Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:18, 12 mar 2014

Do góry
Wreszcie fioleciki puszczają

Hiacynty jeszcze chwila

Magnolia już czeka

Miejsko & sielsko 10:11, 12 mar 2014

Do góry
Ewa może jakoś tak ?
Myślę, że powinnaś pomyśleć nad planem całościowym rabat żeby to fajnie wyszło
Wpadnę wieczorkiem bo teraz muszę uciekać

W cieniu - zacieniona 10:07, 12 mar 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Łagodny u Ciebie klimat, to wszystko lepiej zimuje. A bukszpany nad wyraz okazałe.
Bukszpany dobrze u mnie rosną,lubią lekkie zacienienie,podsypuję tylko kompostem,nie używam nawozów.

Przyjazny ogród 10:02, 12 mar 2014

Do góry
Przyjazny ogród 10:02, 12 mar 2014

Do góry
W kwietniu to już będzie zieleń, ho, ho... A na dzień obecny cieszą ciemierniki

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:02, 12 mar 2014

Do góry
Marta,muszę ci dyplomatycznie odpowiedzieć....
Świerki masz bardzo ładne,gęste,super.
Można ich nie przycinać bo tak jak mówię są piękne.
Natomiast jeśli ja miałabym podejmować decyzję - przycięłabym je bardziej.

A jak?
Ano tak.

Musisz zdecydować sama.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:41, 12 mar 2014

Do góry
Pozdrawiam zaglądających. Za pochwały dziękuję, za dobre rady również. Z pozdrowieniami wklejam zdjęcia na któych widać różnicę między krokusami botanicznymi a wielkokwiatowymi. W tym roku zakochałam się w fioletowych

Miejsko & sielsko 09:37, 12 mar 2014

Do góry
Dzisiejsze postanowienie.
Zasadzić 20 bukszpanków. Zadanie wydaje się co do zasady proste pod warunkiem, że się wie gdzie. Póki co
na zdjęciu po prawej donice, które chcę zagospodarować.

Małymi kroczkami do przodu 09:30, 12 mar 2014

Do góry
czy Carex morrowii "Ice Dance" - turzyca Morrowa

pasowałaby do projektu powyżej w miejsce zielonych kęp?
proszę o rady i podpowiedzi
Aneczkowe marzenia 09:25, 12 mar 2014

Do góry
Różaneczniki już podlane

NN

Percy Wisseman

Nova Zembla
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:25, 12 mar 2014

Do góry
Marta,cięcie tych katalp nie będzie trudne.
Będzie ładnie jeśli się ukształtują gęste korony.
Dlatego musisz zacząć od cięcia radykalnego.
Im wcześniej tym lepiej.

A oto przycięte katalpy:

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:24, 12 mar 2014

Do góry
Macham zaglądającym i odmachuję sie od kompa..
Takie porównanie po roku zostawiam.. jak nie chcemy mieć efektu już i natychmiast.. to sadzimy co 10 cm.. A co 10 cm też ładnie wygląda.... Moje sadzone co nawet 15 i 20 cm.

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:20, 12 mar 2014

Do góry
Troszkę rewizyt zrobiłam.. bo jestem ciekawa co u was.. ale nie wyrabiam.. wybaczcie..

Bogusia - mnie uprzedzają dzień wcześniej na emaila, że wysyłają towar.

Kasia - grzyby będę rozgryzać już przy innej okazji... muszę rabatę pod róże i byliny przygotować, zrobić warzywnik.. a czas ucieka.. na pewno kupie w kwietniu nicienie.. i najbardziej strategiczne miesca zaaplikuję... odżałuję stówkę, ale tak nie będzie, że mi robale zżerają moje rośliny... jedna żurawka to ok. 10zł... a wczoraj wydarłam 6 szt... Koniec z kupowaniem gdzie popadnie, szczególnie żurawek.

Agnieszka -.. ja sadzę krokusy luźno... bo za 3 lata i tak będzie wielka kępa.. a potem problem gdzie to rozsadzić.. twoje też sie rozrosną..
Taka różnica po roku.. a i tak rozrastają sie do jakiegoś poziomu i potem już ich nie przybywa.. trzeba rozsadzać.

Albo tu.. różnica roku I mają kiepskie warunki, bo rosna tu hosty i katalpa wydziera z ziemi co sie da.. nawozu nie widziały nigdy... Hosty muszę w tym roku zasilić, bo prawie nie rosną

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:52, 12 mar 2014

Do góry
Zdjęcia katalp specjalnie do Basi z prośbą o poinstruowanie I co tu należy usunąć?

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:41, 12 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Basiu - wrotycz można stosować nawet teraz... tylko wiosną jeszcze go nie ma na polach by urwać .. no i nie odróżnię go od innych roślin na łące.. ale jak naczaję gdzie rośnie, to i wiosna będę latać z wywarami..

Bogdzia - dla ciebie wyjątek robię i odmachuję ...
Gdzieś byłą dyskusja o przebiśniegach o szerokich liściach.... twoje są te i maja cienkie liście

A moje 5 szt z cebulek, od 5 lat niezmienna ilość ,ma szerokie liście.. kwiatki prawie takie same.. może bardziej krępe i krótsze.

Wąskie czy szerokie to mało ważne , najważniejsze zeby kwitły i zdrowo rosły.Gdzieś kiedyś widziałam to sporo jest różnych odmian przebiśniegów , aż sie zdziwiłam ze tyle tego jest. Są takie po dwa na jednej łodyżce ale później kwitną te akurat miałam ale też wymarzły.Miłego dnia Aniu.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:39, 12 mar 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Rano przed pracą ciąg dalszy lania wody

Etap VIII

Woda nalana, folia sie dopasowuje do wykopy, pierwsze przycięcia folii i ,,próba mostka "

Etap IX

Wykańczanie i sadzenie roslin

I jeszcze raz dla przypomnienia - ta sama pora, to samo miejsce, rok temu

Śliczne te wielkie bukszpany z tyłu.Jesteś posiadaczka cudnego oczka mnie tez to czeka na razie jednak szkoda mi wody bo używam do podlewania pompa siadła, agregat i beczkę szlak trafił tak że to moje jedyne źródło wody. Nie masz problemu ze spływającą ziemia do oczka? U mnie po deszczu woda była brązowa pozdrawiam
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:30, 12 mar 2014

Do góry
Aniu miał rację, że mnie przekonywał

Mam nadzieję, że Basia zajrzy bo mam dla niej przycięte świerki oba dwa

Pierwszy świerk:

Drugi świerk:

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:21, 12 mar 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
Selly, a jak szybko rośnie ten Mazus?jak długo kwitnie?masz może fotki swojego jak wyglądazaciekawiłaś mnie nim

Rośnie bardzo szybko. Trzy sadzonki w rok zadarnią powierzchnię 1 m2. Tu na obrazku mam właśnie wsadzone wiosną w zeszłym roku 3 małe sadzonki, które teraz pokrywają ok metra kwadratowego.

O tej porze roku wygląda prawie jak kora sosnowa, dlatego postanowiłam właśnie nim zastąpić sobie na rabatach korę sosnową. Już na niektórych rabatkach go sobie posadziłam i intensywnie podlewam, żeby się szybko zadomowił. Będę miała z głowy zarówno pielenie jak i dosypywanie kory , która się szybko rozkłada. a najfajniejsze , że nic mnie to nie będzie kosztować. Można po nim nawet deptać.
Wiosną robi się intensywnie zielony i kwitnie uroczo na fioletowo. Ale bez względu na kolor cały rok utrudnia wysiewanie się chwastom .
w Oborze też mogą być ogrody 08:18, 12 mar 2014

Do góry
gratulacje z powodu 2 setek
Ogródek z futrzakami i kamieniami 08:12, 12 mar 2014

Do góry
U nas dzisiaj spory przymrozek i rośliny oszronione

Za domem widok z mgłą w tle
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies