Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Matka 10:21, 03 maj 2014

Anet, a w jakiej odległości sadziłaś cebule tulipanów?bo ja w 10cm rozstawie i tak mi w kupie uroslyjuż je wykopujesz?bo ja się chyba rozpędziłam i z awcześnie wykopałam część swoich.
ana_art 17:59, 03 maj 2014

AlicyaLK napisał(a)
Ależ boska pergola! Zakochałam się! A czyn drewno jest malowane? Jaka to farba? Cudowny ten Twój ogród można tam siedzieć i siedzieć... Aż się rozmarzyłam

No mam nadzieję, że jak zostanie skończona to dopiero będzie można ochać
Drzewo malowane jest dwukrotnie impregnatem tikurilli z mieszalnika kolorem 560
ana_art 18:14, 03 maj 2014

Luki napisał(a)
A rabata przed domem nadal owiana tajemnicą
Zdjęcia cebulowych codziennie wrzucaj, nikt nie będzie protestował. Pergolo-gratownik bardzo mi sie podoba

Luki ona nie owiana, ona nieskończona... ale napewno będzie obwódka z bukszpanu, kulki, hakone i .... no właśnie mam problem bo miałam dwie wersje trzy umbry lub jeden buk. Stanęło na buku zlatia. Byliśmy dzisiaj u Szmitów by kupić i rozczarowałam się nie miło... Tuż przed Ciechanowem zaczęło padać, jak dojechaliśmy delikatnie mżyło, żadnego ludzia, dwóch Panów na nasz widok się nie ucieszyło (delikatnie mówiąc)... Na stronie w aktualnej ofercie mają podane rózne buki w różnych wysokościach i różnych pojemnikach, okazało się jednak, że nie posiadają żadnego buka, tylko kopane tricolor na jesieni... Miałam zamiar kupić 3 rh ale jako że panowie poprzykrywali wszystkie agro w obawie przed nadchodzącym mrozem nic nie można było zobaczyć.... Miałam jeszcze zamówić 210 sadzonek bluszczy, 30 tawułek gold priincess, 3 conici - do biura i może 3 umbry przed płot ale się wkurzyłam podejściem i nie kupiłam NIC. Wróciłam zmarznięta i zła.... jedyne pocieszenie to obiad jaki zjedliśmy po drodze w świetnej karczmie

Zatem szukam teraz dużego buka zlatia - minimum 250cm. Gdyby ktoś wiedział gdzie go kupię, to proszę o info
ana_art 18:16, 03 maj 2014

Zielona napisał(a)
Widziałaś to: ? Może nicienie dobrze zaaplikowałaś, ale jednak potrzebują wyższej temperatury, żeby się rozbujać na dobre...? Pisałyście o 5st. Może to minimum, w którym się aktywizują, ale pełni sił nabierają przy tych 12st?...

http://www.miejskiogrodnik.pl/porady/lecznica-roslin/item/546-opuchlaki#close
Kochana ale są dwa rodzaje nicieni zimne i ciepłe... ja stosowałam zimne, ciepłe stosuje się od maja-czerwca
AlicyaLK 18:50, 03 maj 2014

Dzięki Aniu, muszę sprawdzić tikurile, bo czeka mnie trochę malowania drewna w tym roku.
bozaj 18:54, 03 maj 2014

Witam,
Oglądam Twój ogród codziennie od paru dni i jestem tak nim oczarowana, że muszę to napisać - jest wspaniały, chyba jeszcze raz oglądnę
ana_art 19:46, 03 maj 2014

No to dzisiejsze fotki, chociaż nic sie nie zmieniło

ana_art 19:49, 03 maj 2014

Jak widać lubię pink

Jag_58 19:49, 03 maj 2014

Ana jak Ci się znudziły Twoje widoczki do zapraszam do mnie
19:51, 03 maj 2014
Ana czy tam jest klon może??? Kiedy go sadziłaś???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies