Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród niby nowoczesny ale... 12:08, 06 mar 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
no i na zakończenie fotek bajzel... tu był kiedyś taras...

nie gniewaj się , że zacytowałam, ale chciałam powiedzieć, że super przestrzennie się zrobiło...Wy juz w połowie roboty a my się dopiero rozkręcamy

wczoraj też wysiałam sałatę po kilka ziaren do pojemniczków, żeby nie było w skrzyniach łyso...a resztę nasionek dosieję

pomidory i ogórki czekają do 15 maja...edit: 15 marca

papryka tez wysiana

buziaki
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 11:38, 06 mar 2014

Do góry
Witam. Zajrzałam na forum i widzę że wiosną pachnie u wielu z Was.
Ja także zaczynam prace ogrodowe.
Przenosze ten wątek z projektowania bo chyba tu jest lepsze miejsce na porady i wsparcie Pierwsze kroki mamy za sobą ale bez Waszego wsparcia nie dam rady tego ruszyć dalej
Po przemyśleniu Waszych opinii w październiku zrobiliśmy z mężem pierwsze zakupy do ogrodu. Jest część żywopłotu (od środka ) i nasadzenia z bukszpanu. Pomiędzy cisami są przerwy „technologiczne” puściłam na ogrodzenie bluszcz i posadzę rośliny z płytkim systemem korzeniowym. Wybraliśmy cisa, bo udał się nam kupić w chyba dobrej cenie po 23 zł szt. Nie jest może idealny. W niektórych gołych od spodu miejscach podsadzimy mniejsze sztuki. Bukszpan przytniemy w kulki i obwódki. Chcę zrobić przedogródek. Na początek tę duża część z kwadratową obwódką. Wrzucam 2 pomysły; proszę podpowiedzcie mi czy to ma sens. Generalnie chcę za radą Danusi użyć w całym ogrodzie mało gatunków roślin tj. Cisy i bukszpany już są. Reszta (miskanty, derenie, hortensje)w odcieniach zieleni i bieli; fioletu w lawendzie, szałwii i kocimiętce oraz żółci w listkach roślin( tawuła, trzmielina) . Czy te rośliny użyte w rysunkach pasują do siebie.

Pomyślałam jeszcze jakby w rys. 2 w miejscu derenia dużego dać jakiś inny większy krzew (jaki?) to zamiast tawuły szarej rząd derenia ivory halo przycinanego na wys 70 cm potem tawuła golden princess. Reszta tak samo? Albo w ogóle zrobić dywan z golden princess wokół obwódki z bukszpanu i wystające z niego jakieś trawy wysokie.Jak to wygląda teraz:

Cz ide w dobrym kierunku, czy to bedzie dobrze wyglądało?
Zaczynam od mniejszej i chyba łatwiejszej czesci tył domu zostawiam na pozniej

Dziewczyny czekam na Wasze rady
Magda
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:33, 06 mar 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Ogród w skali mikro :) 11:30, 06 mar 2014

Do góry
No to i ja sie tu pcham z gratulacjami na 1000 stron, !!!
Metamorfozy ogrodowe 11:29, 06 mar 2014

Do góry
Przed - 2009

Po -2012

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 11:29, 06 mar 2014

Do góry
Parę dni temu podcięłam hortki i nie wiem, czy coś z tych patyczków będzie. Puszczą korzonki?
Najlepiej syn zareagował na ten widok, myślał, że coś z matulą nie halo, że paluszki moczy w wodzie

Ogródek Anity 11:28, 06 mar 2014

Do góry
Jeszcze na dobry dzień
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:17, 06 mar 2014

Do góry
Bogdzia, Ania - jesteście niemożliwe
Bogdzia Muminek przyjedzie testować nową pościel w sobotę.. bo od Bodzi dostałam wyprawkę dla Muminka..wielkie pudło dobroci..by u Babci mieć komplet zapasowy ..... i dla Ciebie moje dzisiejsze foto.. miałam ptaków już nie pokazywać, ale dla Ciebie wyjątek
Nie jest to ptak mile widziany, ale sytuacja zabawna.. jak walczyły dwie sójki aby dobrać sie do orzeszków Niestety dziób za duży a otworki za małe

Początki w Kruklandii 11:02, 06 mar 2014

Do góry
Zimno żeby przesadzać w ogrodzie, to podziałałam w domu
Przesadziłam draceny, dosypałam trochę ziemi zamiokulkasom i wygrzebałam z garażu cebulki hiacyntów...marne były, ale może cosik z nich wyrośnie

Dopiero zauważyłam jakie zdjęcie niewyraźne...buu

Patyczki od Anety i trochu moich Vanilek

Trzymam w domu coby je zraszać często i dbać. O!
Zobaczymy które zakorzonkują...
Pomysł na ogród 10:46, 06 mar 2014

Do góry
i druga z piwniczki :

wydaje się że ta druga jest w lepszej kondycji
Pomysł na ogród 10:45, 06 mar 2014

Do góry
a teraz Jej Wysokości Pampasówki
pierwsza zimująca w gruncie

Pomysł na ogród 10:43, 06 mar 2014

Do góry
zrobiłem zdjęcia i w między czasie polałem trochę wody na tą "Saharę"

pierwsze to zmieniony a właściwie poprawiony kształt rabaty "zimowej"

to jest na pewno korzystniejszy kształt bo pozwala coś zasadzić przed włazem do studzienki
docelowo będzie on zamaskowany korą i donicą z ....czymś

Mój ogródek (do OGRODU długa droga) 10:41, 06 mar 2014

Do góry
Witam wszystkich.
Wpładłam tutaj przez zwykły przypadek bo czegoś szukałam i... oniemiałam.
Nie mogę się naczytać, naoglądać, naklikać. Aż się chce patrzeć na Wasze ogrody. Wielowątkowość postów na moim pasku zadań się nie mieści... Wszystko przez Was
Oczywiście ja ze swoim ogródkiem (przy Waszych Ogrododach nie śmiałabym tak nazywać swojego Misz-Maszu) startuję od wiosny, tylko moja łapka musi się podleczyć.

Jeśli znajdziecie czas, zajrzyjcie czasem, jesteście skarbnicą wiedzy wszelkiej więc i może mnie przypadnie w udziale skorzystać z Waszych rad i cennych uwag.
Mój ogródek powstaje od dwóch lat, ale z uwagi na bardzo okrojony budżet muszę robić go powoltku i sukcesywnie.
Niestety okazuje się, że chciejstwo nie oznacza ładu i porządku ani tym bardziej wiedzy na temat wiadomy...
Cóż, będę próbować - co z tego wyjdzie to się okaże.
Narazie mam problem z wielką KKK (kupioną kupą kamieni ). Miał być z nich podjazd, a teraz leżą i nawet trawy póki co nie mogę wysiać.
Jedyne do czego udało mi się je wykorzystać to ścieżka do trzepaka
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:35, 06 mar 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Małgosiu, rok z Ogrodowiskiem trzeba uczcić chociaż skromnym kwiatkiem

Fajne te przebiśniegi Mariolko, dzieki
Moje - te od ciebie - wyszły, są zielone ale nawet jeszcze nie zabieraja sie do kwitnienia..... obiboki jedne !
A to sa tegoroczne ? Moze moim fotke twoich pokaże i je zawstydzę............
Przycinanie - cięcie iglaków innych niż tuja 10:30, 06 mar 2014

Do góry
Tak mi wyszło przyciecie mojej bidy.
Wyglądała tak:

Teraz wyglada tak:

Czy w takiej formie mogę ją narazie zostawić?

Danusiu od razu ją popryskać Pnivitem, czy poczekac?
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 10:26, 06 mar 2014

Do góry

Ogrodowe przygody 10:04, 06 mar 2014

Do góry
to ich strona
http://rosliny.abc24.pl/
lepiej jechać samemu ta szkółka nie jest taka "ą ę"
więc lepiej zobaczyć co się kupuje
chociaż jak widzisz czasami kolory się nie zgadzają ja nie chciałam koloru czerwonego w ogrodzie
a muszę zrobić czerwoną rabatę bo tych liliowców właśnie czerwonych mi nasprzedawali
przełoże z każdego miejsca w ogrodzie za tą jabłoń a nie na początek rabaty
za liliowcami mam hortensję 1 phantom
zrobię szpaler hortensji a z przodu może konwalik?

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:46, 06 mar 2014

Do góry
Przepraszam że się wtrącę, bo to było pytanie do Zbyszka,ale moim zdaniem trzeba koronę wyprowadzić na taką wysokość.

Ogród Sylwii od początku cz.II 09:45, 06 mar 2014

Do góry
Witaj Syla. Chciałam się tylko przywitać. Macie tu wszyscy piękne ogrody... I z jednej strony baaardzo się cieszę, że jest na czym oko zawiesić... A z drugiej... mogę tylko pomarzyć o takim ogrodzie...
Ogród ogrodniczki 09:41, 06 mar 2014

Do góry
Pójdę zobaczyć.
Można klony ciąć bardziej albo mniej ale moim zdaniem mocno cięty wygląda ładniej.
Ma swój urok.

To klon "Flamingo" u mnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies