Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:33, 04 maj 2014

agniecha973 napisał(a)
Może pochuchajmy razem zamiast trzymać kciuki, będzie więcej pożytku

Dobrze miec humor w stresowych sytuacjach, pozdrówka Aga.
Bogdzia 09:34, 04 maj 2014

Będę później , muszę zając sie czyms innym pilnie.
zbigniew_gazda 09:37, 04 maj 2014

Tak mi przykro Bożenko jak widzę obrazki które pokazujesz. Nie ma sprawiedliwości i koniec. Masz rację że najgorzej jest w obniżeniach terenu. Nawet 2, 3 metry robi swoje.
popcorn 10:04, 04 maj 2014

Bożenko, wielka szkoda kwiatów no ale mam nadzieję że tylko kilka krzaków będzie miało podmarznięte kwiatki, a reszta będzie zachwycać, jak zwykle??
U mnie był szron na trawie, na razie na kwiatach nie widzę strat, może prócz borówki amerykańskiej - sporo zawiązków opadło.

pozdrawiam serdecznie!!
Agacia 10:19, 04 maj 2014

Bożenko!! Nie chciałam zaglądać dopóki nie obejrzę Mai - właśnie to zrobiłam i spieszę pogratulować Ci: bardzo udanego odcinka, świetnego występu, pięknego terenu i przede wszystkim pogody ducha i tego poczucia szczęścia, o którym mówiłaś. Jesteś, Bożenko, dla mnie inspiracją! Może ja się niepotrzebnie spinam? Może warto czekać i mieć nadzieję, że kiedyś moje marzenia się spełnią i będę tak jak Wy cieszyć się piękną ziemią i spokojnie realizować swoją pasję?

Moje inne spostrzeżenia po obejrzeniu programu to:
- Nie przypuszczałam, że okno-'rama obrazu' jest takie ogromne.
- Nie wiedziałam, że Wasz ogród jest taki ogromny!
- Ja też mam hyzia n punkcie lilii wodnych.
- Zachwyciła mnie rabata pod kaliną angielską! Czy mogę prosić o zdjęcie?
- To cud, że udało Wam się odkupić pas drzew od gminy - super!
i wiele innych, które można sprowadzić do jednego słowa: piękne

Pozdrawiam ciepło i cofam się do str. 2360, na której skończyłam czytanie wątku
monteverde 10:33, 04 maj 2014

Bogdziu przeczytałam o azaliach szkoda kwiatów u mnie nic nie ruszone, zresztą było po przykrywane, straciłam tylko jeden pąk kwiatowy w Gibraltarze przez włókninę, oberwał się, wiem, że włosi gdy maja mrozy rozpalają na plantacjach ogniska w nocy i to pomaga, ale robi to więcej osób a Was jest dwoje może dzisiaj już będzie dobrze pozdrówka
Bogdzia 11:44, 04 maj 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Tak mi przykro Bożenko jak widzę obrazki które pokazujesz. Nie ma sprawiedliwości i koniec. Masz rację że najgorzej jest w obniżeniach terenu. Nawet 2, 3 metry robi swoje.

Zbyszku, no nie ma sprawiedzliwości, zimnisko u mnie okropne i co rok mam z tym problem , jak widze ze u Was na plusie to złośc mnie bierze na to miejsce, za stara już jednak jestem na zmiany choc umysłu by jeszcze moze starczyło ale sił już nie, trzeba dożyc swoich lat tu gdzie sie jest.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 11:47, 04 maj 2014

popcarol napisał(a)
Bożenko, wielka szkoda kwiatów no ale mam nadzieję że tylko kilka krzaków będzie miało podmarznięte kwiatki, a reszta będzie zachwycać, jak zwykle??
U mnie był szron na trawie, na razie na kwiatach nie widzę strat, może prócz borówki amerykańskiej - sporo zawiązków opadło.

pozdrawiam serdecznie!!

Na tą noc znów przymrozek zapowiadają , gdzie jak gdzie ale u mnie na pewno znów bedzie.Na borówki nawet nie patrzyłam bo dla mnie ważniejsze moje kwiatki.
Bogdzia 12:04, 04 maj 2014

Agacia napisał(a)
Bożenko!! Nie chciałam zaglądać dopóki nie obejrzę Mai - właśnie to zrobiłam i spieszę pogratulować Ci: bardzo udanego odcinka, świetnego występu, pięknego terenu i przede wszystkim pogody ducha i tego poczucia szczęścia, o którym mówiłaś. Jesteś, Bożenko, dla mnie inspiracją! Może ja się niepotrzebnie spinam? Może warto czekać i mieć nadzieję, że kiedyś moje marzenia się spełnią i będę tak jak Wy cieszyć się piękną ziemią i spokojnie realizować swoją pasję?

Moje inne spostrzeżenia po obejrzeniu programu to:
- Nie przypuszczałam, że okno-'rama obrazu' jest takie ogromne.
- Nie wiedziałam, że Wasz ogród jest taki ogromny!
- Ja też mam hyzia n punkcie lilii wodnych.
- Zachwyciła mnie rabata pod kaliną angielską! Czy mogę prosić o zdjęcie?
- To cud, że udało Wam się odkupić pas drzew od gminy - super!
i wiele innych, które można sprowadzić do jednego słowa: piękne

Pozdrawiam ciepło i cofam się do str. 2360, na której skończyłam czytanie wątku

Nie wiem o czym myślałaś piszac ze sie niepotrzebnie spinasz ale co by to nie było to trzeba cieszyc sie z tego co aktualnie sie ma bo goniąc za ideałem można cale zycie go nie dogonic, a przecież masz dużo powodów do radosci, zdrówko , męza, piesa ogród, piekna okolicę której urok potrafisz dostrzec.Ja mój ogród tworzyam bez pośpiechu i tylko dla siebie , okazało sie że i innym mże sie podobac i to mnie cieszy mimo ze nie oczekiwałam pochwal.
Okno jest dośc duże 2,7m na 2m i po obydwu stronach są jeszcze okna po 0,9m ( jedno z nich to drzwi na taras).Nie są to jedyne okna w salonie bo jest jeszcze jedno też duże.

Rabata pod kaliną to właściwie rabata przy kaskadzie wodnej a wyglada stale inaczej bo nasadziłam tam roślinek ile sie tylko dało żeby kwitły cały rok. W tej chwili wyglada tak

Bardzo wczesną wiosna było tak

A ten pas ziemii od gminy to nie było wcale łatwo ani tanio , ale sie udało.Pas ma niewiele ponad metr szerokości to sama wiesz jak chętni byli by dzielic ziemię , robic plany i sprzedawac.
Agatko miałaś dzis przymrozek???
Bogdzia 12:07, 04 maj 2014

monteverde napisał(a)
Bogdziu przeczytałam o azaliach szkoda kwiatów u mnie nic nie ruszone, zresztą było po przykrywane, straciłam tylko jeden pąk kwiatowy w Gibraltarze przez włókninę, oberwał się, wiem, że włosi gdy maja mrozy rozpalają na plantacjach ogniska w nocy i to pomaga, ale robi to więcej osób a Was jest dwoje może dzisiaj już będzie dobrze pozdrówka

Aniu jeden kwiatek to niewielka strata , dobrze ze pozostałe sa w porzadku. Wczoraj sie zastanawialiśmy nad ogniskami ale musiałabym na trawniku je rozpalac i go zniszczyc a zadecydowała znajoma która powiedziała ze juz paliła ogniska i to nie pomogło a ona po całonacnym bieganiu się rozchorowała. Gorzej ze znów zapowiadaja przymrozek i nawet większy.