Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:57, 19 lut 2014

Do góry
Witam Anitko, przydreptałam z rewizytą. Masz bardzo piękny ogród…taki dopieszczony, cudny i romantyczny, widać, że wkładasz w niego dużo serca !!! A twoje hosty po prostu mnie urzekły. Ja też od pewnego czasu zakochałam się w hostach, ale gdzie moim funkiom do twoich….
Chciałam zapytać przy okazji…ta czarna trawka to konwalnik, a to żółte „cosik” dookoła….świetnie razem wyglądają
Enya73 napisał(a)

Anitko zajrzyj do mnie w weekend to postaram się wkleić zdjęcie jednej hosty NN, może tobie uda się ja rozszyfrować. Pozdrawiam bardzo cieplutko, na pewno będę wpadała z wizytą.
Rododendronowy ogród II. 19:57, 19 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Darujemy Ci łasuchu .Jedz dekoracje i co tylko masz ochote a tam jeszcze była rolada jagodowa zrobiona przeze mnie , może tez ci zasmakuje??? Pozdrówka Łasuchu.

Teraz jak baryła będę się toczyć do autobusu ))))))))))))))))))
Jestem wdzięczna jednak za poczęstunek jak na weselu
Buziam oj może już nic buzią ,tulę silnie
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:54, 19 lut 2014

Do góry
lawenda po zimie ma się całkiem dobrze

nawet biedronka na foto się załapała

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:52, 19 lut 2014

Do góry
z dnia na dzień w oczach wszystko rośnie ....

Grubej dyni zmagania z naturą 19:50, 19 lut 2014

Do góry
gruba_dynia napisał(a)

Witam Ładny, nowoczesny ogród u Ciebie powstaje! Zapewne widziałaś już ogrody Marzenki czy Agnieszki (Gusiarz), w sam raz pod Twój styl. Tak oglądałem Twoje zdjęcia i tak zwróciłem uwagę na ten kwadracik w tarasie, w którym jak widać na załączonym obrazku jest posadzony żywotnik... i ja w tym miejscu widziałem od razu, też kulkę na pniu ale Robinię akacjową 'Umbraculifera'.
Bardzo mi się też podoba betonowy taras, choć wyczytałem, że w przyszłości ma zostać pokryty drewnem. A może trochę drewna i trochę betonu zostawić?
Haha jeszcze zapomniałem wspomnieć o śmiesznej nazwie wątku... ciekawe skąd pomysł na niego
Na początku też myślałem, że realizujecie wizję projektanta ale jednak to Wasze wizje i z pewnością Was ogromnie cieszą szczególnie gdy już można je podziwiać w rzeczywistości i jeszcze się innym podobają, bo naprawdę jest ładnie. Będę z przyjemnością podpatrywał Wasze działania... pozdrawiam i macham
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:45, 19 lut 2014

Do góry
Iwona czyli przedwiośnie

Ewa to tak wyszło przypadkiem bo pani się zdziwiła ze facet wracający z Tatr zna się jeszcze na roślinach a zwłaszcza hortensjach

ta pełna (już z innej bajki) miała karteczkę Gypsy Romance ale to raczej tylko Romance, donica kosztowała prawie 200zł a drugiej mniejszej i podmarzniętej pan nie chciał sprzedać bo za rok jak ją podpędzi to sprzeda za 250 -nie napiszę w jakiej to znanej szkółce

a ta to moja zdobyczna Hanabi Rose prawie jak zakwaszona romance

i Hanabi -bez Rose

ogrodowa przyjechała z okolic Torunia i w tym roku (2013) zakwitła i zaplatana bukietowa

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:43, 19 lut 2014

Do góry
maluszek nieśmiało zagląda.....

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:39, 19 lut 2014

Do góry
takie maleństwa znalazłam jeszcze...

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:36, 19 lut 2014

Do góry
dwa dni wcześniej było tak....

Kolorowe Rabaty Martek 19:34, 19 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To teraz spróbuj rolady borówkowej mojego wyrobu , innych rzeczy też możesz spróbowac.Tu dopiero początek przygotowań do uczty.

Bogdziu zlituj się ślinianki zaczynają mi pracować jak u bokserka )))))))))))))))
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:33, 19 lut 2014

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:31, 19 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A gdzie więcej krokusów?

Ewa na specjalne zamówienie moja wiosna

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:31, 19 lut 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
witam Marzenko wiosennie

Ja sobie muszę kupić tych drobniutkich krokusików coby mi tak wcześnie kwitły.... Mam same póżne wielkowiatowe.... Co za niedopatrzenie...

Śliczny avatarek
Kolorowe Rabaty Martek 19:28, 19 lut 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)

Bogdziu,ale jestem spuchnięta,słodko,owocowo,tortowa za wszystkie czasy.strasznie pycha szkoda było psuć dekoracji ,ale od niej zaczęłam.Dziękuję
Polecam się na przyszłość )))))
Buziak wielki,pozdrawiam
martek

To teraz spróbuj rolady borówkowej mojego wyrobu , innych rzeczy też możesz spróbowac.Tu dopiero początek przygotowań do uczty.

Rododendronowy ogród II. 19:24, 19 lut 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Jak się zanurzyłam w tym torcie,szkoda było łapać oddech pomiędzy kęsami.Piękna dekoracja,ale wybacz zepsułam od razu
Ściskam i dziękuję
łasuch martek

Darujemy Ci łasuchu .Jedz dekoracje i co tylko masz ochote a tam jeszcze była rolada jagodowa zrobiona przeze mnie , może tez ci zasmakuje??? Pozdrówka Łasuchu.

Dwa ogrody 19:23, 19 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Pani Przyrodo, czy pytałaś mnie o jabłonie? Na jakich podkładkach mam? Otóż, błędem było wyrzucenie/zapodzianie etykiety szkółkarskiej/ na niektórych w ogóle ich nie było. Wiem, że kupowałam koksę pomarańczową, antonówkę, NN, NN, NN. Coś mi świta, że podkładką była grusza kaukaska. Wtedy jeszcze nie miałam pojęcia o niczym. Po prostu poszłam do szkółki i kupiłam odmiany, których nazwy miałam w pamięci z domu.

Ale teraz gdybym sadziła to świadomie te na podkładce silnie rosnącej. Nie wiem, na jakich podkładkach należy sadzić szpalery, wachlarze i inne formowane? To jeszcze wiedza tajemna. Niedoczytana/nie sprawdzona. Ale fascynująca.

Podoba mi się to "spokojnie poczekam" = slow gardening. Tak lubię.

Ewo, o jabłonie nie ja pytałam mam za to coś innego dla Ciebie, wybacz jakość zdjęcia, robiłam przed chwilą

Kondziowy Ogród :) 19:23, 19 lut 2014

Do góry
i ja gratki zostawiam

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:22, 19 lut 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ewa dodatkowo Ripple ma skłonność do łapania bordowego odcienia liści i pędów wierzchołkowych, przy okazji dostałem gratis dużą sadzonkę (ma się ten wdzięk i urok osobisty ) bardzo podobnej tylko mocniej wybarwionej ale jeszcze nie kwitła

Ripple

tutaj "urok " nic nie pomógł wiec użyłem podstępu
zdjęcie rośliny matecznej a sadzonka chyba przeżyła

kojarzę, że chyba się wybarwia, niestety przemarza i nie kwitnie. W tym roku ją przesadzę, albo będzie rosła w doniczce. Ta druga też jest bardzo ładna. Ma jakieś imię?

Powiem tak, mężczyzna zawsze sobie poradzi
W cieniu - zacieniona 19:21, 19 lut 2014

Do góry
Bulwki begonii przeniosłam do pojemniczków,mają spore kiełki...na razie nie podlewam.
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:11, 19 lut 2014

Do góry
Ewa dodatkowo Ripple ma skłonność do łapania bordowego odcienia liści i pędów wierzchołkowych, przy okazji dostałem gratis dużą sadzonkę (ma się ten wdzięk i urok osobisty ) bardzo podobnej tylko mocniej wybarwionej ale jeszcze nie kwitła

Ripple

tutaj "urok " nic nie pomógł wiec użyłem podstępu
zdjęcie rośliny matecznej a sadzonka chyba przeżyła

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies