Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku Iwony 16:41, 20 lut 2014

Do góry
U Małgosi widziałam fajne donice z wydrążonych pni i przypomniało mi się, że kiedyś mieliśmy taki spory. Rosła w nim wajgela. Donica się rozleciała po około 10 latach, ale to dlatego, że chcieliśmy ją przesunąć. Wajgela znalazła nowe miejsce.
Zdjęcia słabe, chyba robione komórką.
Chatka Baby Jagi 16:40, 20 lut 2014

Do góry
Tu zdjęcia z cięcia.... do tej pory nie wiem co z nią zrobić, nawet nie ma jak tych "lian" z drzew zciągnąć bo są takie mocne..

( 05.10.2013 )

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:34, 20 lut 2014

Do góry
Moi kochani, wiecie, ze jak chwilkę się nie będzie na forum, to się nie wyrabia potem, zatem wybaczcie, że na bieżąco będę od teraz zaglądać
Ze mną ok, w jednym kawałku, siniaki zejdą, reszta zbadana, leki zaordynowane, jeszcze 2 kontrole i do przodu w szpitali nie dałam się umieścić i teraz już nie remont mi w głowie, a on trwa nadal, a wiosna w ogrodzie, pogoda boska, rośliny czekają na sadzenie, wszędzie po wątkach ruch wiosenny

Dzięki, że do mnie zaglądaliście, nawet pokornie przyjmuję wszystkie groźby palucha
Może kiedyś dorosnę, albo stracę ten nadmiar energii, ale czy to możliwe

Pokażę, co kupiłam na giełdzie, bo przez te drabiny, nie miałam jak, a spotkanie z dziewczynami było świetne, wesołe, jest o czym rozmawiać, każda inna, a jednocześnie w cudowny sposób niepowtarzalna..udały mi się
wrzośce nie posadzone, tak nadal stoją, aż mi ich żal

ciemierniki pomogła mi wybrać Marzenka, bardzo ładne okazy, na razie wetknięte w donicy do donicy, potem gdzieś w grunt pójdą

Ogród cioci 16:31, 20 lut 2014

Do góry

Ogród cioci 16:29, 20 lut 2014

Do góry
No i jeszcze wiosna w ogrodzie Posiałam białą aksamitkę i białe bratki i gipsówkę
Jaka jestem szczęśliwa że mogłam pogrzebać w ziemi znalazłam przebiśniegi a myślałam że nie mam

Ogród cioci 16:23, 20 lut 2014

Do góry
Kupiłam także takie cudo

Ogród cioci 16:20, 20 lut 2014

Do góry
Opanowałam się bo chciałam wszystkie kolory a było ich z 6. Obiecałam sobie że będę kolorystycznie zdyscyplinowana. Tak wygląda w pieńku.

Chatka Baby Jagi 16:20, 20 lut 2014

Do góry
I jeszcze troszkę z tego dnia...

Moje trudne początki, domek przy lesie. 16:19, 20 lut 2014

Do góry
Rosniemy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:18, 20 lut 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Paulina.
Czy w plecach miały być tuje, czy jednak nie? Nie wiem, jaką głębokość ma Twoja rabata przy płocie, ale mam wrażenie, że może być tam ciasno. Program gardenpuzzle nie ma traw, o które pytałaś, ani nawet carexów, ani nawet hortensji limelight. Za limki robi więc annabell, za ML- trawa pampasowa, a za carexy - agawy Ale tylko w taki sposób - kombinując, który pokrój i kolor jest podobny do rośliny, jaką chce posadzić - jestem w stanie zrobić wizualizację. Tak więc wyobraź sobie, że to, co tu widzisz, jest tym, co chcesz posadzić

Marto super ci to wyszło, to jest bardzo udana wizualizacja.

Polinko ja mam cały czas w głowie ta inspiracje od Any:

I chyba na podobne rozwiązanie sie zdecyduje.........
Ogród cioci 16:16, 20 lut 2014

Do góry
Mój leń gdzieś odszedł więc uwaga, bo będzie się chciał gdzieś przykleić Słonko wyszło więc i ja w ogród ruszyłam Emuś kochany przywiózł mi podarek i tym oto sposobem sprowokował mnie do działania Oto co wykonał

Trzeba było coś tam włożyć Weszłam do kwiaciarni i zatkało mnie od tych piękności

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:12, 20 lut 2014

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie dziewczyny radzą coś zimozielonego Hortki i miskanty na wiosnę wycinasz i jest łyso. Żurawki jak nie ma ostrej zimy zdobią cały czas, moje na dzień dzisiejszy wyglądają jak na jesień zeszłego roku Jak nie żurawki to może obwódka z bukszpanu lub kule?
Mam u siebie z wczoraj projekt, hortki, miskanty, bukszpan i carexy biało-zielone. Zapraszam

Kule z bukszpanu zaplanowałam na rabacie po prawo, na żwirku a poza tym obwódke z bukszpanu z kolei chciałam dac na różance, wiec nie wiem czy z tym bukszpanem tam tez sie jeszcze "pchac".
Ten fragment rabaty jest troche schowany za wielkim, szerokim świerkiem wiec z okien ani z tarasu nie widze go zimą, a to przemawia za zurawkami bo zima i wczesna wiosna nie bede go oglądac i to że "łysy" nie bedzie mi przeszkadzac az tak bardzo . Dopiero jak wiosna sie zacznie na dobre, tak ze spędza sie czas w ogrodzie to bede oglądac ten fragment ogrodu.
Raczej mysłałam o rabacie w takim charakterze jak u Any, (wkleje jej rabate) a u niej sa przed hortkami wyższe rozchodniki a niższe pietro to zurawki, z boku ma miskanty gralicimusy, moze tak to zaaranzuje jak tu :

W ogródku Iwony 16:11, 20 lut 2014

Do góry

To Ewo mój chory perukowiec - wygląda jakby usechł. W tym miejscu najlepiej już nie sadzić.
Chatka Baby Jagi 16:07, 20 lut 2014

Do góry
Aktinidia Ostrolistna.... Mnie bardzo smakuje... w tym roku robiłam soki.. rewelacja

Zaczątek ogrodu 16:06, 20 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Tu może widać lepiej, dodałam jeszcze dwie "kostki", w których możesz posadzić coś na pniu w otoczeniu 'czegoś". Podobnie powinny być obsadzone kostki z prawej strony, by nawiązać do całości.
. Ważne jest też, by wytyczając rabaty - kostki, było miejsce na przejazd kosiarki do trawy.

Agnieszko Twoja sugestia to delikatnie połączenie wjazdu z pasem tujek-rabat. Nie tak, jak ja rozrysowałam????
Chatka Baby Jagi 16:05, 20 lut 2014

Do góry
To może przy okazji wrzucę parę zdjęć z początku tej jesieni...

( 02.10.2013 )

Moja Aktinidia... w tym roku wyjątkowo bogato obrodziła....

Zaczątek ogrodu 15:58, 20 lut 2014

Do góry
Tu może widać lepiej, dodałam jeszcze dwie "kostki", w których możesz posadzić coś na pniu w otoczeniu 'czegoś". Podobnie powinny być obsadzone kostki z prawej strony, by nawiązać do całości.
. Ważne jest też, by wytyczając rabaty - kostki, było miejsce na przejazd kosiarki do trawy.
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:49, 20 lut 2014

Do góry
jeszcze coś z obłoków
nadlatuje wiosna

uporządkowałem (wyciąłem) dolne partie, szkółkarze tego nie robią bo wiadomo a później rosną takie popaprańce
daglezja Glauca Pendula i świerk serbski Pendula

w daglezji dodatkowo podniosłem boczna gałązkę i zrobiłem z niej nowy przewodnik wycinając resztki starego
Piaskownia na zakręcie 15:47, 20 lut 2014

Do góry
Mój jest taki malutki

i ma już takie pąki

Zaczątek ogrodu 15:45, 20 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Wymyśliłam taki układ rabat, myślę, że jest w miarę spójny, może Ci się przyda ten pomysł...(poszerzyłam i złagodziłam podjazd i ścieżkę do domu)

Dziękuje Agnieszko bardzo za pomoc. ten wjazd właśnie tak myślałam zrobić i zlikwidować ten zawijas.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies