Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

Milka 15:06, 22 kwi 2014

Pięknie się przyjął
Szkarłatka kwitnie na biało, takie wielkie kolby, a potem owoce jak jeżyna, liście wielkie i ciemne, jak u hortensji ogrodowych
piękna magnolia i tawuły, ale co nie jest u was piękne
weronika77 20:28, 24 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
Weroniko , słów mi brak , powiem tylko dziekuje Tobie i M i jak napisałam u siebie mam nadzieje ze sie w tym roku spotkamy .

Bogdziu, też mam nadzieję na spotkanie, tylko ten czas leci coraz szybciej. Mój M już następną rabatę założył z rododendronami, jeden kupił, trzy "odsadził" od naszych, i jeszcze kupi. Oto efekt oglądania świątecznego...Twojego królestwa .
Przy okazji pozbyłam się weigeli ( o tej porze zbyt patykowa) i wlepiłam ją M. na rododendronową.
Zostały jeszcze 2 weigele na potem, do przeniesienia.

Ostatnie przebywanie weigeli przy tawule.

Już jej tu nie ma, a w wolnym miejscu miałam pomysła wsadzić magnolię Susan np. i jeszcze jedną do kompletu hortensję Anabellę. Teraz mnie jednak kuszą róże...jak zwykle.
weronika77 20:43, 24 kwi 2014

Mathildis napisał(a)
Weroniko dziękuję za odpowiedź i przepiękne zdjęcia
W takim razie przeniosę moją skalnicę w inne miejsce, bo na froncie denerwują mnie jej "fochy"

Nie ma roślinek, którym nie jesteśmy potrzebne. Albo trzeba przyciąć, albo przesadzić. Jak przekwitną, to ja nożyczkami ścinam ich kwiaty, i są gołe pagóreczki zielone. Lubię te wiosenne kwiatuszki, i nie tylko skalnice.

Ato biała skalnica, kwitnie ciut później niż czerwona.

Czerwona bliżej.

I w towarzystwie mieszanym. Nie przeszkadza jak się nawzajem poprzerastają.

Pod tawułą mam takie pomieszane barwy, i lubię je.
weronika77 21:01, 24 kwi 2014

Cieszą mnie tawuły wczesne, tulipany i floksy, wszystko ładnie kwitnie chociaż to jeszcze kwiecień.
Zawiódł mnie kolejny raz migdałek. Obsypany pączkami miał zakwitnąć okazale, tymczasem którejś nocy przemarzł. Takie pączki.

Floksy szydlaste niezawodne.

Magnolia trochę przemarzła ale jeszcze jakoś wygląda. Jabłonka rajska kwitnie.

Tawuły wczesne niezawodne.
weronika77 21:12, 24 kwi 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Słodki ten Wasz ogród...
Pozdrawiam już prawie poświątecznie.

Też pozdrawiam wiosennie, fiołkowo.

Pod tawułami już startują hortensje Anabelle, różyczki też.

weronika77 21:25, 24 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Pięknie się przyjął
Szkarłatka kwitnie na biało, takie wielkie kolby, a potem owoce jak jeżyna, liście wielkie i ciemne, jak u hortensji ogrodowych
piękna magnolia i tawuły, ale co nie jest u was piękne

Irenko podziwiałam mnogość i barwy Twoich tulipanów. Moje też możliwe, wiele jeszcze w pąkach,
a z mojego M rabaty zostało sporo liści tulipanowych po wizycie turkuciów. Na razie nie płoszymy tam kreta, może się nimi pożywi, a jak nie, M wyda im walkę chemiczną albo obornikową

weronika77 18:39, 26 kwi 2014

Mój wczorajszy zakup w miejsce wykopanej weigeli...mam nadzieję, że szybko taki urośnie. Coś jeszcze dosadzę dla towarzystwa.
reni 20:27, 26 kwi 2014

Weroniko pozdrawiam..nacieszyłam oczy,pięknie u ciebie i te poduchy z kwiatów..urocze
monteverde 21:49, 26 kwi 2014

Lubię Weroniko tą Twoją wiosenną bajkę wszystko ślicznie kwitnie, fajnie tniesz tawuły na taką grzywkę u mnie weigele też chyba wywędrują z przodu jak byłam w rajskim to sąsiadka cięła jak miotłę i teraz takie kikuty widać, jak się mnie nie uda lepszego kształtu im nadać pójdą precz Róża ma piękny kolor będzie pasowała do floksów lilia niebieskich pozdrawiam
agatanowa 22:17, 26 kwi 2014

weronika77 napisał(a)

Mój wczorajszy zakup w miejsce wykopanej weigeli...mam nadzieję, że szybko taki urośnie. Coś jeszcze dosadzę dla towarzystwa.

Przepiękna!