Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:33, 01 mar 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka no i już marzec

oby był ciepły
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:29, 01 mar 2014

Do góry
Moniika napisał(a)
Aniu, przyjechał mój nowy kosz i damski szpadel, zobacz jaki on jest mały w porównaniu z normalnymi narzędziami troche jak dla dziecka do piaskownicy ale bardzo mi sie podoba i jestem zadowolona .
Pozdrawiam
Ps wczoraj zamówiłam jeszcze 4 powojniki ... Ciekawe gdzie ja je posadze, kupuje oczyma w internecie a nie głową !
Veronica's Choice - Cena: 20.50 zł, Ilość: 1,
- powojnik (clematis) Alba - Cena: 19.90 zł, Ilość: 1,
- powojnik (clematis) Hanajima - Cena: 20.50 zł, Ilość: 2,

Monika ja już sadzę jedne kolo drugich a niech się plączą można podsadzać też niższe do wyższych Monika zrób zdjęcie łopaty lub wideł koło nogi na jaką są wysokość i czy nie za niskie? a motyką holenderską próbowałaś? jak Ci się podoba? Teraz to Ty ogrodniczka pełną "gębą" pozdrówka
W kamiennym kręgu od początku 11:24, 01 mar 2014

Do góry
Mój pierwszy marcowy krokus

sałata nie poddała się zimie....będzie niedługo do obiadku
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:48, 01 mar 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Spokojnego dnia dla pracującej życzy druga pracująca Wnętrza po remoncie urzekające, uwielbiam drewno. O cisach i cięciu lawendy też poczytałam.

Polinko, mam nadzieję, że czytanie przydatne; będę ciąć dziś cisy i od razu w ukorzeniacz i do ziemi, tylko myślę, gdzie, aby miały jak największe szanse, w donice się nie bawię..
namawiałyśmy się z Agą na wypad i z Tobą, ale jeszcze nie wiesz o tym

tu też dużo słońca i moja trawa w żurawkach ruszyła, w innych miejscach jeszcze śpi

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:45, 01 mar 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Irenko, ja u Ciebie nie wyrabiam.
Skąd masz tyle energii, dziewczyno? Podziel się, plisss

Mało jem dużo się ruszam i chemią odpowiednią się dokarmiam

brunera Jack Forest już też ma nowe listeczki

ta hortensja mnie zaskoczyła! miałam je rok temu w donicy i dałam do ziemi, już ma rozwinięte listki, ma tu zacisznie i słońce od wschodu do 12
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:42, 01 mar 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Mam tak samo
ściskam :

czyli fajnie
rozchodnik na całego idzie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:40, 01 mar 2014

Do góry
eda napisał(a)
Irenko pozdrawiam weekendowo

Eda pozdrawiam, mam nadzieję, ze zdrówko wróciło

u mnie o dziwo 2 lata temu sadzony anemon, nadal chce żyć, cały czas w gruncie
krokusy w pakach, jak jest w tym miejscu słońce, to sie otwierają, ale pewnie po pracy to zobaczę
konwalniki bidne, coś im muszę pomóc

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:35, 01 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam za zainteresowanie moim rogiem podziękować

Nie ma za co, stawiam na piękne brzozy
a u mnie szczypior ruszył, nawet jakieś siewki wśród winogron znalazłam
i tawuła Gold Carpet puszcza pierwsze listki

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:35, 01 mar 2014

Do góry
Aniu, przyjechał mój nowy kosz i damski szpadel, zobacz jaki on jest mały w porównaniu z normalnymi narzędziami troche jak dla dziecka do piaskownicy ale bardzo mi sie podoba i jestem zadowolona .
Pozdrawiam
Ps wczoraj zamówiłam jeszcze 4 powojniki ... Ciekawe gdzie ja je posadze, kupuje oczyma w internecie a nie głową !
Veronica's Choice - Cena: 20.50 zł, Ilość: 1,
- powojnik (clematis) Alba - Cena: 19.90 zł, Ilość: 1,
- powojnik (clematis) Hanajima - Cena: 20.50 zł, Ilość: 2,
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:32, 01 mar 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Irenko, hortensja na słupie chyba nie jest zacieniona? Mam dwie sadzonki i zastanawiam się, gdzie je posadzić... Na słupie mam już kokornak z wiciokrzewem, nigdy energetyka się nie czepiała, tylko pilnujemy, by górą co jakiś czas przyciąć. Pozdrawiam, ładne cisy

Na słupie ma już słońce, dołem tylko w cieniu; kokornka puściłam na płot, wiciokrzewy na kratki
ja też, jak trzeba już będzie, to jakoś ją ciachnę nie przypuszczałam, że tak pójdzie wysoko
ruszyły wiciokrzew pomorski i włoski

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:29, 01 mar 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Przyszlam sprawdzic Rubensika, a co, wolno mi przeca, matka kszestna jetem

Pewnie, ze chrzestna, gdyby nie ty, nie kupiłabym oby rosły, jak u ciebie!!!!
puszcza listki, rano szybko sfociłam, zimno jakoś, szron nadal
ale żyją
Kolorowy Ogród Geni 10:23, 01 mar 2014

Do góry
Danuto to śnieżyce wiosenne

śniezyce

Kolorowy Ogród Geni 09:50, 01 mar 2014

Do góry
Iwonko mam taką nadzieję

miłek

ciemierniki

przylaszczka

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:32, 01 mar 2014

Do góry
Iwona wystarczy tylko nie popsuć tego co widać no i oczywiście dojść dalej niż do końca Krupówek a swoja drogą to częściej byłem w Tatrach na szlaku niż na Krupówkach

Mirella "siałem ziarno" ale tak jakoś nie bardzo wzeszło ani u dzieci ani u wnuka, drogi do Morskiego nie cierpię -zwłaszcza gdy po wejściu na Rysy lub przełęcz pod Chłopkiem trzeba wracać

Natalia to miałaś szczęście lepiej tego nie powtarzaj

a to dla podsumowania górskich wspominek w ogrodowych jeszcze mało
kto był to wie chociaż jak dobrze popatrzeć to ten zarys widać znad Morskiego

a tu oczywiście Orla Perć

Rododendronowy ogród II. 09:23, 01 mar 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
A ja zmienię temat, żeby Was chociaż na chwilkę odciągnąć od zmartwień, trosk i chorób….

Bogdzia, ja bardzo często widuję rozmaite zwierzęta i dla mnie to już „normalna normalność”. Zające, lisy i dziki nie robią już na mnie takiego wrażenia jak kiedyś. Najwięcej jest saren – codziennie widzę gdzieś około setki tych uroczych zwierzątek.
Raz przytrafił mi się jeleń z oooogromnym porożem i stado żubrów (pod Piłą). Ale największe zdziwienie wywołał wielki łoś, który nic nie robiąc sobie z mojej przerażonej miny majestatycznie przemaszerował mi przed maską samochodu.
Jeżeli Bogdzia chciałabyś jechać ze mną i zobaczyć ptaszki to zapraszam (wiek nie ma tu nic do gadania).
Polecam trasę na Szczecin tam jest najwięcej bażantów, żurawi, myszołowów i kuropatw (albo przepiórek, nie wiem dokładnie, bo ich nie rozróżniam…takie malutkie).
Okolice Nowego Sącza to siedliska ptaków wodnych: dzikie kaczki, łabędzie, kormorany i czaple. Nawet ostatnio jedną czaplę udało mi się „upolować” dla Ciebie, ale była bardzo daleko i źle widać na zdjęciu, więc nie pokazywałam. Ale zaraz poszukam to zdjęcie, bo mam je chyba jeszcze w „koszu”.

Znalazłam…zaznaczyłam czerwonym kółkiem, bo naprawdę bardzo słabo widać.

Te w tle, dużo takich białych kropek (na skraju wody) to łabędzie, a obok czapli (z lewej strony, na brzegu zdjęcia) to dwie kaczki.
Pozdrawiam i buziaki ślę

Magda ale mnie zaszokowałas,aż nie wiedziałam co odpisac. Bardzo kusząca Twoja propozycja ale skorzystac z niej nie bedzie łatwo.Zdjęcie czapli nie jest złe jesli widac wszystko o czym piszesz , byc moze można by je poprawic rozjasnieniem i wykadrowaniem, czapla świetna, uwielbiam czaple za ich esowate szyje i cierpliwe gapienie się w wode. Koło Nowego Sacza to pewnie na jeziorze Roznowskim zdjecia robione.Pozdrówka śle serdeczne.
Liliowo i kolorowo:) 09:16, 01 mar 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
]

To podoba mi się najbardziej....kiedy ja się dochowam takich plantacji...moje dopiero pojedyńczo wystawiają łebki
Pozdrawiam marcowo
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:57, 01 mar 2014

Do góry
Pozdrawiam wszystkich z marcową miną.
Niech Wam słonecznie dzionki te płyną.
I na rabatkach równiutko, w rządku
Wszystko wyrasta w pięknym porządku.
Ogród z widokiem na jezioro 08:52, 01 mar 2014

Do góry
yolka napisał(a)

Chyba najtrudniejsza zagadka na ogrodowisku

Taka cuchnąca rzecz a ile radości.....a jaki to obornik, że zapytam fachowo....kiedyś miałam tego złota całe hałdy.....świński, krowi, czy koński?....najlepszy koński lub krowi
Pozdrawiam
Chatka Baby Jagi 08:51, 01 mar 2014

Do góry
Iwona: dzięki..

Monika: Witam cię zatem w moim ogrodzie i nie tylko Bardzo miłe słowa piszesz... Kochasz góry... ? Już cię lubię No ale z tym czasem i możliwościami jest różnie... My też nie jesteśmy w górach tak często jakbyśmy chcieli... Zapraszam Cię więc i wpadaj jak często chcesz.... Miło, że tu zagościłaś...

A dziś tylko szybciutko parę zdjątek, bo taka piękna pogoda... jeszcze herbatka i w pole....

( 31.01.2013 )

Moja "przyziemna" :) pasja 08:11, 01 mar 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Aktualnie zajmuję się tym miejscem w moim ogrodzie, choć tu właściwie to jeszcze "moja działka", a nie żaden ogród:

W szerszym ujęciu wygląda to tak:

Dobrnęłam już prawie pod thuje. Kopie się łatwo, bo na tej głębokości mam już czyściutki piaseczek .

Murek utworzy "L" i donica obejmie thuje i jeszcze kawałek za nimi. Wzdłuż siatki planuję serby, a przed nimi jeszcze nie wiem dokładnie co, ale pewnie trawy, werbenę, szałwie, to miejsce nasłonecznione przez cały dzień.

Ja muszę czekać na efekt końcowy, bo moja wyobraźnia jest zerowa , ale kibicuję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies