W sierpniu ucięłam z buksika teścia 5 gałązek, zamoczyłam je w ukorzeniaczu i wsadziłam do doniczek. Patrzcie jak ładnie się ukorzeniły. # z nich się przyjęły. Dziś wsadzałam je do ogródka, martwią mnie trochę takie żółto obrzeżone listki, ale może po prostu za długo się kisiły w tych doniczkach. Może będzie ok.
Witam serdecznie
Ale masz przesliczny ogród,taki dojrzały.Bardzo podobają mi się te duże kamienie,zachwyca też mnie to drzewko szczepione,co to za okaz?
Jak dbasz o trawę,że tak niesamowicie zielona i ładniutka?Ogród masz bardzo zadbany a jak radzisz sobie z podlewaniem?Nie mogę się napatrzeć dosłownie
Pozdrawiam
Tessi,
wyjmij te agapanty z ziemi i lekko przesusz, oczyść korzenie i wsadż do nowej mieszanki. Może nie wszystko jeszcze stracone.
Glowa do góry, nie jest aż tak źle
buziole
Małgosiu myślę ze poczekajmy jak zakwitnie bo trudno w ciemno zgadywac. Listki ma podobne do Elite ale poniewaz wiem ze u Ciebie kwitnie już magnolia to Elite tez by już kwitła a nie kwitnie więc poczekajmy na kwiaty.
To mieszanka majaca za zadanie odżywic rododendrony. Składa sie z Florowitu takiego dla wszystkich roślin ( w płynie) oraz Pinivitu i żelaza , wszystko do oprysków dolistnych, tu masz zdjecia.
Można zamiast tych trzech skladników opryskac tym z lewej strony na drugim zdjęciu ale ja wolę mieszanke tych trzech.
Mam w domu(w kuchni) jakąś roślinkę , a nie wiem jaki to gatunek . W załącznikach są zdjęcia.
pytania
1. Czy tą roślinkę trzeba rozmnażać przez podział , czy z korzeniami?
2. Jaka gleba ?
3. Jak często podlewać?
4.Czy nawozić? Jeśli tak , to co jaki czas?