Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

marta_d 19:50, 04 maj 2014

piwonie mają już sporo lat,były już dzielone jakiś dłuższy czas temu, mimo,że tego nie lubią to nie odchorowały, co do rh to ja osobiście mam je u siebie w ogrodzie pierwszy raz, bo się bałam, że będą problemowe,mimo, że siostra ma rh jeszcze po babci, bardzo wiekowy, to właściwie nie zdarzyło się żeby chorował, no i się skusiłam zobaczymy jak u mnie będą sobie radziły..
marta_d 20:07, 04 maj 2014

kolejny rh pokazuje pąki

wierzba już prosi się o cięcie

orliki - przy stolarni

hortensja dębolistna
Jag_58 20:13, 04 maj 2014

marta_d napisał(a)
kolejny rh pokazuje pąki

wierzba już prosi się o cięcie

orliki - przy stolarni

chortensja dębolistna

Marta ,ale masz duża hortensje dębolistną ,jakoś nie mam szczęścia aby ja nabyć ,w szkółce do której jeżdżę nie mają niestety a chętnie bym kupiła orliki tez piękne
marta_d 20:23, 04 maj 2014

też mi się podoba ta hortka, w zeszłym sezonie miała mało kwiatów,bo przemarzły jej pąki, nie okrylam jej na zimę,tej zimy nie ucierpiała, lubię też jak jej liście się wybarwiają na czerwono na jesień
madeline28 20:34, 04 maj 2014

marta_d napisał(a)
piwonie mają już sporo lat,były już dzielone jakiś dłuższy czas temu, mimo,że tego nie lubią to nie odchorowały, co do rh to ja osobiście mam je u siebie w ogrodzie pierwszy raz, bo się bałam, że będą problemowe,mimo, że siostra ma rh jeszcze po babci, bardzo wiekowy, to właściwie nie zdarzyło się żeby chorował, no i się skusiłam zobaczymy jak u mnie będą sobie radziły..

No to będę się pocieszać, bo ja piwonie dostałam zeszłą jesienią i od razu ją podzieliłam. Może i moje osiągną takie imponujące rozmiary.
marta_d 20:47, 04 maj 2014

madeline28 napisał(a)

No to będę się pocieszać, bo ja piwonie dostałam zeszłą jesienią i od razu ją podzieliłam. Może i moje osiągną takie imponujące rozmiary.

na pewno osiągną - kwestia czasu, szkoda, że trzeba tyle czekać... czytałam w którejś z gazetek ogrodniczych, że piwonie generalnie nie lubią przesadzania i dzielenia, a najlepiej zrobić to w drugiej połowie sierpnia, ot wymagania wybieram się do centrum ogrodniczego w okolicach zielonej g. i zobaczę czy będą mieć piwonie, bo chętnie zakupiłabym ze dwie sztuki
Aneta1309 22:13, 04 maj 2014

Witam, wpdłam z rewizytą bardzo ładnie u Ciebie dużo pracy i serducha wożyłaś to widać. Pozdrawiam
marta_d 21:15, 05 maj 2014

staram się jak mogę, ale jeszcze sporo pracy przede mną
Napia 21:18, 05 maj 2014

Hej Marta! Coraz piękniej u Ciebie Miłorzęby naprawdę fajnie wyglądają. Czekam na zdjęcia rozkwitniętych rh i piwonii - do tych ostatnich mam ogromny sentyment, jeszcze z dzieciństwa Pozdrawiam
marta_d 09:15, 06 maj 2014

no właśnie piwonie zawsze kojarzą mi się z domem, te które posiadam pamietam właśnie jako mała dziewczynka,rosną juz kilka ładnych lat. Chcę jeszcze dokupić ze 2 piwonie, ale tym razem chyba jakieś jasne, te które mam są koloru różowego, ale takiego bardzo ciemnego. Narazie z zakupów posadzone zostały tuje wzdłuż płotu, no i milorzęby czekają w kolejce