Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

Milka 11:58, 23 kwi 2014

Ogród bardzo kolorowy, tętni życiem
cisy świetne, wyrównaj tylko górą, dałam fotkę u siebie
a na mszyce najlepszy wywar z pokrzyw, nazbieraj, zalej wodą i potem po 10 dniach litr tego roztworu na 10 l konewkę o wtedy podlewać i oprysk, jest chyba najlepszy
mszyce pojawiają się z reguły, jak są młode pączki na różach i jaśminach, kalinach, jakos tak, co rok!
Tusiala 12:04, 23 kwi 2014

Irenko widziałam
Gnojówkę będę robić ale boję się, że przez te 10 dni mi zeżrą wszystkie młodziutkie listka. Na razie je mordowałam przez rękawiczkę palcami
Tusiala 12:09, 23 kwi 2014

Wczoraj z Synkiem zbieraliśmy ślimaki. On bardzo chętnie brał je w rączki i wrzucał do wiaderka, bardzo Mu się ta zabawa podobała. Ależ one były obrzydliwe. Te duże winniczki........ bleee aż gęsi skór się pojawiał. Te mniejsze, z czarną spiralką na muszli, o wiele przyjemniejsze. Zdjęć im nie robiłam

Pszczelarnia 12:12, 23 kwi 2014

Tusiala napisał(a)
Ciski będa ciut (tak jak u Irenki przycięte ale tu jeszcze przed tym "ciut"

Jaka jest odległość tych cisów od ściany budynku?

Ależ ta wiosna galopuje!
Tusiala 12:17, 23 kwi 2014

Ewo od pieńka przy ziemi do ściany tarasowej ok.30 cm. Zmierzę dziś co do centymetra i Ci napiszę
Milka 12:34, 23 kwi 2014

Tusiala napisał(a)
Irenko widziałam
Gnojówkę będę robić ale boję się, że przez te 10 dni mi zeżrą wszystkie młodziutkie listka. Na razie je mordowałam przez rękawiczkę palcami

To na razie zrób oprysk DECISEM, u mnie on od lat w użyciu
Tusiala 13:05, 23 kwi 2014

Zapisałam:
- co mam zrobić dziś,
- co mam sfocić,
- co mam zmierzyć, bo potem zapominam.

Macie może jakieś linki o balustradach na taras i balkon? Chodzi mi przede wszystkim o wzory, pomysły, bo muszę koniecznie zamontować. Synek polubił spędzać czas na tarasie.

U mnie, mimo zapowiadanego deszczu, świeci słońce i jest cieplusio. Miłego popołudnia
elzbieta_g 13:12, 23 kwi 2014

twój zapowiadany deszcz padał u mnie, teraz dopiero wychodzi słoneczko ale mus w gumiaczkach spacerować pa pa
kasiek 20:08, 23 kwi 2014

No bardzo ładnie zagospodarwałaś miejca obok domu, wejscie bardzo eleganckie.
Ivvvona 20:55, 23 kwi 2014

Marto, jeśli mszyc jest niewiele to ja spłukiwałam wodą, pomaga na krótki czas. Ale jak chcesz pryskać chemią to polecam Mospilan, działa długo bo krąży wraz z sokami w roślinie i zapobiega kolejnej inwazji. Decis też działa ale tylko powierzchownie i niszczy mszyce które tam siedzą. Pokrzywę sobie zalej ale przez 10 dni to potfory zjedzą ci listki. A wracając do ogrodu to napiszę że masz pięknie no i nareszcie doczekałaś się ogrodzenia Pozdrawiam