Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 23:46, 29 wrz 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

No jak tam samopoczucie? Ciśnienie może?Ja jestem ciśnieniowiec-u mnie zmiany ciśnienia to od razu ból głowy.
U mnie jeszcze nie deszczu nie kapnęło-a przydałby się bardzo

Kasiu, już lepiej. Ja mam zwykle niskie ciśnienie. Jednak odkryłąm przez chorobę oczu, że ciśnienie ogólne nie musi iść w parze z ciśnieniem gałkowym i tym śródczaszkowym ...
Skutki mogą być bardzo groźne, dlatego jest ważne, by to w głowie zbić skutecznie...

Dziś było cieplej, nawet wieczór był przyjemny

Anda napisał(a)
Też czekam na fotki "po"
A migrenę też miałam ostatnio. To właśnie przez pogodę chyba.

Jej, jak tak ma wyglądać migrena, to współczuję wszystkim, co ją mają

Mirka napisał(a)
Jak samopoczucie dziś?

Mireczko, dziękuję, już lepiej
Ale chyba kiepsko dziś z moim pisaniem, bo zajęło mi cały wieczór
Ogródek Iwony II 23:40, 29 wrz 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Iwonko polecasz no prócz gracków oczywiście - jeszcze Kleine Fontanne ???

Dominiko, nie jestem specem od traw, ale te,
co polubiłam z miskantów - to Gracilimusy
Morning Light
Klaine Fontanne.
Lubię też trzcinniki KF
Molinię Variegata
carexy ...
Ogródek Iwony II 23:37, 29 wrz 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
No i nam Iwonka buduje napięcie A głowa na prawo boleć. Ja i wszyscy, których wczoraj spotykałam skarżyli się na ból głowy. Takie wahania ciśnienia, nic dziwnego. U mnie też troszkę popadało. szkoda, że przy tym wiatr nieprzyjemny dawał w kość. Dzisiaj znowu ma być znacznie cieplej, niż wczoraj i też wahania ciśnienia. Okropności.
Uwielbiam porozrzucane kulki. Sama moimi rzucam, gdzie popadnie i mało mi. Tak więc czekam na Twój artystyczny nieład z bukszpanami w roli głównej

Wygląda na to, ze aura nam spłatała figla. Problem w tym, z eja raczej tabletek nie jadam, więc jak się z bólem głowy obudziłąm, najpierw dzwoniłam do M, czy gdzieś w domu są tabletki przeciwbólowe. Na szczęście jakiś środek musujący się znalazł, pytałam się tylko, czy będę po nim żyć
Trochę ustąpiło
ale noc musiałam odespać

Kulek nie mam już gdzie rzucać, ale kilka pomysłów jeszcze mam
Ja się właśnie zastanawiam, gdzie z frontu wyeksmitować anabelki? Zaczynam dojrzewać do dłuższych tematycznie rabat. Jakby posadzenie u mnie 4 rh, czy 6 limek stanowiło dłuższy ciąg
Ale dla mnie to sukces

Ogród z pergolą 23:33, 29 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Tak Iwon,gracki
a czemu pytasz?

Bo padło stwierdzenie, ze rabata będzie płaska.Gracki i LO dadzą wyższe piętro. I róże, jak się rozrosną, też nie będą płaskie. Będzie dobrze.
Aniu, może te szpalery z bukszpanu daj węższe. Wyjdzie taniej.

Ja mam żywopłot bukszpanowy - taki jeden twój pas posadzony z pojedynczych bukszpanów, ale mają już swoje lata, dlatego są już ładnie szerokie.
Myślę o kosztach. Jak dasz na szerokość dwóch sztuk, to powinno wystarczyć. Chyba, że dostaniesz kopane z gruntu, niby kulki czy jakoś tak i posadzisz z tego te ekrany jeden przy drugim ...

A może cisowe dostaniesz? Tylko cis chyba wąski jest?

Ogródek Iwony II 23:22, 29 wrz 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Cudne, te ostatnie zdjątko z ogrodu.Na jesień mało ono wyglada.
Ale mamy w tym roku wyjatkowo piękna jesień jak do tej pory

Aniu, u mnie jeszcze mało jesieni. Nawet w donicach nadal są pelargonie. Staram się nie myśleć o niej. Chyba nie lubię jej tak bardzo

ren133 napisał(a)

Iwonko
Jak się zastanowić to ja wszędzie mam porozrzucane kulki nawet w donicy ostatnio trochę przemeblowanie zrobiłam
Pozdrawiam

Renia, bardzo lubię twoje kulki. I zazdroszczę ci przestrzeni
I dostępu do wypasionych kulek

Ogródek Iwony II 23:18, 29 wrz 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Iwonka jak Ty masz pięknie. Oczu od Twoich rabat nie mogę oderwać. Ja też korzystam z każdej możliwości aby wypić kawkę na tarasie. KF też mam w tym roku posadziłam mam nadzieję,że w przyszłym roku tak pięknie zakwitnie
Zajrzyj do mnie wstawiłam Marię Theresię Pozdrawiam

Tereniu, byłam u ciebie
Podoba mi się twoja kompozycja: róże, rozplenice i kulki

Dziś jest ciepły wieczór, przyjemnie się zrobiło
Za pochwałę ogrodu dziękuję

frezja napisał(a)

Pomyślałam to samo i dlatego foty chciałam na potwierdzenie.

Ewuniu, dwa dni to trwało, ale już wstawiłam fotki. Dziś już lepiej się czuję. Lepiej późno niż ...

szemusia napisał(a)

Iwonko, wcale nie widać jesieni w Twoim ogrodzie. Wszystko takie soczyste, zielone... Tylko te pięknie kwitnące miskanty o porze roku przypominają

Pozdrawiam serdecznie

Beatko, u mnie jesień się spóźnia i bardzo dobrze. Dziś mijałam domy przy głównej ulicy, winobluszcz bordowo się tam przebarwił, marcinki kwitną na całego, u mnie jesień dopiero taks:

Ogródek Iwony II 23:04, 29 wrz 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka hortki śliczne, miskant KF piękny. Podziwiałam już go w zeszłym roku u Ciebie. Niestety nie mam miejsca, żeby go upchnąć
Chciałam kupić czosnki, ale chyba w tym roku z nich zrezygnuję. Zostaję tylko przy główkowatych, inne kupię za rok

Pozdrawiam z jesiennego słonecznego Niechorza

Mirelko, zeszłoroczne czosnki - miaałam 5, dwa padły, z trzech mam znowu 5 - się rozmnożyły, ale cebulki są mniejsze, niż tegoroczne. Gladiatory - kupiłam 5 sztuk. Więcej nie mogę. Tak co roku po troszku. No i jeszcze mam Sensation 3 opakowania.
Główkowate też kupiłam, pójdą do lawendy, a zeszłorocznych nie wykopywałam, są w czerwonych różach.
Lipiec:

Ogródek Iwony II 22:55, 29 wrz 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
U mnie 6st dziś rano, m też się bawi w kotłowego, albo w piecu na drewno w piwnicy, albo w kominku w salonie...

Pod reakcją łańcuchową się podpisuję obiema ręcami i pieczętuję szpadlem

Kiedyś bardzo chciałam mieć kominek. No, ale wszystkiego mieć nie można ...

LyraBea napisał(a)
Ja też przepatrzyłam wszystkie zdjęcia w poszukiwaniu rozrzuconych buksów a tu czytam, że jeszcze nieobfocone. A wiesz, zaskoczyłaś mnie tą decyzją, bo wszędzie w linie proste poszłaś i te buksy w rzędzie jak najbardziej spójne były. Cała Iwka...trochę zamieszania musi być

Beatko i cóż ci mam napisać? Pozazdrościłam kulkowisk u Ciebie, u Małgosika i w pinach. Tylko to mnie chyba tłumaczy

A pod klonem też jest nieoczywiście:
Makowo na Kociewiu 22:46, 29 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, jak dobrze, że jesteś. Dziś rano przed pracą zrobiłam sobie spacer po ogrodzie. Roślinki od ciebie spowodowały, że myślałam o tobie. Ładnie rosną.
Może przyciągnęłam cię myślami
Buziak.

Iwonko byłam u Ciebie prawie codziennie tylko nie mogłam pisać

Doświadczalnia bylinowo-różana 22:38, 29 wrz 2016

Do góry
Wcale się nie zdziwiłam, że przywrotnik ma odmiany
Judite jest piękna
Ewa, rubrum tak późno zakwitła?
Makowo na Kociewiu 22:28, 29 wrz 2016

Do góry
Kasiu, jak dobrze, że jesteś. Dziś rano przed pracą zrobiłam sobie spacer po ogrodzie. Roślinki od ciebie spowodowały, że myślałam o tobie. Ładnie rosną.
Może przyciągnęłam cię myślami
Buziak.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:22, 29 wrz 2016

Do góry
Fajnie, że pokazałeś hostowisko w czasie przeróbki. Ja się zastanawiałam, czy żwirek wysypać pomiędzy, czy tylko przed. Przed hostami chyba bezpieczniej
Ogródek Iwony II 21:09, 29 wrz 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Iwonko na rabatach jest pięknie i nadal soczyście Widzę, że królują proste linie

Tak Kamilko, wszędzie obrzeża wyznaczają linie proste

Ogródek Iwony II 20:57, 29 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Szyb jeszcze nie drapałem za to jedna donica z jednorocznymi już na kompoście bo skosiło na papkę

Oooooo, czyli podobnie zimno było. To ja wolę szyby Tym bardziej, że M drapał

Basilikum napisał(a)

to taki garaz bez drzwi
w piecu tez palimy wieczorami brrrr
Terz przesadzilam buksa, nie pasowal mi w tym miejscu wiec bez zastanawawiania ciach i juz rosnie inaczej
a z czosnkami masz racje posadze je za te buksy i ladnie bedzie

Danusia buksy w listopadzie przesadzała. Ale wtedy bym się już nie odważyła. To może tylko szefowa
Teraz już mam gdzie posadzić czosnki
Chyba, ze w hortki posadzę, jeszcze nie zdecydowałam Najpierw muszę przesiać trochę kompostu do czosnków i przygotować doniczki. Min. 15 cm średnicy

Sylvana napisał(a)
Zastanawiałam się o co chodzi z tymi szybami i przyszło też do mnie....dziś rano +3....a ja mam jeszcze doniczki nie zakopane....aż się boję wyjść i zobaczyć co oklapło.
Stwierdzenie reakcja łańcuchowa odnośnie przesadzania sprawdza się u mnie w 200%.

Normalnie oczu oderwać nie mogę od Twoich zestawień....cudnie...wszędzie coś kwitnie...i jeszcze kolorystycznie dobrałaś to idealnie np. jeżówki + żurawki

Sylwia, w obawie, ze nie zdążę, rozdałam moim gościom niedzielnym kilka doniczek z sadzonkami bukszpanu. Jak goo[pa ich nasadziłam i znowu będę dołować ...
Te żurawki dostałam właśnie na herbacianą rabatę. Ewa zrobiła mi sadzonki. Bardzo się z nich cieszę. Wygląda, że wszystkie się przyjęły. Teraz niech zimę ładnie przetrwają. U Ewy są śliczne. Zapomniałam, jak one się nazywają ...
Coś ostatnio z nazwami mam na bakier ...

Ogród z pergolą 20:48, 29 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pionowe będą chyba trawy (mają być gracki, czy się zgubiłam?) i LO na obeliskach

Tak Iwon,gracki
a czemu pytasz?
Ogród z pergolą 20:42, 29 wrz 2016

Do góry
Pionowe będą chyba trawy (mają być gracki, czy się zgubiłam?) i LO na obeliskach
Ogródek Iwony II 20:38, 29 wrz 2016

Do góry
Fotek na razie dość Są miejsca, których nie mam jak focić, obrażona jestem na cieśli
Mieli być 15 - go. Teraz już nawet telefonu nie odbierają ... Wrrrrr...
KOszmar
Stoję z pracami. Proszę nie cytować:

Gospodarczy od lipca straszy

Ogródek Iwony II 20:26, 29 wrz 2016

Do góry
I czerwone - Montana. Nie nadążam z podcinaniem przekwitłych końcówek. Kwiatki same się czyszczą. Ucięłam gałązkę ( 1 gałązka = bukiet) do wazonu. Ładny delikatny zapach:

Ogródek Iwony II 20:26, 29 wrz 2016

Do góry
Bonica:

I nie myślcie,że wróg śpi. Czasami dobrze, ze robimy fotki, wroga łatwiej dostrzec:

Ogródek Iwony II 20:25, 29 wrz 2016

Do góry
New Dawn:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies