Słuchaj Męża, dobrze mówi Magnolie śliczne są.
Moja gwiazdkowa biała jest Alu już marzę o biało-różowej alexandrinie
Pozdrowienia Sigmo i magnolkę Ci zostawiam na tle chmurnego dziś nieba.
A oto jedna ściana mojego obelisku już są w prawdzie 2 reszta musi zostać złożona na działeczce bo inaczej do auta nie wejdzie na czubku powinna być kula niestety nie posiadam jak na razie;/. myślałam o zamocowaniu doniczki i by kwiatki stworzyły żywą kule co sądzicie?
Niestety pogoda od kilku dni paskudna ,chłodno i mokro ,co prawda nie leje -pada z przerwami.A kilka dni temu jak podali ,że snieg na Kasprowym to tak powiało nagle chłodem a ja się nie przejęłam no i mam .Muszę przystopować i czekać na ciepełko aby sobie nie dołożyć bo już mi plecki przewiało.Siedzę z lubością w domku aby wyfrunąć jak słoneczko zaświeci.Pełna gotowość !
Bratkowo ale jak się skończą bratki to tu także planuję wsadzenie 2 odmian świerków szczepionych i berberysów i może czegoś jeszcze..może coś doradzicie?Jest to strona zacieniona - północno zachodnia
A to już ogród z tyłu domu strona południowa.
Tam w tyle muszę jeszcze przesadzić thuje książkowe(czy jak to się tam nazywa)
barwinek pod wierzbą ,dobrze ,że tam coś w ogóle rośnie bo strasznie tam sucho
wybarwiają się kwiaty rh z różowych na białe
przylaszczka-jaka delikatna
startują też tawułki
Witam!
Byłam w ubiegłą niedzielę na targach ogrodniczych w Marszewie i nabyłam parę okazów szczepionych; między innymi świerk "pusch",jodłę,świerk srebrny(jeszcze nie wsadzony) i gryczpan a resztę przesadziłam no i kombinuję
Plan częściowo się realizuje
W ub sobotę posadziłam 6 wiśni kolumnowych Amanogawa, przed cisami.
Na razie wyglądają patyczkowato i na zjęciu trzeba ich z lupą szukać,
ale miejmy nadzieję, że będzie różowo.... przynajmniej w kwiecie