Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 21:54, 04 kwi 2014

pierwsze koszenie (trawa siana w lutym już widoczna) i pierwsze światło w pagodzie

i zawsze czujny towarzysz

Kindzia 21:57, 04 kwi 2014

ociachane na maxa żurawki pędzą...barwinek się rozpycha

różom też dobrze idzie Oprócz jednej...crimsonowe postępy

Agania 22:41, 04 kwi 2014

Teraz to ja mam wyobrażenie twojego ogrodu..................widzę tytułową łezkę i prawdziwy reżim i dyscyplinę w ogrodzie, masz to wszystko towarzystwo w jak najlepszym porządku, podziwiam ........to jest dopiero pracowitość..........mnie daleko do takiej organizacji w ogrodzie, ale kto wie

Spaniuś piękny taki naturalny, nie cięty, super psinka
Kindzia 22:50, 04 kwi 2014

Agania napisał(a)
Teraz to ja mam wyobrażenie twojego ogrodu..................widzę tytułową łezkę i prawdziwy reżim i dyscyplinę w ogrodzie, masz to wszystko towarzystwo w jak najlepszym porządku, podziwiam ........to jest dopiero pracowitość..........mnie daleko do takiej organizacji w ogrodzie, ale kto wie

Spaniuś piękny taki naturalny, nie cięty, super psinka

Agatko...bo się czerwienię...dziękuję To nie tylko moja praca, M dużo pomaga, czasem córcia i zięć.

Tofik to zwykle bardzo grzeczny pies, po grządkach nie chodzi! Nawet jak ptaki przegania...ale dzisiaj przeszedł sam siebie. Byliśmy z nim na polach i mimo wołania poleciał się wykąpać w stawie...był nie do opanowania...kto miał do czynienia z cocer-spanielem ten wie, jak te psy kochają wodę. Jeszcze na zdjęciu widać, że nie wysechł. Teraz mi chodzi pod drzwiami sypialni...nie wpuszczę go, wnusia mi obudzi.

Dzisiaj sobie mężczyznę przy boku zmieniłam
Luki 22:54, 04 kwi 2014

Ehh jaki ładny trawnik, też taki chce
Kuleczki idealnie wpisały się w rabate.
Kindzia 22:56, 04 kwi 2014

Luki napisał(a)
Ehh jaki ładny trawnik, też taki chce
Kuleczki idealnie wpisały się w rabate.

Oooo...o trawniku eMusiowi pochwałę przekażę, ale dumny będzie

Buksiki pasują, jeszcze jakiś wypełniacz i będzie gut
Mirka 22:58, 04 kwi 2014

Chyba też spać nie możesz ziałeczka na cię czeka jutro pozdrówka wieczorowe zostawiam
bociek 10:27, 05 kwi 2014

Kasiu, tak szybciorem. Smialka mialam i rozstalismy sie, nie polubilam tej trawki niestety, wiec osobiscie srednio polecam. Proso mam, ale nie rozgowate, wiec sie nie wypowiadam.
Miedzy buksiki polecam Ci hakone, w takiej opcji na wiosne masz np. krokusiki a potem hakone zamaskuje listki cebulowych. Hakone jest i zielona i zolta i w paski, sporo jest roznych odmian, masz w czym wybierac. Ladnie zimuje, stosunkowo szybko odbija po zimie. To jedna opcja.
Druga, moja ukochana stipa, ale to rokroczny wydatek bo nie zimuje (u mnie pierwszy raz od lat udala jej sie ta sztuka po tegorocznej wybitnie lagodnej zimie).
Trzecia to turzyca nowozelandzka Frosted curls, ja ja uwielbiam Fajna, nieklopotliwa, zimozielona (prawie), nie ma koniecznosci scinania na wiosne...
Moga byc tez inne carexy zimozielone, jest ich cala masa.
Kiedys mialam przepiekna trawke, to byla chyba jakas molinia, tworzyla piekne ciemnozielone kepy, ladnie kwitla taka mgielka, ale niestety przy renowacji rabaty trawiastej niechcacy "sie" wykopala i zniknela Do tej pory nie moge odzalowac, ale to moja wina, nie pilnowalam dostatecznie uwaznie
I jeszcze jakies rozplenice miniaturowe mi chodza po glowie, ale nie do konca jestem pewna czy to da fajny efekt....

Pozdrawiam
Milka 10:33, 05 kwi 2014

Powiem to samo, co Agatka, elegancko, wypucowane, ładnie dobrane i idealna trawka
Dziś spaniele, to rzadkość, śliczny jest
Urszulla 10:50, 05 kwi 2014

Fajnie z tą latarenką przy bukszpanach