Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Jagodaa 20:06, 01 maj 2014

A ja dziś widziałam ogromnego klona palmowego w centrum mojego miasta. Była naprawdę spory i tworzył jakby kulkę, pierzastą, bordową. Był piękny i bardzo mnie zdziwiło, że w takim miejscu sobie spokojnie i bujnie rośnie. Jak będę miała okazję, to zrobię zdjęcie - może go wspóolnie zidentyfikujemy i będę miała informację o pewniaku na każde warunki .

Miłego weekendu!
Agania 20:08, 01 maj 2014

JoannA napisał(a)
Piękne klony, cudowne widoki. Aż zazdroszczę Agatko.
Posadziłam dzisiaj swojego Sentry, w końcu sie doczekał biedaczek ale rósł w ogromnej donicy.
Dokupiłam jeszcze ambrowca kolumnowego i kolejna rabata powoli się realizuje.
Pozdrawoam jak zwykle serdecznie i udanego weekendu życzę

Mój Sentry już piękny i cały w liściach, cudownie bordowy, jutro obfocę................twój długo czekał na wsadzenie, ale najważniejsze to jest dobranie odpowiedniego miejsca dla każdego drzewa w ogrodzie.......niech Wam rośnie zdrowo
Agania 20:11, 01 maj 2014

Tarnina napisał(a)
Tak, tak..... ta z dwoma cyckami z jednej i z drugiej strony..... (potrójny szczyt)... Najwyższy szczyt Beskidu Wyspowego.... A ja trochę na lewo od jeziora Dobczyckiego.... macham do ciebie...

Dziękuję za info, dobrze typowałam
ewsyg 20:15, 01 maj 2014

Agania napisał(a)

Aga, dech zapiera, cudności. Ja też tak chcę i to bardzo
Agania 20:16, 01 maj 2014

Ivvvona napisał(a)
Znów nacieszyłam oczy widokami z Twojego ogrodu i tymi dalszymi. Pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie. Ten klon nad oczkiem - po prostu marzenie. Pozdrawiam

Dzisiaj

Iwonko, dziękuję, miło słyszeć takie słowa...............a ja się jeszcze dowiedziałam, że mam widok na Mogielicę, górę z trzema cycami
Agania 20:28, 01 maj 2014

Kasik napisał(a)
Aga - można przysiąść i pomarzyć? Te Twoje widoki.......Tak nostalgicznie i cudownie.

W tym pedzie życia nie zauważamy tego, co piękne.

Pozdrawiam

Kasiu, no czemu my tak pędzimy w tym życiu......dobrze, że fotografią możemy zatrzymać czas i uwiecznić piękne chwile..............dzisiaj było cudownie, ciepło i słonecznie, a ja w tym pędzie przy tej pogodzie przycinałam wrzosy, tak się spieszyłam, pędziłam i nie zdązyłam, ale może jutro skończę, byleby nie padało
Agania 20:34, 01 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Przyleciałam zapytać, dlaczego Twoje azalie nie mają optymalnych warunków??? Co jest nie tak? Moje pierwsze azalie też nie sadzone jakoś książkowo (wiedza moja wtedy na ten temat była zerowa...), a rosną jak dzikie...tffffu

Jeden z moich dwóch buczków żyje...chociaż tego nie widać

Buziak

Moje buczki już w liściach, rosną, ale bardzo wolno, musisz być cierpliwa

Wiesz u mnie są tereny zalewowe, gdzie glina już więcej wody nie przyjmuje i ta woda za długo trzyma się w korzeniach, ja przywiozłam wiele ciężarówek ziemi, nadsypując rabaty, ale nie każda rabata jest nadsypana i ta z azaliami nie jest i one rosną jak rosną rachitycznie, ale dobrze, że są..............czekam już na ich kwitnienie
Agania 20:40, 01 maj 2014

W dzisiejszym zachodzącym słońcu poleciałam z aparatem

Agania 20:48, 01 maj 2014

Wielka majówka rozpoczęta

Agania 20:54, 01 maj 2014

Nad karasiową przystanią