Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Leśne Wzgórze 22:04, 27 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nie obrywaj pączków bo to nic nie da . W tym roku nie zakwitnie chyba że sa pączki kwiatowe niewidoczne na zdjeciu. Dbaj o niego , daj nawóz i podlewaj w czasie suszy to zawiąze pączki latem a one zakwitną w przyszłym roku.Do oberwania jest jedynie brązowy pąk nico po prawej stronie zdjecia. Oberwij go razem z krótką łodyżką na której sie znajduje to krzak wypuści w tym miejscu nowe pędy.Na pozostałych są faktycznie pąki kwiatowe. Myślę że dobrze by było raz je podlac już teraz.

Stanie się według Twoich wskazówek .....
Jak zawsze dziękuję Bogdziu za bezinteresowną pomoc
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:02, 27 lut 2014

Do góry
Ale dziś dzień pszczółkowy.... wrzosy i wrzośce.. były opanowane.. w ilościach wielkich...

Ogród do kwadratu 22:01, 27 lut 2014

Do góry
[img size=640x424
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/47/473070/original.JPG[/img]

dzieki sliczne, daj znac, jak wypuszcza listki...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:59, 27 lut 2014

Do góry
Zamiast odpowiadać wrzucę kilka fotek.... dziś dzień krokusów tych pierwszych.... wczesnych..... i pszczółek... ależ ich sie dziś uwijało... tak pracowały zajadle jak ja.... no wiosna jak nic... setki pszczółek, chyba wszystkie z okolicy... zamiast każdemu odpowiadać wrzucę fotki i zmykam.... sorki, że nie mam sił już do was zajrzeć

Żółte krokusy już są na full....

I do kupy widok nawet ładny robią

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:53, 27 lut 2014

Do góry
Kamień elewacyjny z altany ma być położony jeszcze na froncie domu w małym kawałeczku ..... zmieniam drzwi na takie z pionowym świetlikiem i chcę postawić ta wysoką donicę przed tym świetlikiem i ....... ta donica z rośliną ma się ładnie odbijać w lustrze w wiatrołapie.....

i

nie chcę przesadzić z kolorem ...... i ..... dlatego waham się pomiędzy ciemnym i jasnym popielatym z naciskiem na jasny skończyłam

a tu załączam kamyczek elewacyjny ..... i brązy które u mnie panują ..... no i jak pomyślisz to powiedz jasny czy ciemny ten popiel

Co z tym ogródeczkiem począć 21:47, 27 lut 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)

Ale się dzisiaj „zgrałyśmy w czasie”... ja też u siebie piszę o Chopinie…tylko trochę innym…

Ogród w Puszczykowie 21:42, 27 lut 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Efekty sobotnio-niedzielnych prac:
Przekopane resztki gorczycy, sianej jesienią i trawy, którą ściólkowałam rabaty

pod brzózkami

wokół oczka (a raczej niecki przyszłego oczka )

i w przedogródku
Udało mi się też odszklić szklarnię, którą zdemolował nieco grudniowy huragan Ksawery. Niestety razem z szybkami była zbyt ciężka, żeby przestawić ją na miejsce

jak ja mogłam przegapić Twoje weekendowe prace, dobrze że się cofnęła troszkę wstecz
Ale się napracowałas kobito podziwiam!!! i te Twoje kanciki i ładne kształty rabat, ojj podoba mi się to!!!
Ja za facelię płaciłam dzisiaj 15 zł/kg
w Oborze też mogą być ogrody 21:39, 27 lut 2014

Do góry
Ala zaglądam i pozdrawiam wiosennie…zazdraszczam wyjazdu na Gardenię

Alisonek napisał(a)

ufff...uspokoiłaś mnie tym zdjęciem....nie tak źle z tymi moimi śliwami...wyglądają tak samo...a już myślałam, że im krzywdę zrobiłam....
Buziaki przesyłam.

PS. Uprasza się o fotorelację z Gardenii
Szmaragdowy Zakątek 21:30, 27 lut 2014

Do góry
Bogdzia, iwonaal, ivvvona, Alisonek – a częstujcie się do woli…jeszcze kilka zostało

Magda70 – a co będziesz sobie żałowała…częstuj się…dieta dopiero jutro

Zmiana tematu....pokażę wam co wprowadziło mnie dzisiaj w totalne osłupienie…
Mamy XXI wiek…roboty najnowszej generacji…ludzie lada chwila wylądują na Marsie…a tu jakiś analfabetyzm wtórny…
Adres…ulica Szopena 3......to tak jakby napisać ulica Marii Kury - Skłodowskiej

w Oborze też mogą być ogrody 21:15, 27 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Macham z obłoków pyłu Myślę że tujki jeszcze nie ciąć Buziole

a ja trocinami macham z ostatnich drzew owocowych cięcie zakończone (w końcu) teraz czas na zabiegi chemiczne i estetyczne
Jabłoń przed i po

I jeszcze spojrzenie na całość już ciemno było i reszta zdjęć nie nadaje się do pokazywania ale hałdy gałęzi się załapały na zdjęciu

I moja podręczna chemia dla roślinek i woreczek nasion facelii
ogrodoweimpresjejolki 21:14, 27 lut 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dla moralnego wsparcia, co nieco "do żarcia."

Kosmiczny widok
Wiosna idzie, tralala... 21:04, 27 lut 2014

Do góry
Każdy dzień zbliża nas do wiosny !

U mnie dziś tak

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:47, 27 lut 2014

Do góry
No to chociaż lepsze zdjęcie wrzucę

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 20:38, 27 lut 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Witam,Pola przeczytałam u Irenki że ci się podobają naparstnice,ja mam dużo mogę ci przywieść sadzonki do Pisarzowic,szkoda że nie spotkałyśmy się u GosiPozdrawiam

No to ja jak zawsze jestem do tyłu , u której Gosi spotkanie....
Bogusiu, bardzo, ale to bardzo chcę naparstnice.... w Pisarzowicach będę i miło mi na spotkanie
W Dolinie Muminków 20:30, 27 lut 2014

Do góry
Pochwaliłam się nowym garażem - wychwaliłam Męża - ale nic się nie dzieje bez przyczyny. Ja uwielbiam roślinki - a Mój Mąż off road - i tak oto jest garaż dla Naszego ulubionego auta - poniżej przedstawiam "Miłość" Mojego Męża Jeep Grand Cherokee........ tak wyglądało auto po ostatnim wyjeździe, szkoda że nie mam zdjęcia jak Mąż wyglądał...... Fajna zabawa w błotku na łonie natury

Ogród Danuszy - odsłona 2 20:25, 27 lut 2014

Do góry

Ogród Danuszy - odsłona 2 20:22, 27 lut 2014

Do góry
od 3 dni słyszę żurawie nad domem lecą kochane wiosnę ze sobą przynoszą

dzisiaj zamiast pączków zrobiłam oponki albo donaty jak kto woli smacznego

Ostnica - Stipa 20:15, 27 lut 2014

Do góry
Jest śliczna, taka mgiełka na rabacie.
Ja też pierwszy raz ją wysiałam 18 lutego (tak trochę dla zabawy wg. kalendarza biodynamicznego) i na 6 dzień wykiełkowała. Dosieję jeszcze następną partię po 8 marca (kolejny korzystny czas wysiewu).
Mam nadzieję, że w następnych sezonach będzie się wysiewała sama.
Dziś wygląda tak:
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 20:08, 27 lut 2014

Do góry
Ewik napisał(a)
Witam , w zeszłym roku zakupiłam horti anabelle, ale patrząc na wasze to cos inaczej wygląda . macie jakieś typy , czy może to jednak jest anabelka ?

Popatrz na mój awatarek to jest hortensja drzewiasta anabelka.
Ogród na glinie ? 20:04, 27 lut 2014

Do góry
Mała Mi - ja właśnie chcę posadzić magnolie, więc dziękuję za radę. W poniedziałek ma przyjechać koparka i wyrównać teren, rozsypać ziemię = glinę. Więc będę mogła myśleć o piasku. A dzisiaj siałam nasionka z chłopakami: koperek, pietruszka naciowa, szczypiorek, groszek i fasolkę ( wiem, że za wcześnie, ale bedzie rosła sobie narazie w domu).

Mówisz, że róże dobrze rosną - to się o nie postaram. A rododendrony też?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies