Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 22:30, 09 kwi 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Z takim Pomocnikiem żadna praca niestraszna

Kasia synuś przystojniacha, tylko patrzeć jak sobie zażyczy otrzymać swoją częśc ogrodu pod uprawy roslinek

A wiesz, moja Młoda też pomogła na swój sposób Otóż w minioną niedzielę była sama w ogródku i upiekła tort z piasku, z bakaliami Ja zaś wczoraj podczas obchodu pochyliłam się nad moim szczodrzeńcem, który dziwnie śladu życia nie dawał po zimie, zmarzł, myślę sobie, czy co? Jak zaczęłam drążyć temat okazało się, że to Nastka oskubała dokładnie wszystkie pączki na bakalie do swojego torta
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 22:29, 09 kwi 2014

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:26, 09 kwi 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Moje meble .... przepraszam za jakość ale z komórki robiłam i mi się ręce trzęsły poduszki schowane

Daleko musiałam się cofać, ale co tam mebelki prima sort
Ogród pod bukami 22:26, 09 kwi 2014

Do góry
W związku z tym, że wszyscy ciężko pracują w ogrodzie sama zrobiłam projekt mojej zmienionej rabatki

Bardzo proszę o uwagi i propozycje co do modyfikacji.
(real foto wyżej)
Opiszę w skrócie:
- zostaje trzmielina, róża, rozchodniki i juka.
Dosadzam: Miskanta i żurawki. Mam 6 ogromnych karp "Red Flash" i chciałam je wykorzystać. Jednak z racji ze są ciemne (za ciemne) wymyśliłam, że poprzeplatam je inna odmianą - proszę o radę jaką?

Kocham tez moje piwonie - ale niestety giną latem więc wymyśliłam że zesadzę je z trawami - czy to dobry pomysł?
Myślałam np. o Turzycy włosistej 'Frosted Curls' (Carex comans)
lub Turzycy "ptasie łapki" variegata (Carex ornithopoda) - nie wiem czy ta nie jest za niska??

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 22:25, 09 kwi 2014

Do góry
Zakamarek 22:23, 09 kwi 2014

Do góry
To jest ta roślinka, która u mnie rośnie a podobna jest do Twojej kwitnącej
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:21, 09 kwi 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Byłam przed chwilą u Ciebie, Iwonko. Zajęcia domowe konieczne, ale nie ukrywam ,że przez tyle lat życia już mi się znudziły. Cóż, kiedy nikt nie chce ich ode mnie zabrać.

Hanuś pooglądalam Twoją śliczną wiosenkę,najbardziej podobało mi się zdjęcie z żółtymi zawilcami.I baaardzo spodobała mi się Twoja wyzej zacytowana wypowiedż-mnie też strasznie nudzą zajęcia domowe a w ogrodzie mogę pracować od rana do nocy
Pozdrawiam serdecznie
I mam jeszcze do Ciebie pytanko:czy to chwast czy jakaś ozdobna roślinka?

Drzewulcowo 22:19, 09 kwi 2014

Do góry
Wiosna przyszła do wszystkich z O, tylko do mnie jakoś się ociąga... Ale pocieszam się, ze będe miała dwie wiosny, bo jedna w Wawie, skwery żółte od forsycji, a i po drodze jak jadę, to już śliwy kwitną, a drugą u mnie, za jakiś tydzień. W raz na czas urlopu i kwitnących jabłoni

Gosiu tulipki powychodziły, niektóre mają pąki, ale sporo same listki, chyba za głeboko cebulki wsadziłam

Kilka fotek z wczorajszego obchodu Pierwsza odważna prymulka:

i nieśmiałe szafirki ze skalniaka

fiołki jakoś tak same się rozbiegły pod tują, miała być jedna kępka...

Malus - ek ma już czerwone listki
W cieniu - zacieniona 22:19, 09 kwi 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Dzisiaj ukradkiem pospacerowałam po wątkach...wszędzie pięknie,wiosennie.
...zostawiam kwiatka na dobranoc....

a czemu ukradkiem
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:17, 09 kwi 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
sprawdziłem bardzo fajna sprawa ale dla mnie odpada, wystające elementy w tym przypadku musiałem wykreślić a szkoda bo lubię znaczy się taki zoom -do kozic na grani bliżej a tak muszę się wyżej wspinać
na szczęście niżej też można coś trafić

zawsze marzyłam o bezkrwawych łowach, ale nie miałam czym łowić, ale upolowałeś zwierzynężurawie śliczne, dostojne, u mnie pod dom podchodzą sarny, widziałam lisy , bażanty, w lasku bywają dziki, ale żurawi na żywo nie widziałam są piękne, Ty to masz szczęście że mieszkasz w takim pięknym miejscu na ziemi .Magnolia wieczorową porą prezentuje się pięknie.
W cieniu - zacieniona 22:14, 09 kwi 2014

Do góry
Dzisiaj ukradkiem pospacerowałam po wątkach...wszędzie pięknie,wiosennie.
...zostawiam kwiatka na dobranoc....
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:11, 09 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Aniu, złocień Clara Curtis, ten ostatnio przysłany, jest różowy! str. 930 Specjalnie fotki wstawiłam, żebyś wiedziała jak rośnie.

Jest inny, żółty - krzewiasty, ale on nie jest byliną. Z niego trzeba sadzonki pobierać i przez zimę przechować. czy ja taki kiedykolwiek Ci posyłałam? Bo nie pamiętam.
Złocień krzaczasty

Jak musi być żółte i bylina, to nachyłka okółkowego posadź.

Basiu, nawet u siebie nie wyrabiam z bytnością. Póki mam wolne przymusowe od pracy to nadrabiam zaległosci w ogrodzie, a ma mich dużo. No i jak się bardziej ociepli to po łagodnej zimie będzie plaga np komarów.. wiec robię to co mnie denerwuje... bo krwi nie będę oddawać z własnej woli... mam za niskie ciśnienie.

Pomyliły mi się złocienie... będzie trzeba przeorganizować.. ale ten różowy też jest ładny.. i Agnieszka z Jurajskiego też go ma ... bardzo mi się na żywo podobał.

Nachyłki mam.... i miałam kilka rodzajów, ale tylko ten zwykły rośnie jak trzeba... i mam go dużo, wiec wolę coś innego... jakoś nie mogę sie przekonać do małej ilości gatunków.. ale spoko.. coś podumam, niebieski też by tu pasował..

No to obrazek na żółto...

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 22:08, 09 kwi 2014

Do góry
Witam!
Ja już jestem po siewach 01.04, fasolka i rzodkiewka już wschodzi.
Przygotowuję się do budowania jeszcze dwóch takich skrzyni na truskawki oraz załatwiłem sobie beczkę 200 litrową w której będę trzymał truskawki pnące. Ciekawe forum dla zainteresowanych
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=34&t=36207&sid=483b6fab11d1862cb5c35efde4c079d2 - POLECAM
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:04, 09 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Aaaaa. .. Już to widzę .. Piękny zestaw

Zestaw z bielą i z różowym mnie osobiście pasi.............taki duet musiał u mnie zaistnieć

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:01, 09 kwi 2014

Do góry
Aniu wiem że nie reflektujesz na śliwowiśnię ,ale wklejam w pełni kwitnienia (jest urokliwa tak sądzę ,pozdrawiam
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 22:01, 09 kwi 2014

Do góry
Magnolia z początku kwietnia:

Co się stało kwiatom ... 21:59, 09 kwi 2014

Do góry

I takiego gościa spotkałam na swojej drodze

I krakowskie gołębie

I winniczek wyszedł na spacer po rosie

I trochę bieli na dobranoc
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:55, 09 kwi 2014

Do góry
Maria667 napisał(a)
U ciebie również królują magnolie...
Chyba masz bardziej zaciszne miejsce, bo u mnie niektóre jeszcze się rozwinęły
Pozdrawiam.

Zacisze...............oto jest pytanie, staram się cały czas, żeby zapewnić roślinom zaciszne miejsca w moim ogrodzie, nie wiem czy to ja sprawiłam, może po części tak, dla magnolii zrobiłabym wszystko. uwielbiam patrzeć jak kwitną..............najmłodsza panna

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:54, 09 kwi 2014

Do góry
winna też jestem pokazać "twins angelique" ... nie ma wątpliwości ... tam zdecydowanie była tylko jedna cebulka ... a obok większej roślinki wybiła się kurduplowata troszku za to równie piękna w pokroju liścia i pąka ... tadam

nie mogę papuzich nie pokazać ... wiem wiem ... pokazywałam ale moim zdaniem one mają parcie na szkło ...

Leśne Wzgórze 21:54, 09 kwi 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Ja bym posadziła grupami rh i horti nieregularnie ale kolorami i grupami hosty kolorowe też grupy i nieregularnie to będzie wyglądać naturalnie ha ha Pozdrawiam

Na górce już rosną RH w grupie i azalie też w grupie - na razie rzadko, ale myślę, że się rozrosną

Zdjęcie pokazuję inną część tej samej rabaty na prawo i ciut w górę od ostatniego RH mam myśl posadzić hortki

Wstawiłam kwitnące żeby lepiej było je widać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies