Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny ogród słonecznej safikey

Słoneczny ogród słonecznej safikey

safikey 07:08, 25 kwi 2014

codziennie rano widzimy jak wszystko rozkwita w ogrodzie:

różanecznik princess ann już zaczął kwitnąć

żurawki już coraz większe

uwielbiam to szaleństwo

rozetka 08:07, 25 kwi 2014

Bardzo mi się podoba Twój ogród, spodobał mi się żywopłot jaki zrobiłaś z pęcherznicy. Zauroczona jestem także żurawkami, których nigdy nie miałam w ogrodzie.
Czasu rzeczywiście brakuje mając dwójkę dzieci (dziewczynka 9 lat i chłopiec 2,5 roku-żywe srebro), do tego dom i praca zawodowa. Myślę, że w tym roku jak już ogrodzimy działeczkę to zacznę coś na niej działać. Na razie ocieplamy domek i trochę szkoda by było teraz coś sadzić.
Pozdrawiam Rozetka
safikey 11:42, 25 kwi 2014

ja również nigdy nie miałam żurawek w ogrodzie wcześniej przed ogrodowiskiem - tu się w nich zakochałam i systematycznie dokupuję

zgadzam się z Tobą w 100% - na wszystko zawsze zabraknie czasu - albo dzieciaczki, albo domek albo ogródek coś będzie zaniedbane
taki to już urok, myślę, że w pełni ogrodowi można się poświęcić na emeryturze

rozetka - rzeczywiście jak ocieplasz domek, to może nie warto teraz nic sadzić bo i tak zostanie zniszczone - ja ruszyłam z rabatami przy domu już po zakończeniu wszystkich prac

moja magnolia - pierwsza magnolia w moim ogrodzie - jak ładnie przezimuje to na wiosnę 2015 posadzę jeszcze kilka krzaków

na rabacie przed domem pomiędzy różanecznikamim posadziłam trawę miskant strictus

marzę aby się pięknie rozrosła na rabatcie

rozetka 12:44, 25 kwi 2014

Do emerytury to jeszcze ho,ho. Ale damy radę my kobity tak mamy.

Magnolia napewno sie rozrośnie, mam taką w ogrodzie rodziców. Kupiłam ją parę lat temu, zasilam ją tylko raz w roku na wiosnę,bardzo dobrze znosi słońce bgdyż jest zasadzona od zachodu. W tamtym roku zakwitła mi takż drugi raz w lipcu, pojedyncze kwiaty ale były. W załączeniu zdjęcie zrobione przez moja córcię aparatem, który dostała w dniu Komunii Św.( w ubiegłym roku)
Rozetka
safikey 13:09, 25 kwi 2014

Rozetka musimy dać radę kto da radę jak nie my!

Moja magnolia jest kupiona miesiąc temu i ma miejsce słoneczne (od 11-15), ale na razie daje radę

u mnie najstarszą rośliną w ogrodzie jest azalia - którą w ubiegłym roku dostałam od rodziców - ma ponoć 8 lat?

i właśnie pokrywa się listkami i ma kilka pączków

och cudownie jest....

Agatan24 21:32, 25 kwi 2014

Śliczna ta Twoja azalia japońska ma piękne pąki, ja też kupiłam niedawno ale nie wiem czy mi zakwitnie, miała już kilka kwiatów przy zakupie i nadal są ale nowych pączków nie widzę mam nadzieję że się wogóle przyjmie i przetrzyma zimę.

Pozdrawiam,
safikey 08:46, 26 kwi 2014

Wczorajsze zakupy
Planowalam dziś wszystko sadzic, ale od rana pada więc nie wiem czy się uda a takie ambitne plany mialam

Funkie z duzymi liscmi, dlugo na nie polowalam- chyba sun and subdance????

2 rodzaje zielonych zurawek:marvelous marble i jakas nieopisana moze paris????

Dwie trawy stipa arundinacea

I wlasnie rozpadalo się na maksa
as226 14:12, 26 kwi 2014

Super zakupy u mnie pada od rana też ;(
safikey 20:18, 26 kwi 2014

Codziennie ogrodek wyglada coraz piekniej- rosliny rozkwitaja i zaczyna się szal kolorow na rabatach

Pieris japonski zaczyna się czerwienic

safikey 20:32, 26 kwi 2014

Zurawki szykuja się do kwitniecia

Rabata przed domem bogatsza o nowe zurawki:

Niestety nie wiem jak się nazywaja - obstawiam Paris, ale moze się myle:

?????