Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:29, 15 mar 2012

Do góry
Marzenko, dzięki raz jeszcze, bo gdyby nie Ty, to nie miałabym takich superaśnych bukszpanków !!!

Aga te bukszpany się właśnie na coś takiego nadają.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:18, 15 mar 2012

Do góry
Danusiu Ty i tak już byś nie miała gdzie upchnąć tych bukszpanów A poza tym u Ciebie jest za idealnie na takie potargańce - do bukszpanowego tylko idealnie uformowane

Aga z takich jak te bukszpany sadziłam w zeszłym roku żywopłociki po 4szt. na mb (ale wcale nie są takie niskie i wąskie -więc zależy do czego potrzebujesz)

Aniu z Tobą będzie tak samo, jak się w końcu spotkamy...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:02, 15 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Aga, niedaleko Łoziny, zakup przez allegro:
http://allegro.pl/bukszpan-wiecznie-zielony-30cm-producent-wroclaw-i2190438162.html

Dla mnie za daleko, ale cena superowa.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:58, 15 mar 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Dzięki za zdjęcia, byłam ciekawa jak z bliska wyglądają To pracowity weekend przed Tobą

Noooo....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:56, 15 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

super dziewczyny z was

a ja widzę najprawdziwsze kulki!!!

Dziewczyny, Marzenka wygląda dokładnie tak, jak ją sobie wyobrażałam! Nie wierzcie jej nigdy więcej, że to photoshop albo inne sztuczki - ona jest naprawdę super babeczką!

Irenko, ewidentnie ktoś próbował zrobić z paru bukszpaników kulki, a z paru innych malutkie stożki, ale nie wiem, czy nie za szybko na cięcie, bo cała góra tych kulek była jakaś poobsychana - nie wyglądało to dobrze... Myślę, że sama lepiej je przytniesz. A dojazdem się nie martw. Zapakują na przyczepkę małego traktorka i dowiozą do asfaltu.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:49, 15 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Faktycznie było z czego wybierac. Ale teraz pracy Wam nie braknie.No i w końcu będziecie miec prawie jak u Szefowej. Tylko nie zmieniajcie nazw wątków.

Oj Bogdzia, gdzie nam do Szefowej... Takich staożków i kul jak w bukszpanowym to ze świecą szukać, albo jak gdzieś są w sprzedaży to majątek kosztują...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:47, 15 mar 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Marzenko jest możliwość wysyłki bukszpanów przez firmę ? i po ile one są?

Pola - u mnie jest odpowiedź. Cena 8zł/szt. Niestety wysyłka nie wchodzi w grę. Ewentualnie możesz wynająć specjalnego kuriera, który je dla Ciebie przywiezie...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:41, 15 mar 2012

Do góry
Marzenko, mi też było bardzo miło Cię poznać! A w ogóle jak Cię zobaczyłam, to poczułam się tak, jakbyśmy się znały całe wieki
Zanim odebrałam dzieci od dziadków i wróciłam do domu było już ciemno Więc zdjęcia nie są najlepszej jakości, ale starałam się...
Wg mnie te bukszpany nadają się bardziej na niskie żywopłociki, kulki to będą po dłuższym formowaniu. Jak widać na zdjęciach górna część lekko przyżółkła, ale moje w ogrodzie wyglądają podobnie. Poza tym po posadzeniu i tak mocno będę musiała je skrócić, żeby były równe. Nie wyglądają na chore, ale ja się nie znam...

Według mnie za taką cenę i tak było warto Właściciel pytał nas kilka razy co to w ogóle za forum Marzenka się śmiała, że powinien się cieszyć, że takie wielbicielki bukszpanów mu się trafiły .
Niestety nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej. Podsunął pomysł o wysłaniu specjalnego kuriera, dla zainteresowanych mieszkających daleko... No jest to jakieś wyjście, tylko ciekawe jakie mogą być koszty tego transportu?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:03, 15 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zapraszam na zdjęcia z plantacji na moim wątku.
Agnieszko było mi bardzo miło Ciebie poznac.
Może zrobimy kiedyś wspólny wypad na giełdę oczywiście z Noemi ?
Czekamy na zdjęcia bukszpanów sprzed domu

Marzenko, nie może tylko na pewno zrobimy wypad na giełdę nie odpuszczę Wam, bo do tej pory jeździłam tam sama

Wieloszka zjadłaś już kolację ? to zdjęcia pokaż plissss
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:41, 15 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

I na koniec my. Tzn Wieloszka do pracy przygotowała kaloszki a ja w lakierkach.......
Kolejna znajomośc ogrodowiskowa rozpoczęta. Kontynuajca wkrótce

super dziewczyny z was

a ja widzę najprawdziwsze kulki!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:38, 15 mar 2012

Do góry

I na koniec my. Tzn Wieloszka do pracy przygotowała kaloszki a ja w lakierkach.......
Kolejna znajomośc ogrodowiskowa rozpoczęta. Kontynuajca wkrótce
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:36, 15 mar 2012

Do góry
Dziewczyny dzisiaj z Wieloszką byłysmy na plantacji bukszpanów . Obiecane zdjęcia
Wjechać można tylko półterenówką bo droga mocno błotnista ale moga dowieźć traktorkiem na dół...

Wieloszka wybiera swoje bukszpany

Głowki lekko podmarzły bo pole-wygwizdów dla wiatrów pewnie zimą straszne

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 10:45, 15 mar 2012

Do góry
WOW!!!! Właściwie nic więcej nie przychodzi mi do głowy... Wracam i oglądam od początku
Ogródkowe perypetie:) 10:36, 15 mar 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
to jest dobry plan. Trzeba go powiększyć do jakiejś dobrej skali. np 1:200, 1:100. Sprawdź ile cm. przypada na ile metrów w realu na którymś boku.
A potem warto wrysować skarpę , poziomy , podjazd.
Nawet brzydko, ołówkiem.

No to Ci Magnolia dała zadanie, hihihi Nie zazdroszczę, bo sama nie cierpię rysowania planów. Powodzenia
Ogród Sylwii od początku :) 09:29, 15 mar 2012

Do góry
Syla, podoba mi się określenie "ciągłej paniki braku czasu" Ja właśnie to mam ciągłą panikę braku czasu Grunt to dobrze się zdiagnozować, z leczeniem gorzej, bo lekarstwa brak...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:42, 14 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

jeszcze raz huuuuuura!
Musimy coś odtrąbić na weekend? Może nawożenie??? Bo ja już wszystko przycięłam. Zostały mi tylko bukszpany ale jeszcze na nie za wczesnie.
Można już rograbiać kopczyki?

Ooooooo matko, to przyjedź do mnie jak Ci zabraknie pracy.... Ja mam jeszcze samego przycinania na kilka dni... O przesadzaniu i wyznaczaniu nowych rabat nie wspomnę... A gdzie jeszcze sadzenie tych nowych bukszpanów... ? Na nawożenie za wcześnie. Marzenko, a opryskałaś wszystko czymś na przędziorki, mszyce itp. robactwo (promanalem, catane albo czymś takim) ? Ja jeszcze nie, a to już pora

Agnieszka a co będziesz pryskać bo ja myślałam że tylko cisy teraz?
...eee doczytałam, czyli co pryskacie wszystko jak leci, swierki, thuje itd... kupilam promanal ale widzę że mus jeszcze dokupić w takim razie...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:31, 14 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Pryskać jak najbardziej gałęzie. Ja używam Talstar, ale sobie zapiszę Promanal.

Dzięki za podpowiedź . Lepiej zapisz Catane zamiast Promanalu albo zostań przy Talstarze.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:15, 14 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

To teraz można pryskać bukszpany ? o to też dopisuje do listy...

Podobno teraz powinno się popryskać wszystko właśnie promanalem albo catane. Tylko zastanaiwam się, co z drzewami liściastymi, które teraz przecież nie mają liści - pryskać na gałęzie???

Pryskać jak najbardziej gałęzie. Ja używam Talstar, ale sobie zapiszę Promanal.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:12, 14 mar 2012

Do góry
noemi napisał(a)
To teraz można pryskać bukszpany ? o to też dopisuje do listy...

Podobno teraz powinno się popryskać wszystko właśnie promanalem albo catane. Tylko zastanaiwam się, co z drzewami liściastymi, które teraz przecież nie mają liści - pryskać na gałęzie???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:10, 14 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

jeszcze raz huuuuuura!
Musimy coś odtrąbić na weekend? Może nawożenie??? Bo ja już wszystko przycięłam. Zostały mi tylko bukszpany ale jeszcze na nie za wczesnie.
Można już rograbiać kopczyki?

Ooooooo matko, to przyjedź do mnie jak Ci zabraknie pracy.... Ja mam jeszcze samego przycinania na kilka dni... O przesadzaniu i wyznaczaniu nowych rabat nie wspomnę... A gdzie jeszcze sadzenie tych nowych bukszpanów... ? Na nawożenie za wcześnie. Marzenko, a opryskałaś wszystko czymś na przędziorki, mszyce itp. robactwo (promanalem, catane albo czymś takim) ? Ja jeszcze nie, a to już pora

Agnieszko, zawsze pierwsze nawożenie robię w marcu, a teraz to juz końcówka
Noemi masz rację trzeba zrobić opryski.
W przysżłym roku tez będę miała ręce pełne roboty a na razie to jeszcze nie dojechały żadne rośliny zamówione przez net.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies