Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

ogrodoweimpresjejolki 22:17, 16 mar 2014

Do góry
Nie wiem czy siedzisz z kompem, ale chciałabym na dobranoc Tobie pomachać.
A jutro też machnę łapką w Twoją stronę. Tak czy owak stawaj do pionu. A jak potrzebujesz podpórki, to ja z laseczką do Ciebie pokuśtykam. Buziaczki.
Ogrodowe zacisze 22:17, 16 mar 2014

Do góry
Marysiu, przejrzałam wszystkie strony. Stworzyłaś piękny ogród. Jest tu wszystko, zieleń, kwiaty, nawet zwierzęta.

A gdzie można zdobyć takiego pięknego ptaka ?

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:56, 16 mar 2014

Do góry
dajana napisał(a)
Jolu dziękuję zapisałam a listę mam coraz dłuższą.Najważniejsze że spadło sporo deszczu bo juz było tak sucho ze węża szukałam aby podlewać. Teraz już nie muszę Pokażę swoje nowe zakupione róże ,co prawda to ich zdjęcie jedynie ale będziecie wiedziały jak będą wyglądały kiedy u mnie rozkwitną .Kupiłam 5 krzaczków

Tam gdzie róże tam i ja! Co to za odmiana?
Ogródek Anity 21:53, 16 mar 2014

Do góry
Na dzisiaj mówię wszystkim dobranoc i zostawiam kwiatka
Polarstern
Mój zielony świat 21:35, 16 mar 2014

Do góry
W ogrodzie krokusów niewiele, ale za to w mieście - dywany!

Wrocław malowany krokusami

System automatycznego nawadniania 21:25, 16 mar 2014

Do góry
Dzięki wielkie!

po lewej stronie, w tym korytarzu jest ściana garażu sąsiada. Dlatego wolałbym ew moczyć swóją kostkę (tek deliaktny kołnierz 0,55m).

Wprowadziłem Twoje uwagi i dałem spryskiwacze naprzemiennie:

Wydaje mi się, że jest to najdokładniejsze i najrówniejszy wariant. Wypadło tylko dość dużo dysz.

Może warto w tym korytarzu użyć dysz o promieniu 1,4m i wstawić je przez środek? (niestety nie mogę tego nałożyć bo ten program gardeny pozwala jedynie na zraszacze 2,5m+ ;/)
Ogród z mchu i paproci 21:22, 16 mar 2014

Do góry
Tak to prawda,jezeli miala bym zlecic komus te prace to nie bylo by nas stac na to po prostu.wklejam zdjecia z podjazdu i szkieletu garazu.
Postawić trawkę nad i... 21:13, 16 mar 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
..dzisiejsze zdjęcia...nie zeszłoroczne... i to nie jest ten sam kwiatek...czy ktoś widział w marcu magnolie?

Ja widzialam u mnie w ogrodzie Troche wczesnie, prawda?
Ogród w Puszczykowie 21:11, 16 mar 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Tak wygląda mój kąt gospodarczy. Kompostownik z przodu nie jest zabudowany. Gdyby się miało przesypywać to od przodu zabezpieczę plastikową siatką. Choć nawet jak komora była prawie wypełniona to trzymało się wszystko na kupie
A z boku widać zagrodzenie na liście, o którym pisałam u Ciebie. Przesypuję mocznikiem, ładnie się rozkładają.

Asiu Kochana dobrze że to zdjęcie wstawiłaś, teraz czekam aż mój M wróci i mu to pokaże niech się bierze do roboty
A takie pyt, czemu liście są osobno??? jeśli pochodzą z grabienia ulicy to już rozumiem, ale jeśli z ogrodu, to nie wiem czemu ta izolacja
chatka ogrodnika super, ale będziesz miała miejsca na narzędzia i wszystko inne
Rozejrzę się u nas po ile są wiśnie i dam Ci znać, tylko na jakiej wys chcesz mieć szczepione???
Buziak
Zakątek z fioletową ławeczką 20:55, 16 mar 2014

Do góry
Tę rabatę mam zamiar zmienić. Wszystko porosło takie duże, a w szkółce mówili, że tak nie urośnie. Jedna trzmielina w ogóle się nie przebarwia.Berberysy w tej chwili są już przycięte.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:52, 16 mar 2014

Do góry
Madżenka - gratki fajnie, że jesteś
Ogrodowe przygody 20:50, 16 mar 2014

Do góry
Hiacynty z Biedronki wykopane z ziemi (posadziłam jesienią w donicach) i bratek z Gardenii

irysy katharine hodgkin też z biedronki to te za 0,99
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:49, 16 mar 2014

Do góry
Żebyś była z nami następne 10000000000 stron hi hi hi
Ogród do kwadratu 20:46, 16 mar 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Drzewka posadzone

Aga , co ile , mniej więcej , sadziłaś buki ? i jak zamierzasz je prowadzić ?
Ania i róże i cała reszta :) 20:44, 16 mar 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)

Aneczko, te płyty przykrywają nasz kanał przeciwpowodziowy, nie mogę tego ruszyć.
Cisy muszą się zmieścić na rabacie, czyli tu:

Rabata w lecie nie wyglądała źle, ale nie taki był cel, z tyłu rosły róże angielskie i miały zrobić żywopłot, który niestety tworzył się 3 lata i nic z tego, wkurzyłam się, dałam angielki do przodu a żywopłot zrobię z cisów, będzie szczelny, ładny cały rok i ochroni ogród przed wiatrem, bo to miejsce na wskroś przewiewa niestety.

Rozumiem o co chodziło Rabata była fajna ta będzie też fajna ale po prostu inna - z cisami faktycznie bedzie świetne tło i osłona i od wiatur i od drogi tylko jakieś wąskie je tam dać musisz albo formować i ciąć. Ciekawa jestem jak to wyjdzie Tym bardziej że ja róze chcę sadzić przy płotku (takim drewnianym) a za płotkiem chcę dać cisy - bo w razie jak się płotek rozleci - już nie jest pierwszej młodości to będzie taki zielony ekran. Ale ostatnio wyczytałam, że róż nie powinno się sadzić blisko krzewów no to się zastanawiałam czy to dobry pomysł. Ale jak widzę to u Ciebie to jestem spokojna że można tak zrobić
Ogrodowe przygody 20:39, 16 mar 2014

Do góry
kupiłam 4 róże 2 Chopiny 1 Queen Elizabeth i 1 NN
niestety tak było zimno, że na razie się moczą.
Fotorelacja z rozrostu kobei posiałam białą i fioletową
wzeszło mi 14 szt.
ogrodoweimpresjejolki 20:38, 16 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Jutro zobaczysz słonko za oknem i energia wróci

oj jutro chyba jeszcze slonka u mnie nie bedzie ...
a może
Ciemiernik śliczny
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:27, 16 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
lawenda wąskolistna dla Madżen ... stoi ...

nawet Kila ją podziwiała

u mnie pokładała się viva ... ... tylko jej prawie nie ciachałam wiosną ... no bo taka fliczna była ... to po co ... teraz wiem po co

Ja sie jeszcze kilka lat muszę poedukować w tych lawendach, poobserowac ilosc dni slonecznych, poziom opadów, etc..... Pewnie to wszystko ma wpływ. twoja posadzona jest na podwyższeniu, oewnie jej w nkgach woda nie zalega. Moja się dusi w tej wodzie i pewnie dlatego leży. Moja viva rośnie na rabacie z ziemią lekką, nie gliniasta..... I dlatego pewnie sie inaczej zachowuje. Będe prowadzić szczególowe obserwacje w tym roku
Kiedyś będzie tu pięknie 20:27, 16 mar 2014

Do góry
Kolorystycznie to bym widziała rabaty tak:

-czerwone drzewko- to obecny klon
zielone w okól niego kulki z bukszpanu

zielony narysowany krzew to aktualnie rosnący tam miskantus Silberfeder"
różowe plamki to gożdzik siny
szare - trawa niebieska
żółte - przywrotnik ostroklapowy albo turzyca Evergold
z tyłu fioletowe - szałwia omszona
zielony zygzak - z bukszpanu
małe czerwone krzaczki - trawa Red Baron (mam tam obecnie - 3 małe sztuki
duży czerwony - obecnie rosnący dereń
a na tej częsci:

fioletowe-kontynuacja wrzośców
różowe na kamykach - goździk siny
3 czerwone krzaki - dereń (jeden już tam rośnie)
żółte - trzmielina ?
zielony krzak z białym paskiem - miskant zebrinus - już tam rośnie
przed miskantem - szare - kontynuacja lawendy - choć jakoś słabo mi tu lawenda rośnie - w zeszłym sezonie wyschło mi 10 sztuk i musiałam je wykopać.
te białe mazy - to kamyczki - za zawijasem mam żurawki które kolorem giną w korze
dalej czerwony pasek - berberys bagatelle
przed nim żółte - nie wiem turzyca może lub coś innego niskiego

Generalnie muszę posadzić jakieś rośliny blisko obrzeża, bo w czasie wiatru kora leci mi masowo na trawę (tak jak dzisiaj).

Chciałabym też posadzić gdzieś budleję dawida - ta która rośnie przepięknie w zeszłym sezonie zwabiła motyle, tyle że obecnie rośnie na małej rabacie z bukszpanami i żby coś zobaczyć trzeba wyjść na drugi taras, a ja chciałabym widzieć ten przepiękny widok również z domu.

Jak wam się widzi mój projekt? Poradźcie proszę.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:24, 16 mar 2014

Do góry
Marzenko gratki na nowy 1000 czek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies