Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:24, 15 mar 2014

Do góry
wrzośce i wrzosy dostały podsypkę z rębaka może będzie mniej zielska

Ogród z łezką 18:22, 15 mar 2014

Do góry
I bliżej buczki, bo tam psinco widać...

i drugi

jeszcze kalina i posadzone iryski

Ogród z łezką 18:20, 15 mar 2014

Do góry
Mieliśmy z eMem rozplanowaną robotę. On zaczął od uporządkowania tego powojennego terenu. Ja w tym czasie sadziłam lilie i orliki.

To przed

Potem pierwsza przymiarka jeszcze bez drzew.

I finisz...nie widać tech hortusi i traw...jeszcze

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:12, 15 mar 2014

Do góry
A to moja wczorajsza robótka....Odkurzałem żwirek z igieł po tujach Takim oto wynalazkiem Produkcja CCCP (Cep cepa cepem pogania jakby ktoś nie wiedział co ten skrót znaczy )

Z grubsza jest czysto - jeszcze hosty zarosną te igły, więc nie będzie ich widać

W międzyczasie przesadziłem trochę dalej derenia, bo cały czas dostawało mu się od bramy wjazdowej, pozbyłem się stąd karmnika ościstego i rozsadziłem żurawki Georgia Peach na 19 sadzonek - oby się wzięly za siebie, bo rosną w tym miejscu dość słabo - a pasują tu

Ogród z łezką 18:09, 15 mar 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Kasiu u mnie paskudna pogoda, nawet jakby mi dopłacali to bym nie robiła na dworze. Wczoraj robiliśmy do oporu, księżyc nam przyświecał

Też mam zamiar tego buczka kupić już jest na 80% że to będzie ten

Pokaż go całego i zdradź ile to cudo kosztuje

Patrz...nawet nie wpadłam na to, że dopłacić by mi mogli. Dlatego na pewno, że nie miał kto dopłacić

Buczki malutkie, pokażę 129,60 zł, dokładnie, sprawdziłam.
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 18:09, 15 mar 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Troszkę mojej nowej stali

noooo dawaj dalej, dobrze się zapowiada
Miejsko & sielsko 18:05, 15 mar 2014

Do góry
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 18:03, 15 mar 2014

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:03, 15 mar 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:01, 15 mar 2014

Do góry
"Yellow River" mam od 2009 czy 2008 roku. Kupiłam w formie drzewka.. nie powtarza kwitnienia, kwitnie krócej niż inne... ale nie wymarza, nic się z mia nie dzieje, rośnie w glinie ...... bo jak sadziłam to nie wiedziałam że trzeba ją posadzić do bardziej kwaśnej ziemi.. moja nadaje sie jako luźne drzewo.. nie jest to typ magnolii krzaczora... Kupiłam na wyprzedaży.. trochę pokoślawiona.. ale mi to nie przeszkadza a cena była dobra .. mam w ogrodzie 5 magnolii... i ona mi siępodoba nie mniej niż inne.,.. i kolro taki mało spotykany u magnolii... Kwiaty mięsiste dość duże.. po przekwitnięciu ozdobne owoce, które sie trzymają do jesieni.... wrzucam zdjecia bo czytam, że mogę.. Dla mnie jet piękna
To fotki z 2011 roku... zaraz poszukam z 2013

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:01, 15 mar 2014

Do góry

Szklarnia - uprawy szklarniowe ekologiczne 18:00, 15 mar 2014

Do góry
Dlaczego zaraz kosmitkę, wygodnie będzie. Robisz ramę drwenianą, naciągasz folię, obijasz, mocujesz szynę i dokręcasz kółeczka na ramie. Witek to zrobił 30 lat temu, znaczy poprawia co kilka lat i wymienia bo drewno próchnieje.

Ania i róże i cała reszta :) 17:59, 15 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Aniu... współczuję tego przekopywania.. i wcale nie wysiłku fizycznego, ale umysłowego.. jak to upchnąć, jak przesadzić i jak wykopać by nie zniszczyć wszystkiego... robiłam to samo Wiec znam ten ból... ale ja jestem z efektu zadowolna.. efekt na razie w moich myślach.. ale do czerwca lada moment..

Otóż to Aneczko, kopanie to pikuś, ale rozplanowanie..
Brałam się za to kilka razy i dawałam spokój, tam było tak napchane wszystkiego, że nie wiedziałam od czego zacząć, jak to ruszyć..
Na szczęście jakoś poszło, jednak wciąż pozostał kłopot - miejsce na bukszpany zrobiłam, ale na końcu pogubiłam się i nie wiem, gdzie posadziłam jaką różę, czy mi się to zgra w sezonie kolorystycznie i wysokościowo.
Zobaczymy.
Efekt na razie żaden, ale poczekamy .

Kondzio napisał(a)
wiem wiem i powiem ci ze to wspaniałe uczucie wlasnie wruciłem z ogrodu bo sądziłem roze zostało mi tylko 11szt oj jaki ja jestem szczęśliwy i czekam jak to wszystko ruszy hi hi hi

Wow, Kondzio ile Ty kupiłeś tych róż?

Kondzio napisał(a)
A i chciałem cię poinformować ze jesteś matka krzesna mojego ogrodu bo przez ciebie sie w różach zakochalem hi hi hi i oczywiście Ania asc i Alinka bo przez nie zakochalem sie w moim ogrodzie hi hi hi

Bardzo mi miło, jestem winna wielu chorobom różanym skromnie mówiąc... ale to przecież piękna, radosna miłość .

Mala_Mi napisał(a)
Anuś.. i zapomniałam podziękować... wybrałyśmy z sąsiadką Laguna, New Dawn

Bardzo dobre typy Aneczko .

anna_g napisał(a)

Ale śliczna wypasiona rabata
Ta z tłem też pewnie będzie piękna - a chcesz wyjąć ta płyty i tam dać tło - tło czyli co to będzie? te cisy?

Dziękuję Aniu za porady. Kindzia mi dała namiary na szkółkę w pobliżu gdzie ona kupuje róże i miejsce jest sprawdzone - niestety z oferty widzę, że nie mają tego co polecasz ale pewnie mi tam coś doradzą - na razie kupuję niewiele więc po prostu od czegoś zacznę Buziaki

Aneczko, te płyty przykrywają nasz kanał przeciwpowodziowy, nie mogę tego ruszyć.
Cisy muszą się zmieścić na rabacie, czyli tu:

Rabata w lecie nie wyglądała źle, ale nie taki był cel, z tyłu rosły róże angielskie i miały zrobić żywopłot, który niestety tworzył się 3 lata i nic z tego, wkurzyłam się, dałam angielki do przodu a żywopłot zrobię z cisów, będzie szczelny, ładny cały rok i ochroni ogród przed wiatrem, bo to miejsce na wskroś przewiewa niestety.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:59, 15 mar 2014

Do góry

U mnie jak u Ani i Danusi - krokusy biorą się nie wiadomo skąd... Jak ten

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:56, 15 mar 2014

Do góry

Tulipany z dnia na dzień coraz większe

A tutaj krokus.... tak wielki, że przyłożyłem palec dla porównania

W runiance

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:53, 15 mar 2014

Do góry
Trochę wiosny dla Was

Miejsko & sielsko 17:50, 15 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Gratki na pierwszą setkę...... z paproci to polecam.. Adiantum stopowate. Nie rozsiewa sie, nie rozłazi, może rosnąć w totalnym cieniu.. i jest piękne... zwiewne, ma ładny kolor... Posadziłam jakeis inne paprocie.. i po 3 latach od wykasowania.. jeszcze rosną.. i rosna wszędzie.. pech łatwiejszy do wytępienia
Z okazji gratek moje adiantum..zamiast kwiatka mam dwie kępy, jedna w tle.. popatrz na jakich fajnych nóżkach rośnie.. możesz dać też do donicy, byle nie za dużo słońca..

jak ta 100 szybko zleciała z Wami ogrodowymi wariatkami, cudnie się czuję

Paprocie piękne
Mój tatuś jak o trawach mu mówię, to dla niego "chwast" .. hi hi hi
Miejsko & sielsko 17:46, 15 mar 2014

Do góry
Gratki na pierwszą setkę...... z paproci to polecam.. Adiantum stopowate. Nie rozsiewa sie, nie rozłazi, może rosnąć w totalnym cieniu.. i jest piękne... zwiewne, ma ładny kolor... Posadziłam jakeis inne paprocie.. i po 3 latach od wykasowania.. jeszcze rosną.. i rosna wszędzie.. pech łatwiejszy do wytępienia
Z okazji gratek moje adiantum..zamiast kwiatka mam dwie kępy, jedna w tle.. popatrz na jakich fajnych nóżkach rośnie.. możesz dać też do donicy, byle nie za dużo słońca..

Ania i róże i cała reszta :) 17:44, 15 mar 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
Mało ostatnio bywałam, cały ciepły czas wykorzystywałam na pracę w ogrodzie, a teraz tego czasu nie mam wiele.
Powstają pierwsze zarysy tej rabaty za domem, na którą chciałam tło (cisy), tak wyglądało to w tamtym roku:

Wszystkie róże tutaj przekopałam do przodu, część musiałam całkiem przenieść, bo z dwóch rzędów musiałam zrobić jeden. Jakieś tam miejsce na tło jest, teraz trzeba kupić i posadzić to tło.

Ale śliczna wypasiona rabata
Ta z tłem też pewnie będzie piękna - a chcesz wyjąć ta płyty i tam dać tło - tło czyli co to będzie? te cisy?

Dziękuję Aniu za porady. Kindzia mi dała namiary na szkółkę w pobliżu gdzie ona kupuje róże i miejsce jest sprawdzone - niestety z oferty widzę, że nie mają tego co polecasz ale pewnie mi tam coś doradzą - na razie kupuję niewiele więc po prostu od czegoś zacznę Buziaki
Ania i róże i cała reszta :) 17:27, 15 mar 2014

Do góry
Trochę wiosny, ale skromnej jak na razie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies