No właśnie, tak więc, jak ktoś sie boi, niech się męczy, ja nie moge patrzeć, tym bardziej, ze jak cebula kwitnie, liście schną, a po co mają jeszcze pokarm jej zabierać
Moje graby mają już duźe listki, wszystkie. To niepokojące, że Twoje śpią? Nawet buki mają już liście. Jesli po weekendzie nie puszczą liści alarmuj w szkólce
Po powrocie wpadłam do ogrodka aby zobaczyć czy ślimory wszystko zjadły. Trup się ściele, ze az miło
Poskrzypki na szczęscie do tej pory nie mialam, ale wiem jak jest grozna bo zawsze tesciowej zjada lilie...
Mój klonik ma drenaż, leciutkie wzniesienie i spadek terenu w kierunku grabow. Istnienie jednak obawa że tak intensywne opady jak teraz u nas mogą mu zaszkodzić.... Jesli nie podoła posadzę coś innego ... Bonzai z sosny już w tym miejscu wypadło ... Ale sosny nie lubią w ogole wody...
O matko ja mam już po dziurki w nosie ten deszcz.... Przelotne, ulewne opady są u nas cały czas od poniedziałku.... Moje nicienie pewnie maja się dobrze
Trzeba przyznać że jest soczyscie, nawet wszystkie buki wypuścily liście. Jest ciepło i mokro.
Irenko ogladałam własnie moje ambrowce i roziwjaja już listki, są boskie. Cieszę się, że dalam Ci sie skusić na te drzewa
Ze slimakami niestety tak jest, ze w ciągu nocy mogą zeżreć wszystkie pąki kwiatów... Kiedyś mi zzażrly w dwa dni wszystkie świeżo posadzone cynie... U mnie trup ślimakowy się tak ściele, ze aż miło
Nawet w lgrodzie botanicznym czosnkom obcinają liście, więć chyba gdy cebule są mocne. Czosnki mają w trakcie kwitnienia wyjątkowo brzydkie liscie. Po prostu co roku trzeba kolejne czosnki dosadzać aby pięknie kwitły.