Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Joanka 21:54, 14 mar 2012

Ja też dzisiaj byłam w OBI.
Tak się zapatrzyłam na te bukszpany, że nie słyszałam co M do mnie mówi. Poirytowany spytał ile jeszcze tych zdrowasiek będę tam odmawiała
Kupowaliśmy kratki na balkon do clematisów. Po drodze zahaczyłam o centrum ogrodnicze i dokupiłam bratków. Mam już 32 szt. i w sobotę zaczynam czarną robotę na balkonie

A..... mnie sie też podoba wersja nr 2
Cóż za zgodność dziś tu panuje
monteverde 21:56, 14 mar 2012

wkopać i podlewać
Juzia 08:00, 15 mar 2012

Ale ja wam zazdroszczę!!!
Jeżdżą, kupują, w ogródku już grzebią...
A ja siedzę chora, pogoda pod psem, ziemia jeszcze zamarznięta, a w sklepach takich okazów na pewno nie ma
ewaglen 08:15, 15 mar 2012

Nie wiem, czy Cię Justynko to pocieszy, ale u mnie też w "ogrodniczych centrach" pustki. Nawet problem był w ostatnią sobotę z nabyciem nawozów. Pani stwierdziła, że jeszcze w tym roku dostawy nie było....Jak czytam co kupujecie, to bardzo się dziwię, że tak szybko u Was wiosna zawitała (w marketach i w Waszych głowach U nas jeszcze poranne przymrozki codziennie. Dzisiaj wieje do tego zimny wiatr....Ale podobno już ciepłe fronty idą. Nie wiem czy to powód do radości, bo wszystko ruszy, a potem zmarznie w maju (u nas zresztą tradycyjnie).
Ja mam zamówione hortensje w Future Gardens, ale jeszcze mi nie przysyłają....
Syla 08:50, 15 mar 2012

Dziewczyny , mieszkamy w różnych miejscach .... Jedni mają coś wcześniej inni później ..... Ja jeszcze w swoim ogrodzie nie robiłam nic .... może w sobotę z tymi opryskami poszaleję, a produkty do oprysku kupowałam pod koniec zeszłego sezonu..... Muszę koniecznie zrobić plan bo z jedną parą rąk to trudno ogarnąć wszystko..... Również mam tak , że starszy udaje , że się uczy (matura) i nie ma czasu , M ciągle go brak a młodszy ciągle coś chce ..... Fajnie byłoby się tak sklonować na sezon ogrodniczy co by móc choć kapeczkę odpocząć i ogarnąć bez ciągłej paniki braku czasu .....
Właśnie sobie przygotowuję sprzęt do wertykulacji , dmuchawę i odkurzacz do porządków w ogrodzie i opryskiwacz do wiadomych celów ....... Będzie dobrze a przynajmniej jakoś pozdrawiam
Juzia 09:26, 15 mar 2012

No to miłej pracy
Wieloszka 09:29, 15 mar 2012

Syla, podoba mi się określenie "ciągłej paniki braku czasu" Ja właśnie to mam ciągłą panikę braku czasu Grunt to dobrze się zdiagnozować, z leczeniem gorzej, bo lekarstwa brak...
siaaska 09:39, 15 mar 2012

Sylwia rozkręcasz się zakupowo I widzę że coraz bardziej zbliżasz się do ogrodu Danusi Coraz więcej bukszpanów
Troszkę zazdroszczę tych zakupów....
abiko 09:54, 15 mar 2012

bociek napisał(a)
Chryste Panie Jezu!!!! Sylwia, ja sie wykoncze przez Ciebie. Dopiero ochlonelam po zakupach w Ikei, a jutro musze gnac do OBI

Hehehe ja mam dokładnie to samo, ale dzięki Sylwi wiemy gdzie i co jest..
anka 10:11, 15 mar 2012

Syla napisał(a)
Dziewczyny .... mój bagażnik ma możliwości ale bez przesady

To moje zakupy ..... skromne

hehe! Też ostatnio odwiedziłam OBI. W sumie nie jestem zwolenniczką kupowania roślin w tego typu marketach, ale chęć posiadania takich cudów była silniejsza ode mnie
Pozdrawiam i z przyjemnością będę podglądać dalsze realizacje w Twoim ogrodzie