super się z teściową dogadujesz Lucynko wiesz masz imię mojej moja to artystka już trzeci rok daje mi rannika mówi że czeka aż się rozrośnie moje dziecko gdy od niej szłyśmy chciało kwiatuszka i żeby nie wyrwała pączka szybko z teściem wykopaliśmy z korzonkiem a teściowa obserwatorka przez okno lukała ile teściu się nasłuchał a ja mam jednego rannika a co ha ha
Tu była robiona rabata pod kulki.. i krokusami się nie przejmowałam.. a one patrz... nie dosć, że żyją to jeszcze kwitną, a reszta nie
Sorki za foty, ale u siebie mam plan naprawczy Jak trzeba usunę
Krokusy na rabatach ilość powiększają duuuuuużo lepiej....
Wylezą krokusy,,, spokojnie i tak wszytko w tym roku szybciej o miesiac ..
Ku pokrzepieniu serc.... 2009
2013
Po drodze zima 2010/2011 bez śniegu i z mrozem -30. Szału po 4 latach nie ma.... ale rosną Żółte wyszły, a fioletowe dopiero zaczynają .. koloru jeszcze nie widać.. dlatego 2013, ale w kamykach .. kwitną..bo posadziłam kulki bukszpanowe nad częścią.. i nie dbałam o krokusy... ziemia przekopana..a i tak sie znalazły.. nie do zdarcia...
Małgosiu, kiedy ją siałaś ? jak długo wschodziła, i jeszcze jedno pytanie - czy nasiona przykrywalas, czy zostawiłaś na wierzchu ?
Pięknie Ci wzeszła, mam zamiar jutro posiać bo mam nasiona, tylko nie wiem czy przykryć nasiona.
ściskam i zdrowia życzę
Tak to teraz wygląda. Jeżyny są co roku dorodne, choć nie mam pojęcia, jaki sekret w ich prowadzeniu tkwi. Zacisznie, słonecznie i nie ściąga się ich z podpór.
No staramy się za jednym razem jak najwięcej zrobić ja tak w ziemi to jeszcze nie grzebałam, bo na razie to byly głównie prace wysokościowe i teraz sobotnie kopanie pęcherznic, ale w końcu przyjdzie dzień na chwastowanie
Oczywiście że mam warzywnik, o tych truskawach pisałam u Ciebie bo ja rok temu miałam ok 90krzaczków truskawek i cięłam je latem z liści.
To jest kawałek mojego warzywnika zimą
A tak wyglądał warzywnik 2 lata temu
wtedy jeszcze truskawki były na innym miejscu i przykryte szmatą
Moje też będę musiała przesadzić, słabiutko wyglądają. Wprawdzie mam je od ubiegłego lata i jeszcze nie zdołały się rozrosnąć. Przy liściastych miejsca muszę szukać a nie pod świerkiem. Całe igliwiem zasypane były
Tu widać ciachnięte lawendy- zastanawiam się, czy nie skrócić ich bardziej- ta duża kępa zawsze najładniej kwitnie
Trawki stąd wylecą-nie wiem jeszcze dokładnie gdzie, ale raczej do cienistego miejsca, bo tutaj latem mają za gorąco ( to chyba jakieś carexy - na zdj. taki niby rządek)
kolejne czosnki i kamasja
Kostrzewy do podziału
Dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna za odwiedziny Zdjęcia będą jak coś nowego się pojawi. Dzisiaj cały dzień w pracy więc ogrodu nawet nie widziałam Mam nadzieję, że ładna pogoda się utrzyma to wreszcie popracuję w ogródku.
Na poprawę humoru stare zdjęcie.