Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro :) 22:17, 10 mar 2014

Do góry
Tu była robiona rabata pod kulki.. i krokusami się nie przejmowałam.. a one patrz... nie dosć, że żyją to jeszcze kwitną, a reszta nie
Sorki za foty, ale u siebie mam plan naprawczy Jak trzeba usunę
Krokusy na rabatach ilość powiększają duuuuuużo lepiej....
Miejsko & sielsko 22:17, 10 mar 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

WYPAS! Lubię to!
Ogród w skali mikro :) 22:15, 10 mar 2014

Do góry
Wylezą krokusy,,, spokojnie i tak wszytko w tym roku szybciej o miesiac ..
Ku pokrzepieniu serc.... 2009

2013

Po drodze zima 2010/2011 bez śniegu i z mrozem -30. Szału po 4 latach nie ma.... ale rosną Żółte wyszły, a fioletowe dopiero zaczynają .. koloru jeszcze nie widać.. dlatego 2013, ale w kamykach .. kwitną..bo posadziłam kulki bukszpanowe nad częścią.. i nie dbałam o krokusy... ziemia przekopana..a i tak sie znalazły.. nie do zdarcia...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:14, 10 mar 2014

Do góry
Przez te opuchlaki zapomniałam powiedzieć że przylecialy ptaki śpiewały mi cudnie, fotka kiepska bo z tel z ogromnym przybliżeniem
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:10, 10 mar 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
I jeszcze pokaże moje parapetowe uprawy - na razie wzeszły tylko stipy (ostnice) - poznałam je idzięki O. i zakochałam sie w nich na amen, w ogrodzie mam jedną jedyną sztuke kupioną w ubiegłym roku (była ostatnią sztuką w szkółce więc nie mogłam ich miec więcej a szkoda) - przezimowała bo lekka zima była ale bede co roku siać zima i potem sadzic bo są urocze.

Na razie tylko tyle ale za moment pojawią sie kolejne nasadzenia, mam w planach jeszcze do wysiania jeżówki i wiele innych

Małgosiu, kiedy ją siałaś ? jak długo wschodziła, i jeszcze jedno pytanie - czy nasiona przykrywalas, czy zostawiłaś na wierzchu ?
Pięknie Ci wzeszła, mam zamiar jutro posiać bo mam nasiona, tylko nie wiem czy przykryć nasiona.
ściskam i zdrowia życzę
Na Francuskiej 22:09, 10 mar 2014

Do góry

pierwszy kwiatuszek na hiacyncie

i kochane brateczki i stokrotki

Na Francuskiej 22:04, 10 mar 2014

Do góry
Trochę kwiatków

Pszczelarnia 22:00, 10 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Ewo nie wiem czy to u Ciebie czytałam, że widziałaś gdzieś piękny szpaler z jeżyny? Nie zapisałam sobie kto miał zrobić zdjęcia i go pokazać i stąd moje pytanie. Ech... i szukam teraz na ślepo.

Tak to teraz wygląda. Jeżyny są co roku dorodne, choć nie mam pojęcia, jaki sekret w ich prowadzeniu tkwi. Zacisznie, słonecznie i nie ściąga się ich z podpór.

Na Francuskiej 21:59, 10 mar 2014

Do góry

Na Francuskiej 21:55, 10 mar 2014

Do góry
tutaj lepiej widać te carexy

kolejne lawendy i czosnki główkowate- te cienkie szczypiorki

W cieniu - zacieniona 21:53, 10 mar 2014

Do góry
Przyniosłam agapanty z piwnicy,stoją na parapecie...ale czy zakwitną?

w Oborze też mogą być ogrody 21:46, 10 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Też sporo prac wykonaliście. Ależ fajnie, że wreszcie można sobie w ziemi podubać A Ty masz warzywnik?

No staramy się za jednym razem jak najwięcej zrobić ja tak w ziemi to jeszcze nie grzebałam, bo na razie to byly głównie prace wysokościowe i teraz sobotnie kopanie pęcherznic, ale w końcu przyjdzie dzień na chwastowanie
Oczywiście że mam warzywnik, o tych truskawach pisałam u Ciebie bo ja rok temu miałam ok 90krzaczków truskawek i cięłam je latem z liści.
To jest kawałek mojego warzywnika zimą

A tak wyglądał warzywnik 2 lata temu

wtedy jeszcze truskawki były na innym miejscu i przykryte szmatą
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:44, 10 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Mam kępkę przylaszczek, ale od lat taka sama. Nie dobre ma miejsce.

Moje też będę musiała przesadzić, słabiutko wyglądają. Wprawdzie mam je od ubiegłego lata i jeszcze nie zdołały się rozrosnąć. Przy liściastych miejsca muszę szukać a nie pod świerkiem. Całe igliwiem zasypane były
Na Francuskiej 21:41, 10 mar 2014

Do góry
Tu widać ciachnięte lawendy- zastanawiam się, czy nie skrócić ich bardziej- ta duża kępa zawsze najładniej kwitnie

Trawki stąd wylecą-nie wiem jeszcze dokładnie gdzie, ale raczej do cienistego miejsca, bo tutaj latem mają za gorąco ( to chyba jakieś carexy - na zdj. taki niby rządek)

kolejne czosnki i kamasja

Kostrzewy do podziału

Na Francuskiej 21:34, 10 mar 2014

Do góry
Teraz trochę zdjęć:
czosneczki

hiacynty

tawuła

W ogródku Iwony 21:32, 10 mar 2014

Do góry
Dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna za odwiedziny Zdjęcia będą jak coś nowego się pojawi. Dzisiaj cały dzień w pracy więc ogrodu nawet nie widziałam Mam nadzieję, że ładna pogoda się utrzyma to wreszcie popracuję w ogródku.
Na poprawę humoru stare zdjęcie.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:28, 10 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu, święte słowa! Nie lenić się.

To, że po pracy co nieco boli, to dobrze. Ruszyliśmy zastałe mięśnie i skarżą się.
Trzeba się przemóc.2-3 dni i będzie po bólu.

Buziaczki

dzięki Haniu, ruch na powietrzu działa jak balsam, ja to wiem tylko muszę w murach byś większą część dnia

i nic póki co na to nie poradzę
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:25, 10 mar 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)

donice śliczne...trzumaj w domciu bo przymrozki szaleją nocą
w Oborze też mogą być ogrody 21:22, 10 mar 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Alisonku, wielkie brawa dla Was za tyle pracy wszystko obejrzałam
Trochę mnie nie było i jestem nie w temacie, ale mam jeszcze pytanie czy planujesz wyprostować linie rabat? szczególnie tej przed Twoim stolikiem do roślin? na rysunku jest napisane 5,50 i 6,30? oraz tej pod murem? mi się te fale nie widzą, a i tak za 2 lata będziesz napewno poszerzać
trzymam kciuki za tą rewolucję
Buziaki!

Kasieńko dziękuję bardzo że napisałaś, no i najważniejsze że poznałaś naszą rodzinkę i nasz ogródek w powijakach
Dziękujemy, faktycznie już trochę zrobiliśmy a to dopiero początek
Linie rabat myślę że będą proste, bo jeżdżenie kosiarką po tych zawijasach to udręka nie z tej ziemi
Wczoraj na szybko wklajałam ten żywopłot i nie wszystko się wymazało ze starego rysunku, na tym podpisałam rzeczywiste wymiary a końcowej linii rabat nie mam bo jeszcze nie wiem gdzie i co będzie
Może masz wizję??
Pozdrawiam wiosennie
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:22, 10 mar 2014

Do góry
Aniu ... Toż to 3 stówy strzeliło a Ty mnię tu nie opinkalasz ??... że ja nic ....

Samych ogrodowych sukcesów życzę .. I niech ta ogrodoterapia działa jak najlepiej .. Każdego dnia

Jakiegoś kfffiatucha Ci wyszukam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies