Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

Jag_58 15:38, 15 kwi 2014

Aniu Ty już chyba żyjesz świętami bo Ciebie ani dudu ani słychupozdrawiam przedświątecznie,dla ciebie moje wczorajsze zakupy i mała improwizacja
akanta 22:09, 15 kwi 2014

Jagódko wielkie dzięki ! Jestem ...ale chwilami.Bo jak to przed świętami ,koleżanki mam za granicą ,umawianie się z rodziną ...pogaduchy na you tube i czas leci.Ptaszki w gniazdku śliczne ..na czasie.
akanta 22:29, 15 kwi 2014

dajana napisał(a)
Aniu magnolia prześlicznej urody a i kalinie też nic nie brakuje U mnie nic nie kwitnie bo nie ma za bardzo co Mam dobrą wiadomość niektóre twoje patyczki mają już listki ,czy to znaczy że się ukorzeniły?Czy z każdej róży patyczki mają szansę się ukorzenić? Tak pytam z ciekawości. Pracuję przy tarasie obecnie to będzie romantyczny kącik różany Aniu tak jakoś wyszło że postawiłam głównie na róże ale przy tej bieli nie widzę innych kwiatów .Nie wiem czy słusznie ale nie widzę i już hi,hi.Pokażę ci jak skończę co wymyśliłam Zdradzę tylko ze po tych białych słupach będą się pięły pachnące róże pienne a niżej również pachnące niewysokie rabatowe Jeszcze nie wybrałam gatunków bo te które mi się podobają cenę mają zawrotną i troszkę muszę poczekać .Czekam na bezdeszczową pogodę aby skończyć to co robię .Miło cię widzieć jak zawsze .

Danusiu jeszcze nie kwitną te moje ślicznoty to z lat ubiegłych zdjęcia.Napewno się ukorzeniły skoro żyją ...cieszę się ! Przy odrobinie szczęścia wszystko z patyczka może się ukorzenić a róże też oczywiście.Pachnące róże pnące ...to dopiero będzie uczta dla zmysłów.Ja też mam dużo planów i powoli je realizuję.W sobotę wpadłam na działeczkę po opadach ..ale ..byłam zaskoczona bo tylko mokro z wierzchu a dalej suchoty .Więc wyplewiłam kolejny kawałek i wygonił mnie deszcz.No i niech pada bo już byłam zdecydowana podlewać ,pod drzewami bardzo sucho a woda wiosną najbardziej potrzebna jest roślinom .Słodkich snów życzę Danusiu !
akanta 19:38, 17 kwi 2014

Jagódko to ja mam dla ciebie bartwinek...tak o koszyczku pomyślałam.
akanta 19:42, 17 kwi 2014

Nareszcie dzisiaj był piękny dzień ale po deszczu nie bardzo mokro więc podlewałam hortensje i Rh.
akanta 19:46, 17 kwi 2014

Dziurawiec kielichowaty nie cieszy się tu zbytnim powodzeniem a nie słusznie zresztą .Trzeba go tylko mocno wiosną przycinać.Będzie kwitł na żółto.
akanta 19:50, 17 kwi 2014

Było mało śniegu więc była obawa czy brunery przezimują.
akanta 19:56, 17 kwi 2014

Carex-y także nie dały się zimie pokonać.
akanta 20:03, 17 kwi 2014

Niewiele jeszcze wyszło z ziemi ale pierwsza zieleń już cieszy !
Jag_58 22:05, 17 kwi 2014

akanta napisał(a)

Jagódko to ja mam dla ciebie bartwinek...tak o koszyczku pomyślałam.

Aniu dziękuję bardzo ,przeuroczy ten barwinek i taki wytrwały u mnie rośnie nawet pod wierzbą a tam taka susza ,ogród Twój znów czaruje soczystą zielenią trawki i ta gra światła -pięknie Aniu.
Brunnera u mnie ładnie się sama rozsiewa, a chciałam Ci jeszcze powiedzieć ,ze również mam dziurawca kielichowego będziemy go propagować na O niech go inni tez docenią.