Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

makkasia 19:48, 29 wrz 2016

Jak zwykle Iwonko metodycznie, dokładnie i efektywnie
I efektownie oczywiście
... Ściskam ;0
Iwk4 19:54, 29 wrz 2016

Mocniejsze wybarwienie ma Vanilka. I pomyśleć, że w pierwszym sezonie myślałam, że to podróba, bo się nie zdążyła wybarwić.
Wrzesień 2014:

Ma za ciasno. Wiosną muszę rozsunąć krzaczki. Teraz są co 70 cm. Mam nadzieję, ze uda mi się sadzić co 110 cm. Więcej miejsca nie będzie
Wrzesień 2016:

Iwk4 20:01, 29 wrz 2016

Wysiewał ktoś rubrum? Zebrałam nasionka. Tylko nie wiem, czy wymaga stratyfikacji. Zaczęła się obsypywać

Iwk4 20:25, 29 wrz 2016

W obecnej chwili kwitną mi 3 róże. Różowe
Maria Theresa:

Iwk4 20:25, 29 wrz 2016

New Dawn:

Iwk4 20:26, 29 wrz 2016

Bonica:

I nie myślcie,że wróg śpi. Czasami dobrze, ze robimy fotki, wroga łatwiej dostrzec:

Iwk4 20:26, 29 wrz 2016

I czerwone - Montana. Nie nadążam z podcinaniem przekwitłych końcówek. Kwiatki same się czyszczą. Ucięłam gałązkę ( 1 gałązka = bukiet) do wazonu. Ładny delikatny zapach:

Iwk4 20:38, 29 wrz 2016

Fotek na razie dość Są miejsca, których nie mam jak focić, obrażona jestem na cieśli
Mieli być 15 - go. Teraz już nawet telefonu nie odbierają ... Wrrrrr...
KOszmar
Stoję z pracami. Proszę nie cytować:

Gospodarczy od lipca straszy

Iwk4 20:57, 29 wrz 2016

Luki napisał(a)
Szyb jeszcze nie drapałem za to jedna donica z jednorocznymi już na kompoście bo skosiło na papkę

Oooooo, czyli podobnie zimno było. To ja wolę szyby Tym bardziej, że M drapał

Basilikum napisał(a)

to taki garaz bez drzwi
w piecu tez palimy wieczorami brrrr
Terz przesadzilam buksa, nie pasowal mi w tym miejscu wiec bez zastanawawiania ciach i juz rosnie inaczej
a z czosnkami masz racje posadze je za te buksy i ladnie bedzie

Danusia buksy w listopadzie przesadzała. Ale wtedy bym się już nie odważyła. To może tylko szefowa
Teraz już mam gdzie posadzić czosnki
Chyba, ze w hortki posadzę, jeszcze nie zdecydowałam Najpierw muszę przesiać trochę kompostu do czosnków i przygotować doniczki. Min. 15 cm średnicy

Sylvana napisał(a)
Zastanawiałam się o co chodzi z tymi szybami i przyszło też do mnie....dziś rano +3....a ja mam jeszcze doniczki nie zakopane....aż się boję wyjść i zobaczyć co oklapło.
Stwierdzenie reakcja łańcuchowa odnośnie przesadzania sprawdza się u mnie w 200%.

Normalnie oczu oderwać nie mogę od Twoich zestawień....cudnie...wszędzie coś kwitnie...i jeszcze kolorystycznie dobrałaś to idealnie np. jeżówki + żurawki

Sylwia, w obawie, ze nie zdążę, rozdałam moim gościom niedzielnym kilka doniczek z sadzonkami bukszpanu. Jak goo[pa ich nasadziłam i znowu będę dołować ...
Te żurawki dostałam właśnie na herbacianą rabatę. Ewa zrobiła mi sadzonki. Bardzo się z nich cieszę. Wygląda, że wszystkie się przyjęły. Teraz niech zimę ładnie przetrwają. U Ewy są śliczne. Zapomniałam, jak one się nazywają ...
Coś ostatnio z nazwami mam na bakier ...

Iwk4 21:09, 29 wrz 2016

kamila66 napisał(a)
Iwonko na rabatach jest pięknie i nadal soczyście Widzę, że królują proste linie

Tak Kamilko, wszędzie obrzeża wyznaczają linie proste