Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 00:57, 23 kwi 2014

I trochę innych symptomów wiosny - bratki....

Kalina tuż przed kwitnieniem.....

I moja (a właściwie należąca do sąsiada) pnąca trzmielinka która w tym żywym złoto-zielonym kolorze jest taka energetyczna.............
Margarete 00:59, 23 kwi 2014

A na koniec fotka ze specjalną dedykacja dla dla Kasi -Luizy .
Dziękuje bardzo !
Zielona 08:50, 23 kwi 2014

Małgoś. Tulipanów jednak masz sporo. Nie tylko w donicach! Pięknie jest.
Czy pamiętasz nazwę kaliny na pniu? Mam dwie i zastanawiam się, jakie będą w przyszłości.
Margarete 10:02, 23 kwi 2014

Zielona napisał(a)
Małgoś. Tulipanów jednak masz sporo. Nie tylko w donicach! Pięknie jest.
Czy pamiętasz nazwę kaliny na pniu? Mam dwie i zastanawiam się, jakie będą w przyszłości.

Marto - nie pamiętam poniewaz kupowałam ją w czasach"przedogrodowiskowych", kiedy była po prostu dla mnie kaliną i tyle. To jest moja druga kalina, pierwsza zdobiła ogród przez 5 lat i którejś zimy zmarzła więc ja wyciapałam, tą mam od 4 lat. Pokażę ją jak zakwitnie.
Anita1978 10:06, 23 kwi 2014

Piękne masz te tulipany, te w donicach ciemne fioletowe-miałam też takie mieć, a są jasno różowe- pomyłka sklepu, a mam ich ze 150
Mala_Mi 12:01, 23 kwi 2014

Tulipany zawsze zachwycają
Ale ja w innej sprawie, pytałaś się mnie o jeżówki, wiec jedne są na 5 cm, a inne dopiero kiełki z ziemi wystawiają, a dwie ani dygły.. i podejrzewam, że jesienne przesadzanie w nieprzygotowaną ziemie je zabiło... Mamy podobny stan wegetacji... jeżówki powinne już być widoczne, wiec z pieleniem możesz wejść.. co najwyżej najpierw delikatnie grzebnij gdzie są .. u mnie są takie (mogą mieć zielone liście, w zależności od odmiany)

lub takie..
Margarete 12:14, 23 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Tulipany zawsze zachwycają
Ale ja w innej sprawie, pytałaś się mnie o jeżówki, wiec jedne są na 5 cm, a inne dopiero kiełki z ziemi wystawiają, a dwie ani dygły.. i podejrzewam, że jesienne przesadzanie w nieprzygotowaną ziemie je zabiło... Mamy podobny stan wegetacji... jeżówki powinne już być widoczne, wiec z pieleniem możesz wejść.. co najwyżej najpierw delikatnie grzebnij gdzie są .. u mnie są takie (mogą mieć zielone liście, w zależności od odmiany)

lub takie..

Ok, dzieki Aniu za wyjasnienie i za fotki, zaraz dzisiaj lece grzebnąc w tej rabacie, moje chyba raczej jeszcze nie pokazały sie tak jak te z twojej drugiej foty.
popcorn 13:10, 23 kwi 2014

Ile tulipanów masz! Boskie! Widzę i te same z biedrony które mam i u siebie Może jesienią dokupię, bo bardzo mi się podobają
Te w donicach cudniaste!!!

Fiołków u mnie sporo się wysiało, jak chesz, mogę się podzielić.
pozdrawiam!
Robertop 15:52, 23 kwi 2014

Margarete napisał(a)
Tulipanowo..........tulipanowo.............tulipanowo.............

Margarete, cudne tulipany. Jak nazywaja sie te na zdjeciu?
Anita1978 15:55, 23 kwi 2014

U mnie jeżówki na tym samym etapie co u Małej Mi