Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pomysł na ogród 22:47, 21 lut 2014

Do góry

Pomysł na ogród 22:46, 21 lut 2014

Do góry
wiosenne porządki :

Mała Eleczka 22:43, 21 lut 2014

Do góry
przypominam ostatni rysunek
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:41, 21 lut 2014

Do góry
Madżen - że uporządkujesz ogród nie mam najmniejszych wątpliwości.. z Twoim przyspieszeniem.. to i mój byś uporządkowała... prognoza na 10 dni zapowiada plus.. i dziś chyba miała być ostatnia noc z przymrozkiem.. na 10 dni

Grażynka - te kapciowanie to przekleństwo bo wszystkie kapcie ciągle do prania.. ale latem latam boso Nogi łatwiej sie pierze
Rok temu taki stan krokusów miałam 12 marca... czyli 3 tygodnie później... ale spadł śnieg..... i kępa krokusowa pokazała swoje piękno dopiero 10 kwietnia.. na miesiąc krokusy zatrzymały sie w rozwoju
Tak było 10 kwietnia 2013

w roku 2012 .. tak było 20 marca...

w 2011... 21 marca..

w roku 2010 - 26 marca

a w 2009 rabaty jeszcze nie było
Mała Eleczka 22:41, 21 lut 2014

Do góry
A co o tym sądzicie.
Linie zrobione z kostki za nią obwódka z bukszpanu. To fioletowe to lawenda przeniesiona spod płotu.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:35, 21 lut 2014

Do góry
Wyczyściłem też troszke żurawki w doniczkach ze zbyt dużej ilości liści bo zaczynały pleśnieć pod spodem. Mimo niezadołowania wszystkie przetrwały Widok nie zbyt piękny, ale tylko poczekać kilka tygodni jak ruszą Troszke tego tam jest

I uchwycone w biegu oznaki wiosny

Widział ktoś lilie w lutym
Nasz przydomowy ogródek 22:32, 21 lut 2014

Do góry
Najlepsze życzenia!
Szmaragdowy Zakątek 22:32, 21 lut 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
niektóre prezenty

i były też kalorie

jest 22:31 a ja właśnie zgłodniałam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:31, 21 lut 2014

Do góry
Kolejne porządki poczynione Warzywnik, aż się 'świeci' od czystości Kolejne 3 worki śmieci do kolekcji.
Wspominane wczoraj ogromne cebule lili OT. Musiały być wykopane.
Porównanie do mojej 'rączki'

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:28, 21 lut 2014

Do góry
Gdybyście nie zaglądali, to ja bym nie pokazywała i nie pisała... wina jest obopólna, że tyle postów

A teraz grzecznie odpowiadam...

Hanuś - ale jeszcze na pół gwizdka działamy Byłam przed chwilą u Ciebie I nic nie będę sadzić na cebulkach (to w kwestii wpisu u Ciebie).. bo potem otaczają je róże.. są bezpieczne.. jak za żywopłotem cierniowym

Bogdzia - ja staram sie u Ciebie też.... poparzyłam u Ciebie na porównanie zeszłego roku i tego.. i okazuje sie, ze rok temu też w ten sam dzień wysiałam werbenę i sałatę.. czyli muszę zapisać, że sałatę mam siać na początku stycznia.. bo teraz to za późno Ale oczar zaczynał kwitnąć też teraz

To mój rok temu

Szmaragdowy Zakątek 22:24, 21 lut 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
prośba o identyfikację, czyli … ktokolwiek widział, ktokolwiek wie….

Wydział Poszukiwań i Identyfikacji Roślin prowadzi czynności poszukiwawcze celem ustalenia danych personalnych rośliny NN.
W wyniku wstępnych działań ustalających udało się udowodnić, iż identyfikowana
jest HOSTĄ pseudonim „FUNKIA”.
Wiek identyfikowanej – ok. 10 lat; wielkość: 0,8 m średnicy, 0,5 m - wzost.
Identyfikowana ubrana jest w ciemnozielone liście z wyraźnym unerwieniem bez jakichkolwiek wybarwień.
Znaki szczególne: na przełomie lipca i sierpnia zaobserwowano u w/w obfite kwitnienie w kolorze liliowym.
Wszyscy, którzy mogą wiedzieć jakiej odmiany jest identyfikowana hosta proszeni są o bezzwłoczny kontakt z Nikitą.
Zebrane dowody ujawniły istnienie poszlak wskazujących, iż identyfikowana hosta może być odmianą „Hirao Supreme” lub „Ventricosa”… jednakże 100% pewności brak.

W załączniku zdjęcia identyfikowanej

Miałam taką samą (wydałam w zeszłym roku) ale też bez nazwy. To jest jakaś stara odmiana dla której trudno będzie znaleźć nazwę
Szmaragdowy Zakątek 22:20, 21 lut 2014

Do góry
prośba o identyfikację, czyli … ktokolwiek widział, ktokolwiek wie….

Wydział Poszukiwań i Identyfikacji Roślin prowadzi czynności poszukiwawcze celem ustalenia danych personalnych rośliny NN.
W wyniku wstępnych działań ustalających udało się udowodnić, iż identyfikowana
jest HOSTĄ pseudonim „FUNKIA”.
Wiek identyfikowanej – ok. 10 lat; wielkość: 0,8 m średnicy, 0,5 m - wzost.
Identyfikowana ubrana jest w ciemnozielone liście z wyraźnym unerwieniem bez jakichkolwiek wybarwień.
Znaki szczególne: na przełomie lipca i sierpnia zaobserwowano u w/w obfite kwitnienie w kolorze liliowym.
Wszyscy, którzy mogą wiedzieć jakiej odmiany jest identyfikowana hosta proszeni są o bezzwłoczny kontakt z Nikitą.
Zebrane dowody ujawniły istnienie poszlak wskazujących, iż identyfikowana hosta może być odmianą „Hirao Supreme” lub „Ventricosa”… jednakże 100% pewności brak.

W załączniku zdjęcia identyfikowanej

Szmaragdowy Zakątek 22:17, 21 lut 2014

Do góry
Dawno nie było u mnie pisma obrazkowego, więc może mała fotorelacja z mojej miniFUNKIOLANDII

Dwa lata temu znalazłam w moim „szmaragdowym” jakieś 2 m ² cienia !!! Bo jak pewnie wiecie cień u mnie to towar deficytowy. Z chaotycznej burzy pomysłów – wyłoniła się rabatka cieniolubna: jakiś strzelisty cis, rododendron o kwiatach w intensywnym kolorze i tysiące odmian host (oczywiście wszystko na 2 m ²). Zabrałam się do poszukiwań odpowiednich roślin. W następny weekend rabatka była gotowa.

Na wiosnę następnego roku okazało się, że przez zimę nornice urządziły sobie szwedzki stół na mojej cieniolubnej rabatce. Zżarły siedem host, a dwie poważnie uszkodziły - aż mi się w krwioobiegu ciśnienie podniosło.
Lecz co nas nie zabije to nas wzmocni - dwie wizyty w szkółce ogrodniczej i rabatka była jak nowa.

Potem zajrzały do mnie na działkę jeszcze dwie hosty i już zostały na stałe. Jedna „fire and ice” znalazła sobie miejsce przed domem, druga „earth angel” – dostojna olbrzymka – zadomowiła się w lekkim półcieniu w narożniku działki.

Marzy mi się kolejna rabatka, ale ten pomysł dopiero rodzi się w bólach……
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:13, 21 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Kasiu ale będziesz miała piękne widoki z kuchni widzę, że u Ciebie wiosna czas ciąć bukietówki horti na wiosenne przywitanie kwiatek, też do Ciebie zaglądałam ale nie lubię "gadać do ściany" pozdrówka

Witaj Aniu! pierwszy wiosenny kwiatek
jak sadziłam, to w myślach miałam przyszłe widoki z okien )) trzeba poprawić, ale coś tam można już sobie wyobrazić
Obudziłam się po zimie ) ciut poczekam, bo resztki śniegu jeszcze są na działce, przymrozki też. Jeszcze troszkę.......
Mam nadzieję, że w tym roku będzie więcej okazji do pogadania
Pozdrawiam!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:13, 21 lut 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Ana, mam fotki

buziam

dzięki kochana , widzę że dość wąsko prowadzone, jakby idealnie dla mnie te tawułki w kulkach też mi się podobają ale nie wiem czy nie za szeroko do nas... ale mam taką szerszą rabate przed biurem może dam tam takie kulki tawułkowe tylko musiałabym znaleźć gdzieś takie dorodne egzemplarze żeby nie czekać na nie lata
Nasz przydomowy ogródek 22:03, 21 lut 2014

Do góry
Zbyszku wszystkiego co najpiękniejsze i najlepsze, zdrówka i spełnienia marzeń w dniu Twojego święta życzę zostawiam buziole i kwiatki
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:01, 21 lut 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Tak mnie zachęciłaś,że dziś wylądowałam w ogrodzie. Co prawda, na krótko[2 godziny]ale wystarczyło jak na pierwszy raz po zimie.
Gorąco pozdrawiam i zapraszam

Haniu pamiętasz mówiłam, że codziennie jeżdżę koło ogródków działkowych i dokładnie taki obraz dzisiaj widziałam, pomyślałam sobie jak zwykle o Tobie i że sezon ogrodowy się zaczął
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:00, 21 lut 2014

Do góry
Kasiu ale będziesz miała piękne widoki z kuchni widzę, że u Ciebie wiosna czas ciąć bukietówki horti na wiosenne przywitanie kwiatek, też do Ciebie zaglądałam ale nie lubię "gadać do ściany" pozdrówka
Nasz przydomowy ogródek 22:00, 21 lut 2014

Do góry
Ojoj, na taką okazję to ja stawiam na stół swoją weselną!! Wszystkiego pięknego Zbyszku!

Las - czarodziejski ogród 21:57, 21 lut 2014

Do góry

Okolice Janowa Lubelskiego.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies