Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Róże w naszych ogrodach 21:21, 21 lut 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Proszę o nazwę tej róży szukałam ale nie bardzo się znam na różnicach między różami Znalazłam że to Monica ale czy tak?????

Może to jest Rumba ?
Ogrodowe przygody 21:20, 21 lut 2014

Do góry
Mirelko dokładnie tak jak piszesz rosła z lawendą
te zdjęcia są z września
Ogrodowe przygody 21:12, 21 lut 2014

Do góry
Agnia dziękuję za odwiedziny.Z tymi sosnami mam zagwostkę myślałam, że będą małe. Dostałam je gratis ze szkółki gdzie kupowałam thuje. W tym roku może coś z nimi zrobię na jesień.
Jeśli chodzi o pustynnika, dostałam go od mamy w 2012. Kupiła go w szkółce, gdy go otrzymałam wyglądał jak mała juka. Wkopałam go i .... zniknął. Wiosną 2013 wyszły 2 kiełki i zakwit właśnie 2 wiechami. Zobaczymy czy w tym roku się rozrośnie
Oczywiście jak zakwitnie prześlę nasionka szałwii.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:01, 21 lut 2014

Do góry
A ja sobie wczoraj sprawiłam maleńką przyjemność i będąc w hiperze kupiłam sobie malutki czosnek. Nigdy nie miałam, nie wiem czy ładny, ale wzięłam z ciekawości choć na razie jeszcze się wstrzymuję z zakupami. Małe, tanie a cieszy.

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:57, 21 lut 2014

Do góry
Aniu - chciałam zadarnić pod tą koreanką - tam jest takie kółko korą wysypane mniej więcej jak ten śnieg, niestety nie mam lepszego zdjęcia albo raczej nie umiem znaleźć... To chyba jednak nie najlepszy pomysl co? ale runianka może da radę???

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:31, 21 lut 2014

Do góry

a tu widoczek "kuchenny"
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:28, 21 lut 2014

Do góry
Rabatki wyglądają tak (jeszcze niestety nietknięte wiosennymi porządkami......z braku czasu)

Zapraszam na balkon 20:25, 21 lut 2014

Do góry
Jolu, heliotrop wysiałam pierwszy raz. jak się nie uda wyhodować dorodnych roślinek, to bedę polować na gotowy w doniczce.
Wysiałam połowę nasionek z torebki, bo maja zdolność kiełkowania do 2016r, więc jakby co to będą na nstępny rok
Lobelie sieje od dwóch lat i niebieska mi ładnie wyrasta, ale z białą juz niestety nie jest tak dobrze

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:25, 21 lut 2014

Do góry
Witajcie! serdecznie pozdrawiam Wszystkich, którzy o mnie pamiętają i i zaglądają nawet jak mnie nie ma. Dziękuję. Niestety miałam i wciąż mam bardzo dużo pracy zawodowej, a czasu dla siebie w zasadzie w ogóle Roboty budowlane ustały z pierwszym śniegiem, ale ruszą dalej jak tylko pogoda się ustabilizuje. Z utęsknieniem czekam na wiosnę na działce pojawiają się już jej pierwsze oznaki

Storczyki 20:23, 21 lut 2014

Do góry
Kolejne teraźniejsze kwitnienia storczyków na dobranoc Dwie Cattleye

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:15, 21 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Bogusia.. o tej porze na działce mało jesteś.. więc w Twoim wypadku lepiej mieć te późniejsze Dłużej oko pocieszysz
Bo ja w laćkach mogę wyjrzeć przez okno i od razu widzę.. taką żółtą kępę

Wiec od razu bieg też w kapciach obejrzeć z bliska... w nocy byl solidny przymrozek.. ale teraz jest dość łądnie i ..aż żal siedzieć przed kompem

Piękne masz te żółte kępy zazdroszczę tej mozliwości kapciowej pozdrawiam
Na Francuskiej 20:13, 21 lut 2014

Do góry
Hortensja na dzień też wychodzi na spacerek

i niespodzianka dnia: irys żyłkowany- w ub. roku kupiony w kwietniu, w tym roku zakwitnie w lutym

Na Francuskiej 20:08, 21 lut 2014

Do góry
Przebiśnieg - jeden jedyny- powoli się rozwija

Hiacynty coraz bardziej wyglądają z ziemi

Pączki na pęcherznicy zielenieją

Ogród cioci 20:07, 21 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Opanowałam się bo chciałam wszystkie kolory a było ich z 6. Obiecałam sobie że będę kolorystycznie zdyscyplinowana. Tak wygląda w pieńku.

Ile postów ałgosiu musiałam się cofnąć żeby zobaczyć Twoje cudeńka, Wasze cudeńka
bo przecież współdział dwóch w tych poczynaniach jest
ładne i takie jak marzyłaś-pełne
Na Francuskiej 20:04, 21 lut 2014

Do góry
Dziś znowu działałam w ogrodzie. Słonko pięknie świeciło, ale wiał porywisty wiatr. W niczym mi to jednak nie przeszkadzało. Dzieci ganiały po podwórku, a ja z wielką przyjemnością sprzątałam
Oczyściłam część żurawek i jedną rabatę z suchych liści. Pocykałam też zdjęcia mojej wiosenki
Największa kępka krokusów, ogromnie mnie radują te kolory

i kolejne

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:03, 21 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Syla , ktore miskanty polecasz z czystym sumieniem. Proszę o rekoemndację najpiekniejszych

Nie mam Marzenko doświadczenia z miskantami ..... wiesz , że u mnie rosną Gracillimusy, Variegatusy i Malepartusy ..... Wszystkie trzy gatunki cieszą moje oko ..... i rosną bez zarzutu.....
To Malepartus:

wersja kwitnąca

tak wygląda na progu zimy

Variegatusa obfocę jutro .... sama ocenisz czy Ci się podoba jego stan zimowy (jeszcze nie przycięty). Wydaje mi się , że powinien mieć coś posadzonego w nogach , będzie się znacznie lepiej prezentował . Ja dodam im niskie trawki ......

Gracillimusa nie muszę Ci zachwalać .... to mój najbardziej ulubiony miskant
Blaski i cienie nowego życia 20:00, 21 lut 2014

Do góry
Na moich prowizorycznych schodach: początek sezonu -maj i wrzesień dla porównania

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:58, 21 lut 2014

Do góry
Druga hortensja - przebarwiająca się - podobna bardzo do tej pierwszej

I w momencie kiedy była biała- ale jakość zdjęć byle jaka

Blaski i cienie nowego życia 19:56, 21 lut 2014

Do góry
Aniu- odmachuję

Basiu- siły mam tylko mnie też choroba dopadła, bo od soboty już walczę z przeziębieniem, na razie jeszcze kuruję się herbatką z prądem

Małgosiu- buziaki odebrane

Bogdziu- u nas pogoda dość stabilna( tylko jutro szykuje się tylko nocny przymrozek) więc krokusy idą powoli do przodu- te od południowego-wschodu, bo od północy siedzą pod ziemią

Marzenko- cięcie hortensji chyba w przyszłym tygodniu, oczywiście jak będzie nadal taka pogoda.

Przez weekend będę chyba się kurowała skutecznie więc zostawię widoki wspomnień dla odwiedzających
w zeszłym roku wiosna była spóźniona, moje pierwsze kwiatki na 1maja tak wyglądały

Zakochana w ogrodach 19:53, 21 lut 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

Kawał ściany, faktycznie. Też jestem za pnączem w tym miejscu. Bluszcz będziesz miała zielono cały rok, a winobluszcz niestety opadnie na zimę. Można młode pędy przykleić kawałkami taśmy malarskiej do ściany to się szybciej przyczepią. A drzewka też warto posadzić, zrobi się bardziej trójwymiarowo. Rabata będzie prosta, czy z delikatną falą?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies