Dziś byłyśmy z Krys i jej znajomymi u pana C po rh. Niestety nie dostałyśmy tego co chciałyśmy w wiekszosci bo oni głównie sprzedają hurtowo a teraz juz tylko to co pozostało.Było sporo gatunków ale głównie nie te które chciałysmy. Pokaze kilka zdjec z tego pobytu. Ja nie kupowałam juz u niego od kilku lat i od razu na początku zaskoczenie , rh które kiedys jako malutkie rosły przy budynku teraz nadal tam rosna ale juz są duze. Tyle piszemy na ten temat co one lubią a tu rosna pod samym domem i to od zachodniej strony , warunki całłkiem nie dla nich a sa piekne.
Dolistnie pryskamy florowitem w płynie takim jak ten w dużym pojemniku ale są też o wiele mniejsze wiec można mniejszy kupic. Doglebowe nawozy są w granulkach.
Patrzę przez okna, jaka piękna kępka niezapominajek zakwitła w podwórzu
aparat w garść i pędzę uwiecznić to cudo przeze mnie nie siane,
a tu...ale się nabrałam ale też piękne
Witam,
Pod koniec marca nawiozlem trawnik nawozem z duza iloscia azotu .Na zdjeciu widoczne sa jaśniejsze pasy.Ktos wie z czego one moga wynikac i co uczynic aby trawnik byl jednolitego koloru?
proszę o pomoc w zaprojektowaniu rabaty przy wejściu do domu.
Chcę na niej zachować klon palmowy, iglak z tyłu i liściaste krzewy po prawej stronie. Myślę o jakimś skalniaku, ale nie chcę usypywać góry. Macie jakieś pomysły? Jest tu mało bezpośredniego słońca - teren zwrócony jest na północny wschód, od słońca osłania bryła budynku.
załączam zdjęcia stanu aktualnego od frontu i z boku - od strony wejścia do domu.
Kasiu zgodnie obietnicą pokazuje jak udało mi się ukożenić horcie NN
Horcia mama
Pierwszy sposób to z sadzonki zielnej
Drugi to przez odkład. Po prawej stronie jest horcia mama (Obcięta na zimę) od niej widoczny jest jeden z pędów przysypany ziemią, tuż przed iryskami. Po lewej stronie widać wyraznie że przysypany pęd puszcza liście. Można go już śmiało oddciąć od rośliny matecznej i będzie kolejna horcia.
Elipsa się robi, rabaty przy płotach się powiększają... muszę teraz pomyśleć nad obsadzeniem tego wszystkiego.
Nie wiem za bardzo co dać w rogu, za i obok ławki...