Marzenko czy ty masz liliowce stella' de oro czy coś takiego?, jeśli to one, czy jesteś z nich zadowolona i poleciłabyś?, chciałabym posadzić zamiast żurawek przy buku coś wyższego od żurawek i kwitnącego, myślałam właśnie o nich.
Pozdrawiam
powiedz te cisy za trzmieliną ile Ci rocznie przyrastają? bo dumam nad nimi, dzisiaj znowu byłam w ogrodniczym i na nie patrzyłam, mają ładne pączki to chyba żyją, bryła korzeniowa nie zawielka... potrzebuję 30szt więc trochę się uzbiera
Oooooo Gosiniak się ponownie odnalazł! Na stałe ?
Gosiu mam stella d'oro , rosly na rabacie np ukszpanowej, ktorą dzisiaj pokazywalam. Przesadziłam je jednka w inne bardziej poczochrane miejsce. Kwitną praktycznie nieprzerwanie od końca maja az do ??? Chyba sierpnia....
Maja zdecydowanie bardziej uporządkowany i regularny pokrój niż duze liliowce. Jeśli mialabym Ci jednka coś zamiast polecić to zdecydowanie bardziej trawy - moje ulubione carexy. Ale jeśli ma być cos wkitnącefo, co nie drażni lysą rabata latem to liliowce.
Ana mimo dwukrotnego cięcia w sezonie przyrastają o ok 30 cm.
Wiosna 2012 - właścieiw naleźy uznać, ze wtedy zostały posadzone... Bo jesienią 2011 posadziłam do kwaśnej gleby... Przed pracami nad gabionami zostaly wykopane do donic a potem posadzone do prawidłowej gleby
Zobacz tu we wrzesniu 2012 roku
A tu wiosna 2014
Po szczeblach w płocie widać przyrosty. A cięłam je dosyć radykalnie aby się zagęszczały i wyrównały
Poszukam zaraz wiosny 2012 i dokleję
W tym roku przewiduje , że zrównają sie już idealnie z płotem a za rok z gabionami
Kupuj, widzialam, były piekne. Weż paragon mozesz złożyc reklamację....
Mialaś pecha z kulami... Dla mnie cisy są bezobsługowe... Kupię sobie jeszcze ze dwie kulki na nogach, takie poczochrane, ktore sobie wyprowadzę