Kasiu i to jest to co u ciebie lubię ,kawałek ziemi a ty go pięknie przyozdobisz np.cegłą i jeszcze tyle dobra tam posadzisz jesteś Wielka ,sznureczek dla groszku żeby było mu łatwiej ,jesteś świetna
Warzywnik w oczekiwaniu na mieszkańców Dziś posialiśmy fasolkę szparagową i posadziliśmy dynię i cukinię. Jeszcze tylko pomidorki koktajlowe, trochę papryki i wystarczy bo miejsca niewiele. W tym półkolu wygospodarowałam odrobinkę miejsca dla ziółek - lubczyk już wielgachny, a dziś dokupiłam kolendrę, szałwię, majeranek i miętę taką fioletową. Na parapecie jeszcze rośnie pietruszka naciowa i bazylia . Ta drabinka jest dla groszku pachnącego. Dałam na nią jeszcze sznurek, żeby łatwiej mu było się wspinać
Zakręcik kapitalny, bo nie dość że piękne tam wszystko, to w dodatku nie wiadomo czego się za nim spodziewać I to jest fajne Zresztą cały Twój ogród jest naprawdę przepiękny
Cieszę sie ze Ci rosnie ale ma małe listki ma małe , podsyp go dolomitem a jak juz sie dobrze zadomowi to skróc gałęzie, może w przyszłym roku , wtedy powinien zaczac ładnie wygladac.
Gosiu to tak jak ja ,chociaż dzisiaj specjalnie jechałam do szkółki i zakupy wkleiłam u siebie ,fajne poczyniłaś zakupy ,ja z jednorocznych dopiero mam pelargonie zwisające i szałwia
Ja zawsze kąpię przez pół godziny w Kaptanie, nigdy nie chorowały...
A rozplenica wygląda dobrze, tak ma wyglądać teraz. Nie martw się, urośnie, będzie duża
Moje dzisiejsze zakupy: trochę ziółek i jednorocznych Ja chyba nie powinnam wychodzić sama w miejsca gdzie są rośliny, bo nie umiem przejść obojętnie i zawsze coś przytargam
Zbyt długo się nie pokazywały...potem wychylił się mały kiełek z boku i wyjęłam bulwkę.Jakie było moje zaskoczenie! Pierwszy raz zrobiłam coś takiego...ale musi być ten pierwszy raz.Ogródek ma już cztery lata...posadziłam rośliny z działki i tutaj mają się świetnie...