Agata .. no niestety piwonie pięknie pachną, są śliczne... ale mają jedna wadę.. kwitną krótko. Trudno mi powiedzieć ile, bo jedne wcześniej drugie później.. i to sie rozciąga w czasie.. ale gdzieś koło 2 tygodni..
To twoje krajanki.. białostockie... już zarosły czym sie da.. walczą o terytorium
Celina - Twoje foto prawie takie samo jak moje Podobny gust
Pszczółko piwonie z przewrotnikiem wyglądają super... szkoda, że przywrotnik trzeba potem ciąć bo się robi brzydki..
I mój Ursyn Niemcewicz.... zaczynam doceniać piękno anemonowych..
Ja tylko dodam, że nie tylko opuszczonych ale także czynią szkody, jeżeli rodziny pszczele są słabe i w ogóle wpuszczą ćmy do gniaza i potem nie dadzą rady przed oprzędem tych larw. Bardzo niszczą ramki pszczele. Ale takich wypasionych w gniazdach pszczelich jeszcze nie widziałam.
Basiu z góry (z okien) wyglądają na bardzo zwarte i rzeczywiście przympominają stożki
Jak jestem obok nich to jeszcze przytne tam jakąś malutką gałązke, która za bardzo wystaje. Ale więcej to już na razie nic, bo aż widać białe ich gałązki z bliska
Bożenko dzięki bardzo za miłe słowa za ciemiernikiem oszalałam parę lat temu i tak zostało bardzo je lubię i będę powiększać kolekcje jak się uda A tulipanki mam tylko jedne i ciągle szukałam dla nich miejsca przesadzając już ostatni raz ( mam nadzieje ) mam taki zakątek wiosenny w końcu Buźiaki