Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 09:02, 04 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu zabraknie 1000 tulipanów? Nawet nie chce tego slyszec, ja chce je kwitnace zobaczyc. Pozdrówka.
Bogdziu, tulipanki będą ale w ograniczonej ilości...a to dowód na to, że nie wszystkie padły ofiarą sprzętu

Kolorowy Ogród Geni 09:02, 04 mar 2014

Do góry
Witaj Ewo na ostatnim zdjęciu to śnieżyca wiosenna

a teraz ciemierniki ciągle czekam aż się całkowicie rozwiną

Ogród to moje hobby 09:00, 04 mar 2014

Do góry

Ale cudeńko znalazłeś.
Jak on się ma w naszym klimacie?
Nie przemarza?
W sumie bez jaki by nie był,to nie powinien...
Bardzo mi się podoba. Nadaje się na soliter.
W kamiennym kręgu od początku 08:59, 04 mar 2014

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Niestety Aneczko przy budowie, remoncie straty są bardzo często to tak jak na wojnie muszą być ofiary Ja od wycinki choinek przed domkiem, nowej rabaty nie robiłam, bo stwierdziłam że szkoda roślinek, jak kiedyś ocieplimy, dobudujemy domek to będę myślała o rabatkach. U Ciebie jest troszke inaczej, bo piękne rabaty już są i niestety troche ucierpią
Pozdrawiam

Basiu, ja też nie robiłam przy domu ciekawych rabat, bo wiedziałam, że będa zniszczenia...a tak wygląda ofiara budowy

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:54, 04 mar 2014

Do góry
I mój 3-letni orzeszek laskowy W zeszłym roku miał trzy pyszne orzeszki

W cieniu - zacieniona 08:50, 04 mar 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Bogusiu czytam Twoje wysiewy i na końcu begonia a ja o mojej zapomniałam idę ją w garażu namierzyć bo szkoda jak o niej zapomnę .Piękne te twoje roślinki muszę taki regał skombinować jak Ty mniałaś w zeszłym roku .Pozdrawiam
Begonie zaczęłam podlewać,bo pokazują się listki...później zrobię foto...
Namawiam do regalików...zajmują mało miejsca a mieszczą niesamowitą ilość doniczek...Mam dwa ...więcej nie pomieszczę.
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:29, 04 mar 2014

Do góry
Jola wszystko zależy od kultury osobistej

muszę sprawdzić w ogrodzie bo wczoraj przylaszczki pękały
a chwilowo odzyskana fotka

Świnica i miejsce skąd zwróciłem -nie miałem raków i czekana miałem iść dalej na Orlą Perć a zawróciłem na Kościelec

od lewej Mały Kościelec , Kościelec i Zadni Kościelec

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:28, 04 mar 2014

Do góry
I tu ale słabo widać bo korona w słońcu tylko pień w cieniu

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:26, 04 mar 2014

Do góry
Tu z daleka Elu przed słupem

Cięcie hortensji 08:26, 04 mar 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pokaż po prostu jaki pokrój ma krzew, czy to młody krzew w pierwszym roku, czy stary? Bo sposób cięcia jest zgoła inny.

Udalo mi sie wreszcie sciagnac zdjecia. Z tego co wyczytalam-wszystkie powinnam przyciac jakies 20-30cm nad ziemia. Zgadza sie? PS przepraszam za brak polskich znakow ale na tym komputerze mam klawiature niemiecka
Wszystkie hortensje byly zasadzone rok temu
Dwie hortensje Limelight-te chcialabym prowadzic na geste krzaki. W zeszlym roku urosly mocno w gore i z ledwoscia udalo mi sie je usztywnic

Hortensja Annabell

Pantom
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:24, 04 mar 2014

Do góry
Elka pewnie, że mam Hakuro w lipcu:

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:19, 04 mar 2014

Do góry
Zgodnie z programem naprawczym ... odpowiadam na konkretne pytania.. i cieszę się, że zaglądacie.. a ja w miarę możliwości poskładam rewizyty.. i też oczy nakarmię tym co u Was, a wątek będzie pędził wolniej

Foldery ułożone datami.. i wiedząc keidy co kwitnie łatwo znaleźć... teoretycznie, bo czasami odszukanie lepszego ujęcia to dużo szukania, zwłaszcza jak coś długo kwitnie Zrobiłam jedne folder gdzie mam zdjęcia każdej rośliny... jeszcze sie tworzy wiec każdej mojej oczywiście nie ma, ale takie założenie w celu ułatwienia szukania.. by pokazać, by odnależć datę keidy to najładniej kwitnie

Moje irysy to irys żyłkowany, Iris reticulata roślina cebulowa pochodząca z Kaukazu.... kwitnie w czasie kwitnienia krokusów i ma tę zaletę, że w dni pochmurne jak teraz nie zamyka kwiatów.. a krokusy pozamykane.. i ich nie widać. Zadowoli się miejscem z kilkugodzinnym słońcem... potem może być w totalnym cieniu, wiec nadaje sie pod drzewa i krzewy liściaste, pomiędzy byliny.. trzeba pamiętać, że potem liście rosną bardzo wysoko.... i zamierają.. jak są zielone są bardzo ładne.. bo wygląda jak trawa. Polecam każdemu. Na zimę dobrze jest okryć korą gałązkami.... u mnie zimuje bez problemu.. kory ma tyci-tyci.. w miejscach "bez stojącej wody" rozmnaża sie lepiej.. Ja też ich nie wykopuję.. To tyle jeżeli idzie o własne doświadczenia w stosunku do literatury.

Kindzia - zostaw je w spokoju, rozgrzebywanie nic nie da.. bo albo są, albo ich nie ma..

Ana_art... a posadź nawet za hortkami.. potem hortensje zasłonią liście.. a hortki teraz pocięte i łyse.. niby piszą, że iryski wolą ziemie wapienną... ale podsypiesz im dolomitu czy skórek jajkowych.. myślę, że dadzą radę, bo moje pierwsze kępy zrobiłam ... na wrzosowisku To te foto, gdzie napisałam że dwie kępy kwitną, a trzecia nie..
To zdjęcie ubiegłoroczne.. kwaśnawe podłoże jakoś tolerują..

Grembosia - jak u Ciebie poczytałam to od razu zamówiłam.. .... testujemy każdy sposób..

Eva - wielkie stopy... też nie pamiętam gdzie je wrzuciłam

Aniu-tre - moje irysy leżą całą zimę wykopane na wierzchu... sypnęłam na nie kilka garści kory.. ale całe na wierzchu... nie mam pomysłów na nie... Wczoraj prac w ogrodzie nie było.. ob jak dal mnie za zimno i za wietrzno.. a ja co chwila ostatnio coś łapię Ogród nie zając - poczeka..

Gierczuś - zdjęć od cholery... a jak trzeba to i tak za mało.. masz rację termin "za dużo" nie istnieje..

Rysiu - Po 2 latach latarenka ma lepsze otoczenie

Jotka - o iryskach wyżej.. i niestety nie wszytko rośnie jak trzeba.. staram sie przechodzić na gatunki które mnie i mój ogród lubią.. rozstaję sie z tym co kaprysi bez żalu...

Robert - odwyk to dużo powiedziane..

Agata - środa już jutro..

Wszystkim miłego dnia... jest zimno..brrr pochmurno...brrr fotek nie będzie.. bo krokusy pozamykane.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:19, 04 mar 2014

Do góry
Odętka o białych kwiatach

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:17, 04 mar 2014

Do góry
I trzykrotka

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:14, 04 mar 2014

Do góry
I krokusy

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:13, 04 mar 2014

Do góry
Dziś ciepło, miło, przyjemnie tylko zbyt wietrznie jak dla mnie. Lubię, gdy wiatru nie ma. Cisza i świergot ptaków z samego rana

Z ziemi wychodzą tulipanki:

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:09, 04 mar 2014

Do góry
Irenko dzięki ale muszę jeszcze poprawić bo ZNAWCY mówią, że za mało

Tu stronka WWW dla wszystkich zainteresowanych mebelkami. Ceny są podane w ich ofercie:
http://www.bmnowytarg.pl/s13-fotele-wiszące.html

Aniu dzięki przywiążę i poprawię. Tylko muszę wejść na drabinkę Strach i ciąć i drabinki

Iwonko dziękuję bardzo

Kasiu będę ciąć jeszcze mocniej aż będzie ok

Grembosiu dopiero się uczę fachu fryzjerskiego pod czujnym okiem Basi

Elka dla Ciebie moja Hakuro cięta w zeszłym tygodniu Tylko się nie przestrasz

Kolorowy Ogród Geni 08:00, 04 mar 2014

Do góry

Ogród w Puszczykowie 07:56, 04 mar 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)

i dwie konewki (duża po 40pln, a mała po 20pln)

Wspaniałe zakupy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies