Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowa przygoda Majeny:) 17:38, 05 mar 2014

Do góry

Dziś ponury dzień wiec rozjaśniłam go mini tulipanem
Moje poletko 17:37, 05 mar 2014

Do góry
Celina napisał(a)

Trochę zrobiłam Bogusiu. Przesadziłam dwie róże pnące, bo miały kiepskie miejsce i nie chciały rosnąć.

A M zrobił szerszą rabatę na hosty. Tez muszę przesadzić. Ciasno miały. Pracy mam sporo. Wczoraj było ciepło i dużo ludzi na ogrodach. Dzisiaj jeszcze nie wiem czy pójdę, zobaczymy czy M-muś będzie miał chęć.

O kurze.. jaka piękna.... jak to widzę to pochwalam się za decyzję kupna białych róż... jak sie Twoja nazywa??
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:33, 05 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Aniu, czy ten miskant szybko rozrasta się na szerokość? Jest ekspansywny?

I jesienią

Mazury i mój kawałek ziemi 17:30, 05 mar 2014

Do góry
To dziś dotarło
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:28, 05 mar 2014

Do góry
Dla zainteresowanej moja goryczka na taczce.. innych fot brak, bo ciągle była zarośnięta

Bukszpan (Buxus) - uprawa 17:22, 05 mar 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
w zasadzie po zimie, jak równo i dobrze wyglądają, nie ma potrzeby ciąć, Dopiero jak zakończą wiosenne przyrosty.
Jeśli zaś bukszpany zaniedbane, to cięcie wiosenne da im dobry początek na pożądaną figurę

a w tym przypadku ciąć teraz?
Chatka Baby Jagi 17:01, 05 mar 2014

Do góry
Przed i w trakcie...

W trakcie i po...

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 16:49, 05 mar 2014

Do góry
Zaliczyłam tez wizytę w lesie......

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 16:46, 05 mar 2014

Do góry
I jeszcze...... Mój mini ogródek skalniakowy.....

przed:

i po :

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 16:42, 05 mar 2014

Do góry
Nowe nabytki..... Szukam miejsca....

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 16:37, 05 mar 2014

Do góry
Clematisy rozkręcają się coraz bardziej.....

Chatka Baby Jagi 16:36, 05 mar 2014

Do góry
Przed...

W trakcie...

Po...

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 16:28, 05 mar 2014

Do góry
Wiosna w pełni ......

Hortensje przycięte .....

Róże też budzą się do życia

Nieuporządkowana działeczka. 16:17, 05 mar 2014

Do góry
Witam, widzę że z podpisem ci się udałoPozdrawiam i wiosny ci trochę posyłam
Chatka Baby Jagi 16:17, 05 mar 2014

Do góry
Kinga: Nie ma za co... Polecam się

Ewa:
u mnie właśnie też po krzakach rosną... tam gdzie bym się ich nawet nie spodziewała... nieraz z ziemią gdzieś przyniosę... np na jesieni sadziłam brzoskwinki i podsypywałam próchnicą i teraz na wiosnę koło jednej z nich kwitną sobie te białe główki...

A dziś chciała wam pokazać przy czym pracowałam przez kilka ostatnich dni ( oprócz grabienia :/ ) i przy czym najprawdopodobniej się przeziębiłam....

Przy wjeździe już do naszych "krzaczków" rosną dwie jabłonki.... już nie młode, że tak to nazwę... Początkowo zastanawialiśmy się co z nimi zrobić. M. chciał jedną wyciąć dokumentnie, ale ja oczywiście gdzieś w gąszczu gałęzi i liści znalazłam małe jabłuszka i nie dałam.... stwierdziłam, że smaczne i że będziemy ratować... i tak dwa lata temu obcięliśmy je, że tak powiem mniej więcej.... i tak zostało...

Niestety do tej pory jakoś nie było czasu, żeby zająć się nimi i tamtym miejscem... ale w tym roku powiedziałam, o nie.... muszę się wziąć za te jabłonki bo ich naprawdę szkoda... a zwłaszcza odkopać je spod wszędobylskiego Chmielu, Jeżyny i Tawuł dziurawcolistnych, które zarosły jabłonki przez ten czas niebotycznie....no i obciąć same drzewa, dzikusy też się rozpleniły na drzewie....

A to zdjęcia, co się tam działo.... i jak postępowały prace...

Przed...

W trakcie...

Po...

ogrodoweimpresjejolki 16:16, 05 mar 2014

Do góry
mira napisał(a)
no to za miesiąc to dobre wsparcie leżącego u mnie chyba jednak tulipany ok. 20 kwietnia rozkwitają a może w tym roku wcześniej
to ile tych bulw begodni wsadziłaś i jak je przechowujesz w do mu na oknie?
bardzo podobają mi się begonie i miałam je kilka razy -a w tym roku odpuściłam bo wydają mi się takie zbyt dworskie, cudnie wyglądają w wielkich amplach przy rezydencjach a ja mam małą chatynkę i posadzę w donicach wkoło domu trochę host /albo ktoś posadzi /
a te begonie masz na taras czy na działkę? i jaki kolor

Mira, begonii wsadziłam AŻ 6 Wynika to z wielkości mojego ogródka i wysokości emerytury
Dworskie mówisz ? Nigdy tak o nich nie pomyślałam ...
Begonie będą na działeczkę. W zeszłym roku miałam kilka posadzonych przy tarasie i pięknie kwitły, ale niestety nie zostały wykopane i pewnie nic z nich nie będzie (a szkoda). Tak więc w tym roku kupiłiśmy 6 sztuk 2 białe i 4 czerwone.
Kupowaliśmy w styczniu, zaraz po dostawie i cebulki są 'wypasione", mają nabrzmiałe pąki, więc szybko powinny pojawić się pierwsze listki

Moje zeszłoroczne

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 16:04, 05 mar 2014

Do góry
Wyprostowałam swoją rabatę rózaną i zaraz lepiej się prezentuje

Wcześniej wyglądała tak:

Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:44, 05 mar 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Danusia nie śmiej się to ten pierwszy którego sknociłam Z tego cóś wymyślę

Halinko na pierwszy raz to nie jest żle,ten ogon jeszcze trochę zrób na okrągło ,taki wachlarz i będzie dobrze ,ale ten drugi paw wyszedł super i ogon ma okrągły ...no zobacz...
A za tym pawiem ten iglak to stoi na tarasie czy rośnie w ziemi bo on jakoś tam nie pasuje.
Ja bym jeszcze te obok tak bardziej na kulki zrobiła,ale latem poprawisz i będzie dobrze.
To za to miałam trzymać kciuki-niepotrzebnie bo wyszło dobrze
Ku spełnianiu marzeń............. 15:37, 05 mar 2014

Do góry
Dziękuję Pani Danusiu za odpowiedź.Faktycznie,ze skalniaka chyba zrezygnuję. Czytam sobie teraz o glebach i o tym co na danej glebie posadzić,a tym czasem wychodzą z pod ziemi moje maleńkie Judaszowce południowe,które pewnego dnia zagoszczą w mym ogrodzie

Czekam też na świerki srebrne i daglezje,a w wolnym czasie produkuję sobie takie o to bibeloty
Ogród cioci 15:07, 05 mar 2014

Do góry

Gosieńko zakupy piękności cieszą oczęta i radują serduszko już nie mogę się doczekać fotek Twojej nowej rabaty
Nie dziwię się że pani kasjerce szczęka opadła na widok Twoich zakupów - robią wrażenie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies