Witam Asiu
Do Ogrodowiska dołączyłam przed chwilką, ale wędruję tu po ogrodach od dawna
Do Ciebie trafiłam przypadkowo ( szukając na ogrodowiskowej mapie kogoś z okolic Warszawy), a tu taki piękny ogród! Widzę, że dużo u Ciebie nowych nasadzeń. Jeszcze nie prześledziłam wątku, ale ogród wydaje się bardzo duży. Widać, że wkładasz w niego dużo wysiłku. Wszystko mega zadbane
Ja mieszkam na wschodzie Polski. Klimat tu ostry i dużo roślin przemarza, więc nauczona doświadczeniem, muszę uważać, co sadzę. Gleba w moim ogrodzie raczej ciężka, co nie ułatwia zadania. Ale walczę i może niedługo jakiś wąteczek założę. Zobaczymy.
Mam do Ciebie pytanie. W poniedziałek będę w Warszawie i w Legionowie. Będę miała trochę czasu na odwiedzenie szkółek. U nas szkółek mało i mały też mają wybór roslin

A ja potrzebuję ładne nieduże drzewko. Myślałam o klonie pospolitym 'Golden Globe'. Nie wiem co jeszcze mogłabym wziąć pod uwagę. Prunus "Umbraculifera" będzie mała za małą koronę, a śliwę wiśniową "Nigra" mam już w pobliżu. Ambrowiec u mnie sobie jednak nie poradzi, ale zazdroszczę, że Ty mogłaś go u siebie posadzić.
Jaki klonik masz u siebie- ma teraz takie pomarańczowe liście. Wyglada zjawiskowo
Poza tym potrzebuję trochę trawek, może kulki buksikowe i sosnę szczepioną na pniu.
Chodzi o to, że nie znam żadnych szkółek w okolicach Warszawy. Dobrze by było, żeby ceny były rozsądne. Może mogłabyś pomóc i nakierować mnie na jakieś miejsca. Będę wdzięczna.
Pozdrawiam z pochmurnej Białej Podlaskiej
Kasia