Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:45, 04 mar 2014

Do góry
A teraz taras

szukałam, szukałam i wyszukałam takie coś

otoczenie - może opisze już wszystko
zaczyna sie rabatą pod garażem, która robiłam jesienią u.r.

zdjęcie oczywiście stare (przy okazji widać rozmieszczenie hacone i runianki - dużo jej bedzie..... nie za duzo.... ????)

to jest ta rabata (stipa, kosodrzewina, żurawka)

potem rosną 3 miłorzęby (tu chce dosadzic im do towarzystwa 4 Morning Light (pomiędzy i po bokach)

Dalej jak widać idzie berberys a przed nim Danica

tak to wygląda z góry (zdjęcie stare)

na wysokości tej dużej kuli bukszpanu kończy się dach tarasu

i tu jeszcze takie zdjęcie

jak coś niezrozumiałe to pisz Magnolia
Co się stało kwiatom ... 19:44, 04 mar 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
a to może te kamyki ktoś poznaje ?

Ruiny pomnika Wilhelma I na Wielkim Szyszaku w Karkonoszach?
Ostnica - Stipa 19:28, 04 mar 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Pikowałam po jednym ździebełku....już się ładnie dzieli.

A kiedy była siana?
Ostnica - Stipa 19:28, 04 mar 2014

Do góry
Mira napisał(a)
Bogumiło Twoje widzę,że po pikowaniu dostały większe doniczki i więcej miejsca mają na rozrastanie.Ja posiałam do takiej szklarenki,doniczuszki mają 4x4 cm i pewnie zrobiłam błąd,że posiałam w szklarence.Czy też będę musiała je potem przesadzać do większych doniczek by miały miejsce na rozrastanie?
Jak to możliwe,że udało Ci się "złapać" 1 nasionko? mi nabierało się w palce po kilka i potem pensetą żmudnie wybierałam i zostawiałam i tak kilka bo reszta gdzieś się wepchnęła pod ziemię,ech żmudna praca,zobaczymy co wzejdzie

Mira można zrobić sobie siewnik z przezroczystego długopisu rozmontować go, palcem zatkać otwór na dole, nasypać od góry nasionek i siać punktowo odchylając palec
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:28, 04 mar 2014

Do góry
Kochani dziś musiałam odrobic robote, z której wczoraj się zwolniłam na rzecz oczka, tak ze od wczoraj tylko wodę leje i leje.- oj duży bedzie rachunek za wodę
Fota z wczoraj kiedy zaczęłam lać wodę

i dzis rano - ciag dalszy lania

Oczywiście wykończeniówka cała do roboty, kamienie są by nie zdmuchnęło foli.

Całość ułoże i obsadzę do końca tygodnia
Ostnica - Stipa 19:26, 04 mar 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Stipę pikowałam po 1 ździebełku do doniczek, część pikowałam do takich dużych bo małe się skończyły. Po 6 tygodniach od pikowania stipa wyglądała tak.

śliczna
Leśne Wzgórze 19:22, 04 mar 2014

Do góry
anna_studio napisał(a)
Anka....
Mieszkasz w pięknym miejscu...cudownie.
Ogród na trudnym terenie...ale już widać, że wysiłek się opłacił.Gratuluję...
Latarenki śliczne...
Dziękuję, że podeszłaś....było mi bardzo miło....inaczej się pisze jak kogoś kojarzysz...
Skromna blondyneczko....

Pozdrów Rudą...
może kiedyś wpadnę na.... jajecznicę

Aniu jeszcze dużo pracy przede mną, ale chyba praca w każdym ogrodzie to niekończąca się opowieść.... i tym bardziej było miło, że ktoś kojarzy mój wątek, bo przecież daleko mojemu zakątkowi do ogrodowiskowych ideałów.

Się zarumieniłam od tych komplementów .... Po czasie stwierdziłam, że mogłyśmy porozmawiać dłużej, ale... nie chciałam przeszkadzać i sama też miałam ze sobą niecierpliwego eMa, który owszem chętnie oglądał ze mną wszystko, ale bezczynnie czekać za mną nie lubi

Ruda pozdrowiona
hihihi ta literówka będzie mi się czkawką odbijać... a wszystko przez bystre oko Polinki

Ostnica - Stipa 19:21, 04 mar 2014

Do góry
Bogumiło Twoje widzę,że po pikowaniu dostały większe doniczki i więcej miejsca mają na rozrastanie.Ja posiałam do takiej szklarenki,doniczuszki mają 4x4 cm i pewnie zrobiłam błąd,że posiałam w szklarence.Czy też będę musiała je potem przesadzać do większych doniczek by miały miejsce na rozrastanie?
Jak to możliwe,że udało Ci się "złapać" 1 nasionko? mi nabierało się w palce po kilka i potem pensetą żmudnie wybierałam i zostawiałam i tak kilka bo reszta gdzieś się wepchnęła pod ziemię,ech żmudna praca,zobaczymy co wzejdzie

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:19, 04 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Oj ..kręgosłup musisz sprawdzić! Bociany są, posypią się dzieci

Jak będę mogła chodzić to sprawdzę, a dzieci raczej nie u nas
Rozkwitły dzisiaj u mnie iryski ale zdjęcie robiłam tylko z okna
pełne przebiśniegi pełne i pojedyncze, no i krokusy ale za daleko aparat nie chwycił
Ostnica - Stipa 19:18, 04 mar 2014

Do góry
Stipę pikowałam po 1 ździebełku do doniczek, część pikowałam do takich dużych bo małe się skończyły. Po 6 tygodniach od pikowania stipa wyglądała tak.
W kamiennym kręgu od początku 18:58, 04 mar 2014

Do góry
Szukając tulipanów wiedziałam, gdzie zaglądnąć, uwielbiam te twoje tulipany, szkoda wielka tej całej reszty co ją budowa zabrała, ale to samo życie, ja się boję co to będzie jak będą nam w przyszłości kanalizację zakładać buu, nie chcę nawet o tym myśleć

Cudownie już ci wschodzą tylko patrzeć jak zakwitną, będę do Ciebie na kawkę wpadać i podglądać tulipanki

Podziwiam Twoją pracę, prawdziwe rękodzieło gratuluję zdolności i cierpliwości Aniu

Duży taras potrzebuje wsparcia 18:43, 04 mar 2014

Do góry
Dawno mnie tu nie było Z mężem zadziałaliśmy pod koniec wakacji i stworzyliśmy nasze minimum by czuć się dobrze na tarasie. Wszystko robiliśmy sami zgodnie ze wszystkimi sugestiami przeczytanymi tu na forum. Nie jesteśmy specjalistami, staraliśmy się możliwie najlepiej. Nie mamy kasy na wyłożenie nawierzchni, tymczasowo jest pod domkiem dla synka sztuczna trawka.

Ale muszę przyznać, że ciepłe wieczory na tarasie dawały ukojenie.

Zerknijcie i wszelkie uwagi mile widziane. Mam nadzieję, że w rok rok będziemy uzupełniać taras, nie tylko o rośliny ale o elementy zabudowy jeszcze miejscami.

tu czekaj puste doniczki na sezonowe roslinki np. pomidorki

Pozdrawiam Was cieplutko z nadzieją na piekne wiosenne dni między naszymi roślinkami.
Ogród w Tarnowie 18:38, 04 mar 2014

Do góry
Zostało miejsce, które trzeba czymś ładnie zagospodarować... i podsadzić tuje bo odkryły się zacienione nieładne fragmenty.

Działka wkoło Lubczyka :) 18:36, 04 mar 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
Mój pierwszy kwiatek cebulkowy tej wiosny koło Lubczyka
Z dedykacją dla Was, Kochani

Śliczny i radosny kolorek zwiastujący piękno twojego ogrodu
pozdrawiam Kasiu
Ostnica - Stipa 18:29, 04 mar 2014

Do góry
Pikowałam po jednym ździebełku....już się ładnie dzieli.

Ogród w Tarnowie 18:27, 04 mar 2014

Do góry
Małe zmiany też zacząłem robić bo po 15 latach rozrosły się cyprysiki groszkowe Filifera, wchodziły w siebie i conikę pomimo przycinania wszystkim było ciasno. Ciężko jest się z mimi rozstawać ale trudno, rośliny poszły do sąsiada...

Co się stało kwiatom ... 18:16, 04 mar 2014

Do góry
a to może te kamyki ktoś poznaje ?

Co się stało kwiatom ... 18:03, 04 mar 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Może ktoś wie gdzie to jest, kto zna dolinki będzie wiedział

Brama Bolechowicka?
Grembosiowo 17:58, 04 mar 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
Trzy godzinki popracowałam, deszcz wygonił mnie z ogrodu.
Cebulowe nieśmiało budzą się do życia, ale kwitną już ciemierniki na rabacie, którą wiosną będę dopracowywać.

Piękne chyba bialutkie
Ranczo Edy 17:55, 04 mar 2014

Do góry
Jestem ciachłam dziś ciemiernika i ku mojemu zdumieniu jednak kupiłam 2 lata temu białego

Mam albinosa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies