Nie ma za mokro?,,,na pewno się uchowa,przecież floksy dzieli się wiosną.Mnie też szkoda każdej roślinki...
Będę kibicować przy siewkach.Dzisiaj zauważyłam,że dużo roślin przemarzło...róże mają czarne łodygi,nawet naparstnice są z przemrożonymi,brązowymi środkami.
Całą noc padał deszcz i można powiedzieć, że posprzątał na ogrodzie , dzisiejsze fotki, wczoraj tu było jeszcze pełno śniegu a dzisiaj.... zdjęcia poranne
Po śniadaniu ze swoim jamnikiem wybrałam się na długi spacer a po powrocie wyrobiłam ciasto na pączki, a po obiedzie do kawki po smażyłam
trochę takie nie równe ale to zaleta ręcznej pracy
częstujcie się
moje plany, chciałam zagospodarować wąski pasek przy ogrodzeniu. Myślałam o wiśniach umbrach, ale musialabym się ostro nakombinować. płot tak jak działka ma spadek i wisnie z takim spadkiem raczej nie wylądały by ciekawie, musiałabym szukać różnej wysokości by tworzyły jeden poziom.... jak myślicie co tu dać by ładnie wyglądało ( w okolicuy biegają psy)? myślałam też o trawach i czymś kwitnącym...
Kasiu wyruszamy, dopiero w sobotę 22 lutego, jeszcze tydzień pakowania, ale już żyję tym wyjazdem, 1200 km to daleko, nie lubię tej drogi, bo się za długo jedzie, ale te góry i trasy tam przygotowane i jazda bez trzymanki, bo tam to można się tak na prawdę puścić na całego to prawdziwa przygoda
ale za kwiatkami tęsknię już naprawdę i jak rybki mają tarło, i żabie gody się zaczynają