Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny ogród słonecznej safikey

Słoneczny ogród słonecznej safikey

Nallar 20:36, 26 kwi 2014

safikey napisał(a)
Codziennie ogrodek wyglada coraz piekniej- rosliny rozkwitaja i zaczyna się szal kolorow na rabatach

Pieris japonski zaczyna się czerwienic

Może się zawstydził. Zakupy super.
safikey 20:47, 26 kwi 2014

Ewa a to calkiem mozliwe
Bo taki malutki, to moze mu smutno

Ha ha ha
safikey 21:29, 26 kwi 2014

Funkie Sum and Subustance udalo się dziś posadzic na rabacie- do 13 jest na niej slonce, ponoc te funkie rosna duze prawie jak rabarbary? Hmmm

Już mi się podobaja- taka soczysta zielen

Uwielbiam mój caly ogrodek, nawet mlecze na trawniku po prostu lubie
zbigniew_gazda 21:37, 26 kwi 2014

Funkie śliczne kupiłaś a żurawka na ostatnim zdjęciu to chyba Lipstick (mam taką i pięknie kwitnie na czerwono). Nie wiem czy magnolię nie posadziłaś za blisko domu. Za kilka lat to będzie duże drzewo. Pozdrawiam.
safikey 09:54, 27 kwi 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Funkie śliczne kupiłaś a żurawka na ostatnim zdjęciu to chyba Lipstick (mam taką i pięknie kwitnie na czerwono). Nie wiem czy magnolię nie posadziłaś za blisko domu. Za kilka lat to będzie duże drzewo. Pozdrawiam.

Zbyszku bardzo dziekuje za podpowiedz zawsze mozna na Ciebie liczyc, jeslli bylaby to zurawka Lipstick byloby mega super, bo o takiej wlasnie marzylam

Berberys Orange Rocket przed domem nabiera wspanialych kolorow

Kolejne male zurawki, ktore posadzilam wczoraj to chyba Marvelous Marble

3 zurawki wkomponowalam w kacie rabaty

Uwielbiam mój ogrod, z Wami zaczyna piekniec
rozetka 13:49, 27 kwi 2014

W piątek będąc na, zakupach, w Auchan wstąpiłam do Leroya Merlin, po pelargonie, mają w tam w dobrej cenie po 13 zł za 10 szt., choć nie zaduże.
Zobaczyłam żurawki, ale cena mnie trochę odstraszyła 9,90. I niestety nie kupiłam,

R.
safikey 15:55, 27 kwi 2014

Rozetka ja duze zurawki kupuje po 12 zl, ale te malutkie, ktore na koniec sezonu też sa duze kupowalam po 3,5 i 4 zl- więc cena rozsadna.
Na ogrodowisku pokochalam zurawki i już mam w swojej kolekcji 9 odmian- wszystkie sa piekne

Najchetniej to caly ogrodek bym obsadzila zurawkami- a niedawno nie wiedzialam nawet że takie rosliny istnieja

Slonecznie pozdrawiam choc u nas burza
safikey 09:13, 28 kwi 2014

I niestety pogoda znowu deszczowa, więc nie poszaleje w ogrodzie po poludniu
A moze jeszcze się wypogodzi?

Czy ktos moze mi podpowiedziec jaka funkie kupilam- nawet pani w szkolce nie pamietala nazwy
Chcialam ja posadzic na sloncu (11-16) tylko nie wiem wytrzyma.
????

Mysle że jest to funkia Fragrant Bouguert albo Emily Dickinson?

Slonecznie pozdrawiam
safikey 10:38, 28 kwi 2014

czy jakaś mądra głowa pomoże z nazwą tej funkii?

safikey 20:45, 28 kwi 2014

W ogrodzie nadal wspaniale, rozaneczniki Cunningham's White wkrotce zakwitna i puscily nowe liscie:

Pomiedzy 3 rozanecznikami posadzilam trawe stipa arundinacea

Mój pierwszy kiscien nabiera kolorow i batdzo mi się podoba

Przesadzone zurawki odzyly w lekkim sloncu a funkie mega mocno mi się podobaj, w koncu to moje pierwsze hosty

Kazdego dnia mój ogrodek pooba mi się coraz bardziej, alez jestem szczesliwa!