Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

ocia79 12:27, 29 kwi 2014

gusiarz napisał(a)

Tu w drugiej, dłuuugiej części linki jeszcze nie są dociągnięte i widać jak lekko zwisają. Nie chcę ich jednak naciągać za mocno, by zimową porą nie było konieczności rozkręcania.

Tak wygląda hak do regulacji naprężenia linki - są założone na słupach zewnętrznych, na końcach każdej z linek.

Na razie tyle zdjęć... znów bestia strajkuje i nie chce wgrywać

Super !!!
makkasia 13:04, 29 kwi 2014

Te Twoje zieloności w różu i fiolecie jak zwykle mnie zachwycają, świetny pomysł na krzyżowanie grabów
Agania 20:44, 29 kwi 2014

Wpadam i oczom nie wierzę Agnieszko, już są super rozpiętki zrobione, a dla ciebie należą się pochwały szczególne za pracę na drabinie przy linkowaniu buków

Fotki wiosenne jak zwykle pięknem niedoścignione

Ja walczę z z chwastami, muszę jeszcze wypowiedzieć walkę obślizgaczom, ale warunki pogodowe, mi utrudniają,bo wciąż burze i mokro, i wilgotno, ale się nie poddaję

Buziaczki
gusiarz 21:48, 29 kwi 2014

Kasiu - ja też na czosnki czekam.... już niedługo

Ocia ... dziękuję

Makkasiu - ... fiolety uffielbiam ... plus róż, niebieskości.... i zień...

Aganiu - w końcu się zmobilizowaliśmy i jest. Na drabinie jeszcze nie raz będę upinać buki... a zdjęcie niewyjściowe oczywiście, ale eM się uparł, że musi być i koniec... Moja gorczyca rośnie... ale pożółkła też coś. Nie wiem czemu - może za mokro ma.... ostatnio leje co dzień. U nas również chwasty rosną na potęgę. Wczoraj i dzisiaj ostro plewiłam, ale gdzie tam do końca... I pojawiła się mszyca... już róże i jaśminy pryskałam. Jak na razie róże cudnie rosną. Mają mnóstwo pąków... nie mogę się doczekać kwitnienia

róże przy gracilimusach

różanka - obecnie buksiki nieco podrównane

Agania 22:25, 29 kwi 2014

Pięknie ci różyczki ruszyły, zdążyłaś już je usunąć. to spoko już...... ja na swoich mszyc jeszcze nie mam, porywiste ulewy i burze robią swoje, ale dobrze, że wspomniałaś o jaśminowcach muszę sobie zapisać i jeszcze czarny bez łapie mszycę, dopilnuję.......... żeby w porę usunąć paskudy...... ja się cieszę, że mój wiąz camperdownii, ma się dobrze, bo ogrodowisko, nie ma o nim najlepszych recenzji, że kłopotliwy i pada, a to moje ulubione drzewo.......opryskałam i podlałam nawozem, ruszył i wygląda zdrowo, i wam życzę zdrowia i dalszych efektów i tak spektakularnych jak linkowanie buków i kolorów w ogrodzie...............i zero chwastów i obślizgowców

Nazwę liliowca sprawdzę i porównam jak zakwitną, dzięki

buziaki ślę
Gosiek 23:23, 29 kwi 2014

Witaj Aga, pieknie wiosenne fotki.
Mam pytanko do Ciebie odnosnie drzewek pod ekrany. Super to wyglada. Ja u siebie tez rozwazam grabowe co nie co, ale bardziej formowane kostki a dokladniej prostopadlosciany ok 7- 8 sztuk. Zastanawiam sie jednak czy nie jest za pozno na sadzenie lisciastych? Czy orientujesz sie moze gdzie w okolicach krakowa ladne grabowe sztuki mozna nabyc??
Magda_ 13:45, 30 kwi 2014

Hej Aguś wpadłam się przywitać - fajna wiosna już u ciebie
Buziolki
Pszczelarnia 15:00, 30 kwi 2014

gusiarz napisał(a)

Rozpinanie buków pokazowe! Tak obserwuję i podziwiam Wasze "małe" kroki do celu. Dla mnie to kroki milowe.

Co to za kompozycja z siatek koło czosnków poniżej?
Pszczelarnia 15:02, 30 kwi 2014

I teraz dopiero dojrzałam/skojarzyłam, że Ty masz nowoczesną wersję ław darniowych w ogrodzie - jak z najlepszych zdjęć średniowiecznych ława darniowa

Coś nie wchodzi mi link: http://saturejka.blogspot.com/2010/01/awy-darniowe.html
Madzenka 19:31, 30 kwi 2014

Lawy darniowe, dobre Ewa
Aguś a dlaczego nie podetniesz ostrzej bukszpany? Ja bym je własnie teraz ostro wyrownala aby się rozrastały już w idelany żywopłocik. One są bardzo żywotne.