Cynie już wysiałam astrów jeszcze nie, dzisiaj siedziałam do 17.00 na ogrodzie trochę przesadzałam liliowce duże bo miałam między różami, żurawki, no i szukałam miejsca na nowe róże i dzisiaj druga paczka przyszła z drobiazgiem to jutro znowu do ogrodu tutaj liliputy
Podobają ci się mogę ci dać bo mam dość ,podaj adres na pr bo to są cebulki Ani też jesienia posyłałam
w kopercie
A budleje też mam a zeby duża nie rosła to ją przycinam
I na koniec pokażę Wam , co sobie dziś kupiłam Wypatrzyłam to w ogrodzie Danusi, potem upolowałam na A.. i oto dziś nadeszły: Prymula Balerina w odmianach Cream i Pink Ice.
Cudne. Wyglądają jak miniaturowe różyczki i podobno długo kwitną.
To jest właśnie Pink Ice. Na zdjęciu może tego nie widać, ale ona jest biała w różowo- fioletowe smugi
Wreszcie zrobiłam zdjęcia zakupionych róż w Auchan.
3 krzaki wsadziłam do doniczek, dwie angielki jedna pomarańczowa, druga żółta.
Parkowa
Dwie różowe angielki, tylko bez nazwy.
tu już innej firmy rabatowe.też bez nazwy i tak nie lubię, ale ulega się chwili.
To krokus rosnący w trawniku. Miała być łąka krokusowa. Zasadziłam w trawniku chyba ze 100 krokusów. Nie wiem , czy tylko jeden się ostał, czy też może reszta jeszcze śpi sobie w trawie.
Gęsiówka kaukaska zaczyna kwitnąć. Szkoda ,że ładna jest tylko wiosną. Latem nie prezentuje się zbyt ciekawie.
najpierw u cioci Gosi, teraz tu-teraz się nade mną zlitujcie i mnie dobijcie
ehhhh jakie zakupki, wzdycham do nich!
będzie się działo oj będzie
niech się ładnie przyjmą i pięknie rosną
pozdrawiam