Czyżby na te szczyty?
Ja tez proszę o relacje z ogrodu
ta piwonia, o która ptałas, dorasta do 80 cm, ma sztywne gałęzie, po deszczach się nie wykłada i za to ją uwielbiam
Dostałam od sąsiadki hortensję przed zimą. Powiedziała, że ją dostała, ale jakoś jej się tak kładzie i nie chce jej już bo się u niej i tak zmarnuje, bo ona nie będzie jej chowała na zimę. Nie wiedziała jaka to hortensja. Przechowałam ją w piwnicy, nie cięłam jej jeszcze. Zaczęła wypuszczać listki, więc wzięłam ją do domu, bo w piwnicy jest dość ciemno. Zastanawiam się czy ją może przyciąć, bo wygląda dziwnie, np ta długa zawinięta gałązka wypuszcza listki na dole potem ma ok 30cm przerwy i dopiero znowu lustki. Może ją przyciąć przy dole?
Krokusy podziwiałam ale one sa sliczne, jak tak do słońca sie otworzą
A botaniczne bardzo szybko u ciebie, moje ledwo wyłażą, zatem na[pierw u ciebie nacieszę oko
E tam, ja widzę że się da je wcisnąć u ciebie do twojego stylu ogrodu te niepełne pasują idealnie
Odpisałam, jestem chętna...i bardzo szczerze to mówię
a tu ta trawka, co na nią narzekałyśmy, wywaliłam i patrz, odrosła, zostawię jak taka dzielna, najwyżej będę strzyc
cmokam
Bożenko, koniecznie lawendy sadź, może w innym miejscu lepiej sobie poradzą, albo na zimę w razie co okryj
Ja lubię pachnące piwonie
u mnie juz ostróżka i niezapominajka ruszyła
i bratki samosiejki kwitną i trawa nowa, zielona, wiosna
To obie nie na bieżąco
ale powoli nadrobię wiosna to taka piękna pora roku
moi mężczyźni same fajne niespodzianki mi przyszykowali
hiacynty od synusia, a reszta od Mężusia, ale powiedziałam co chcę, spryciula jestem konkretne donice i kwiatki do nich