko prawie non stop

Mala_Mi 23:24, 27 kwi 2014

agatanowa napisał(a)

Normalnie wierszem pisze!

A co to takeigo wiersz??????

Kalina Eskimo nie pachnie.... i tego sie będę trzymać.... ale krzaczor i kwiaty piękne.... jeszcze ją pokażę.. poczekam na kwiatki.. bo teraz to pąki..

Mala_Mi 23:28, 27 kwi 2014

Mirka napisał(a)
Ania fantastyczne zmiany fotki cudo o iryskach nie wspomnęOpoczywaj tylko nie zadługo program naprawczy nieaktualnyPozdrawiam niedzielnie

Program naprawczy działa, bo gdyby nie on, to..... ale wszędzie mam tyły...
I melduję, że na zwiędłych patykach, zaczęły sie pojawiać powtórnie liście.. a patyk z korzonkami w wodzie.... chyba puszcza kwiatka... szok...
I nie płaczę za werbena, bo mi sie chyba nasiała na rabatach... wielkość pół centymetra, ale mam.. bo jednak niewiele przezimowało..

A kwiczoł miał mnie w nosie.. i spacerował 10 metrów ode mnie.. i wyciągał dżdżownice..

Alisonek 23:31, 27 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Wzięłam złote orfy by zjadały narybek... ale one też wolą karmę gotową... nawet świat zwierząt schodzi na psy

Aniu po prosu rozpieściłaś swoje rybki codziennym jedzonkiem po co sie starac jak Pani przyniesie
Mala_Mi 23:31, 27 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
Mało zdjęc ale śliczne i iryski i niebieskosci bardzo ładne.Pozdrówka serdeczne.

Bogdzia, mam nadzieję, że to kwiczoł, a nie drozd.. bo podobne, a nie mam już czasu na szukanie... chcę przynajmniej każdemu coś napisać.. bo nieładnie jak gospodarz nawet przy niedzieli gęby nie otworzy W potoczku dziś było szaleństwo, ale aparat miałam bez obiektywu.. widać wróbla, ale byłą całą plejada czyściochów..
Mala_Mi 23:34, 27 kwi 2014

dorciabe napisał(a)
Ania masz ogromny, niesamowity ogród. Jak Ty to ogarniasz ? Wszystko piękne, zadbane, a jeszcze masz pomocnika w postaci psa Podziwiam

Dorota z tym zadbaniem to różnie bywa.... teraz mam przymusowy urlop bezpłatny, wiec wykorzystuję czas na rewolucje.. Ale jak nie mam czasu to też żyje i nic sie mu nie dzieje.. jedynie trawnik trzeba kosić regularnie.. W zeszłym roku z powodów zdrowotnych i zawodowych , to wogle był zaniedbany i przeżył.. i oto mi chodzi, by ogród trwał nawet jak nie ma dla niego czasu tyle co powinno.

Mala_Mi 23:37, 27 kwi 2014

Mathildis napisał(a)

Te zdjęcia dziś sobie skopiowałam, żeby mieć co zimą oglądać
Aniu śliczne zdjęcia i kompozycje - do wizytówki może je dasz?

Matylda.. tyle fotek mam w wizytówce, ze i tak więcej niż regulamin dopuszcza..
Podpuszczam Konstancję, że dam jej foty i niech mi wybierze najlepsze... bo ja wybieram głownie te do których mam sentyment i nie każdy odbiera je jednakowo

I żurawki...... dają czadu... ale cicho.. o tych opuchlaki też nie wiedzą

Edit.. fachowcy udają, że nie widzą starych niewyskubanych listków .. ja sie w takei rzeczy nie bawię, bo bym nie byłą wstanie jeść ,spać i siedzieć na forum jakbym zwracała uwagę na takie pierdoły. Piszę tylko, że wiem, że powinnam je usunąć dla podniesienia walorów estetycznych..
Mala_Mi 23:41, 27 kwi 2014

agata19762 napisał(a)
Aniu na nadmiar fotek nie narzekam !!!!!!!!!!

baaaaaaaaaaaaaaaardzo lubię ten TWÓJ ogród

moje pełne tulipany po deszczu leżały połamane

Moje też sie położyły .... i część pojechała do wazonu ....
A pojedyncze stoją