Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Urszulla 18:39, 24 kwi 2014

Zakupy Aniu niesamowite, wszystko to co sama bym kupiłam- bo jeszcze nie mam

A synuś się po prostu nie zna trzmielinki się rozrosną, to się nie martwimy, a w nogach zrobiłabym im skarpetki z żurawek seledynowych (kupisz w bestwince), a te bordowe się rozrosną A z buksików zrobiłabym taki zawijasek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2597-igielkowy-ogrodeczek?page=472#post_7

(te piwonie tu chyba nie będą najlepsze a poza tym one muszą mieć ciepło i słonecznie- daj je pod ogrodzenie tam gdzie obradowałyśmy ostatnio). Przepraszam jak namieszałam.

Luki 19:14, 24 kwi 2014

No nie ja to się tak nie bawie... trzmielinki, przywrotnik, frosted curls, wszystko mi potrzebne. Gdzie litość, gdzie miłosierdzie.
Żurawki możesz śmiało dzielić bo ładne i gęste.
Berberysy to moje ulubione krzaczory liściaste i chyba znowu się na jakieś skuszę.
anna_g 19:30, 24 kwi 2014

Ula - pewnie, że namieszałaś ale nie przepraszaj bo tak trzeba - mieszać i mieszać aż coś z tego wyjdzie. Będę myśleć bo jeszcze mam ciut czasu. Myślałam żeby te piwonie dać pod ogrodzenie pod którym ostatnio debatowaliśmy ale jak się im przyjrzałam to wydaje mi się że im tu dobrze. Żeby nie rzec tego iż dwie Ogrodniczki tj, Gosia i Ula mi potwierdziły że z trzmielinami będą ok wyglądać Jeszcze pomyślę

Łukasz - Ty się nie baw - Ty przyjeżdżaj - zakupy zrobisz i zaprzyjaźnionych Ogrodomaniaków wraz z ich ogrodami odwiedzić. Dwa w jednym - tylko nie wiem które przyjemne a które pożyteczne
Luki 19:52, 24 kwi 2014

Aniu właśnie nad tym intensywnie myśle i nie wiem co wymyśle. Ciekaw jestem oferty w tej bestwince, czy mają trawy itd. Kuszące to wszystko tym bardziej, że to w sumie tylko 100km.
W jakiej cenie były te trawki ? Mieli może turzyce Evergold?
Kasya 20:06, 24 kwi 2014

anna_g napisał(a)
i takie tam różne co mi wpadło w aparat

zdjęcia nie oddają uroku brunery

miodunka kwitnie nieprzerwanie już chyba z miesiąc i robi się z nie wielkiii smok

Witam,

tez mam brunere, poki co 1 krzaczek i planuje rowniez kupic miodunkę

powiedz prosze jak szybko sie rozrastaja ?
Kindzia 20:11, 24 kwi 2014

Noooo, właśnie nie chciałam Ci tak wprost napisać, że te piwonie to bym stamtąd zabrała...Ulcia mnie wyręczyła
Będą tam rachityczne, tam słonka mało masz...a zawijaska bym nie robiła, bo to krótki kawałek, tylko płotek i skarpetki buksikowe, a wypełnienie żurawką southern comfort. Jak żurawki będą kwiatuszki miały będzie zwiewnie...coś takiego bym se zrobiła (wybacz talent plastyczny, w drugiej półkuli mam, po przeciwnej stronie jak zmysł matematyczny, czyli nie mam)

Bea 20:13, 24 kwi 2014

Ania, a ta rabatka z trzmielinami to w cieniu czy w słońcu.
Kindzia 20:31, 24 kwi 2014

Tam ciemno ma, z tego co pamiętam Beatko.
Bea 20:37, 24 kwi 2014

To żurawki będą miały dobrze. Runianka też mogła by być, a piwonie za bardzo krzaczaste.
Awaryjnie można też posadzić jednoroczne np. bratki za nim żurawki małe podrosną.

Dorota123 21:33, 24 kwi 2014

Ja na dzień dobry posadziłabym bratki, pomieszane z niskimi trawami. Efekt ekspresowy i małolat może dostrzegłby piękno w tej rabacie.