Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:38, 16 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ufff, wróciłem Ale mam do siebie żal, bo modliłem się chyba o wszystko na Jasnej Górze, a zapomniałem o pogodzie.... Teraz mam biało Jakość zdjęcia marna, ale śnieg widać

Fakt, śnieg. Przerażające! Oby święta były takie, jak zapowiadają
Może niedoskonały ale..... 09:34, 16 kwi 2014

Do góry
Renkloda i mirabelka zaglądają do okien na piętrze.Widok na który czekam cały rok.

a to gdzieś w oddali
Zakochana w ogrodach 09:21, 16 kwi 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

rzeka? jezioro?
Fajne takie czyste pole -tabula rasa , syn pewnie trochę pomógł przygotować pod nasadzenia i teraz już można szaleć z fantazją...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:20, 16 kwi 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

To wszystko u Ciebie w ogródku??/ Przepięknie. Cieplutko pozdrawiam.
Początki w Kruklandii 09:14, 16 kwi 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Juzia, pokaż mi zdjęcie tej trawy, którą u Madżen zachwalałaś Carex Gold Fountains

Lepszego zdjęcia chwilowo nie mam...

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:10, 16 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Mathildis - jak dawno cie u mnie nie było... powitac, powitac
Ja do ciebie czasem zaglądam i podgladam twoja wiewióre i lesny ogród.
Pozdrawiam wiosennie !

No siem wstydzę, że u znajomej co do mnie zagląda, tak dawno nie byłam... ale na usprawiedliwienie dodam, że mam w zwyczaju, do ostatniego wpisu swojego się cofać - więc wszytko nadrobiłam
Mała Eleczka 09:05, 16 kwi 2014

Do góry
pięknie u Ciebie pozwiedzałam kawałek pięknego miejsca na ziemi no i oczywiście mój ulubiony znalazłam olbrzymi okaz
Po prostu ogród:) 08:58, 16 kwi 2014

Do góry
Ponumerowałam rabaty:
Look ogólny.

A teraz w dwóch częściach:

Słoneczny ogród słonecznej safikey 08:57, 16 kwi 2014

Do góry
i jeszcze rabata z boku domu, w maju dosadzę trawy, ale już jest chyba nieźle
(pamietam jak rok temu leżał tu gruz a o chodniku to marzyliśmy )

dzis jeśli uda mi się wcześniej wrócić z pracy dokończę rabatę za domem - dosadzenie żurawek i wysypanie korą

a wtedy kawka na tarasie w weekend majowy

wysyłam dużo słońca na deszczowy dzien

szczęśliwa sylwia
Pomysł na ogród 08:42, 16 kwi 2014

Do góry
i jeszcze jedno miejsce :

było

jest

Pomysł na ogród 08:41, 16 kwi 2014

Do góry
przerzucając stare zdjęcia znalazłem takie z 2011 roku ... jak to się zmieniło

było :

jest :

rabata po oknem - czy te rosliny do siebie pasują ? 08:41, 16 kwi 2014

Do góry
Tym razem wykonałam artystyczny rysunek , zamysł jest taki żeby ogród był dość nowoczesny ale nie ekstrawagancki, rosliny kwitnące białe/niebieskie/fioletowe , poniżej wymyśliłam wściekle różową tawułkę bo to północna strona i ciemno. Jak się ogląda rośliny w szkółce trudno jednak byc konsekwentnym. Już mi wpadł w oko liliowiec nieduży i zółciutki jak słonko . To jest tył domu.
Spójrzecie proszę czy to będzie współgrać, może zamiast cisu jakaś kulka na pniu ? czy to wogóle pasuje do nowoczesnego ogrodu ?

dziękuje za wszelkie rady.
Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 08:41, 16 kwi 2014

Do góry
witajcie kochani, wielkanoc tuż tuż a tu żadnych świeżych zdjątek z jajkami, wiankami itd. Więc na początek wklejam swoje i czekam na wasze.Buziaki

Wianek, trochę inny
zdjęcia jajeczek wkleję póżniej bo nie mogę ściągnąć z telefonu.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 08:16, 16 kwi 2014

Do góry
Gosia bukszpany fajnie wyglądają Trzmielina ładnie wygląda na środku, wiesz to jak byś chciała wykorzystać to co masz, bez zakupów Wkleiłam zdjęcia z ogrodu Madżenki z lawendą i żurawkami i bukszpanem, kolory jakTwoje, ładnie Zobacz jak wygląda jak się rozrośnie i zakwitnie Gosia rób tak,abyTobie się podobało,zawsze można przesadzić
Słoneczny ogród słonecznej safikey 08:06, 16 kwi 2014

Do góry
witajcie wszyscy

po porannej kawie nareszcie dzień robi się znośny - bardzo śpiąco jest od rana, zimno i zachmurzenie

nareszcie mogę powiedzieć, że rabata przed domem została ukończona
(pewnie będę dosadzała jeszcze trawy, gdy nareszcie dojadą i zlikwiduję to białe kółko)
wczoraj dokończyłam sypać korą i już jest prawie tak jak chciałam

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:44, 16 kwi 2014

Do góry
Cześć Karolinko

popcarol napisał(a)
W donicy przed domem roślinki coraz większe

Karolinko co jest na pierwszym planie ?
Bo podobne do mojego, a ja z mamą zapomniałyśmy co to

Warzywka cudniaste

A rząd bergenii wymiata - moje też przesadzę w jedną kupę
I jakie Twoje już duże

Podziwiam zmiany na rabatach - kawał roboty i piękne efekty zaraz będzie widać

Pozdrawiam i buziaki zostawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:06, 16 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

a tu już różowieje tamaryszek, mam 2 takie wielkie

Ostatnie strony po łebkach przeleciałam, byle szybciej do tego zdjęcia wrócić
Takie subtelne, takie dostojne - nie ze względu na ten tron - ale na barwy i linie. Bez kwiatów, a tak pięknie!
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:41, 15 kwi 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
trzecie do wizytówki

Agata.. tyś u mnie rzadki gość.. więc dziękuję za wizytę.. i ostatnie foto. Moja magnola Yellow, któa czeka na słońce jak ja. Ale moje dobro w doniczkach i w wykopanych karpach.. lepiej jak jest pochmurno i czasami pokropi

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:39, 15 kwi 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Zwykłe brunery mam i ja. Te z jasnymi liśćmi są delikatniejsze i u mnie czasami wymarzają w bezśnieżne zimy (przy -15 st.).
Reszta na PW.

Irenka Ci napisała, a ja potwierdzę, nawet bezśnieżne zimy i z mrozem -30 przetrwały... coś innego było na rzeczy, że padły. Moje brunnery posadziłam w 2008 lub 2009 , na samym początku, ale stanowisko było do niczego.. i żyją do tej pory... wyciągnęłam je z choinek, gdzie przede wszytki zasychały, a ja tam nie podlewałam nigdy, w totalnej glinie.. dziw że żyją. W zeszłym roku, latem je przesadziłam na rabatę.. i widzę jak odżyły....

Mój ulubiony wilczomlecz Przesadzałam, wiec uszkodziłam prawie całą kępę..

I kocimiętka samosiejka.. i idę spać, przepraszam resztę, że się nie odniosłam, ale wszytko poczytałam..

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:34, 15 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Anek moje kielczanki w sobotę mnie i mojego wybrzydzania w brunerach miały po przysłowiowe kokardki ... od czasu gdy zobaczyłam jedną taką inspirancję z brunerą

to wbiłam sobie do głowy, że "bendzie" ... w sumie to mądrze bo warunków cienistych mam sporo (zbyt sporo ) więc roślinka jak znalazł ...

cały misterny plan wziął i się rypł ... bo Anek pokazuje, ze ta cała brunera to kfitnie ... sama !!! tymi niezapominajkami ... [

Iza u mnie brunnera rosła w totalnym cieniu i rosła .. tylko nikt jej nie widział.. bo za choinkami w gąszczu absolutnym. A jest cudna. Niezapominajki sie rozsiewają cholernie, a brunnera trzyma sie kupy I nie zanika i liście ma cały sezon piękne.... warto ją mieć w ogrodzie

Pies ogrodnika trochę odżył... dziś przypomniał sobie, że się kiedyś bawił.... niestety zapomniał, że to było keidyś.. i wywrócił sie na róże.. ledwo go eMuś wydarł z krzaka.. starość dla każdego jest straszna, to Bozi nie wyszło zupełnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies