No siem wstydzę, że u znajomej co do mnie zagląda, tak dawno nie byłam... ale na usprawiedliwienie dodam, że mam w zwyczaju, do ostatniego wpisu swojego się cofać - więc wszytko nadrobiłam
Tym razem wykonałam artystyczny rysunek , zamysł jest taki żeby ogród był dość nowoczesny ale nie ekstrawagancki, rosliny kwitnące białe/niebieskie/fioletowe , poniżej wymyśliłam wściekle różową tawułkę bo to północna strona i ciemno. Jak się ogląda rośliny w szkółce trudno jednak byc konsekwentnym. Już mi wpadł w oko liliowiec nieduży i zółciutki jak słonko . To jest tył domu.
Spójrzecie proszę czy to będzie współgrać, może zamiast cisu jakaś kulka na pniu ? czy to wogóle pasuje do nowoczesnego ogrodu ?
Gosia bukszpany fajnie wyglądają Trzmielina ładnie wygląda na środku, wiesz to jak byś chciała wykorzystać to co masz, bez zakupów Wkleiłam zdjęcia z ogrodu Madżenki z lawendą i żurawkami i bukszpanem, kolory jakTwoje, ładnie Zobacz jak wygląda jak się rozrośnie i zakwitnie Gosia rób tak,abyTobie się podobało,zawsze można przesadzić
po porannej kawie nareszcie dzień robi się znośny - bardzo śpiąco jest od rana, zimno i zachmurzenie
nareszcie mogę powiedzieć, że rabata przed domem została ukończona
(pewnie będę dosadzała jeszcze trawy, gdy nareszcie dojadą i zlikwiduję to białe kółko)
wczoraj dokończyłam sypać korą i już jest prawie tak jak chciałam
Ostatnie strony po łebkach przeleciałam, byle szybciej do tego zdjęcia wrócić
Takie subtelne, takie dostojne - nie ze względu na ten tron - ale na barwy i linie. Bez kwiatów, a tak pięknie!
Agata.. tyś u mnie rzadki gość.. więc dziękuję za wizytę.. i ostatnie foto. Moja magnola Yellow, któa czeka na słońce jak ja. Ale moje dobro w doniczkach i w wykopanych karpach.. lepiej jak jest pochmurno i czasami pokropi
Irenka Ci napisała, a ja potwierdzę, nawet bezśnieżne zimy i z mrozem -30 przetrwały... coś innego było na rzeczy, że padły. Moje brunnery posadziłam w 2008 lub 2009 , na samym początku, ale stanowisko było do niczego.. i żyją do tej pory... wyciągnęłam je z choinek, gdzie przede wszytki zasychały, a ja tam nie podlewałam nigdy, w totalnej glinie.. dziw że żyją. W zeszłym roku, latem je przesadziłam na rabatę.. i widzę jak odżyły....
Mój ulubiony wilczomlecz Przesadzałam, wiec uszkodziłam prawie całą kępę..
I kocimiętka samosiejka.. i idę spać, przepraszam resztę, że się nie odniosłam, ale wszytko poczytałam..
Iza u mnie brunnera rosła w totalnym cieniu i rosła .. tylko nikt jej nie widział.. bo za choinkami w gąszczu absolutnym. A jest cudna. Niezapominajki sie rozsiewają cholernie, a brunnera trzyma sie kupy I nie zanika i liście ma cały sezon piękne.... warto ją mieć w ogrodzie
Pies ogrodnika trochę odżył... dziś przypomniał sobie, że się kiedyś bawił.... niestety zapomniał, że to było keidyś.. i wywrócił sie na róże.. ledwo go eMuś wydarł z krzaka.. starość dla każdego jest straszna, to Bozi nie wyszło zupełnie.