Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

bdan 10:57, 29 wrz 2016

Luki napisał(a)
Wczoraj nadal dzieliłem żurawki i jeszcze kilka do podziału mi zostało, ale brakło mi doniczek, a miałem ich bardzo dużo... tak mi się wydawało.
Ogłaszam, że moją ulubioną odmianą jest żuraweczka Gunsmoke, obsadzę połowę ogrodu nią bo 40 sadzonek zrobiłem

Łukasz to jeszcze mozna dzielić?

To Twoje, ale wkleje, bo stronę 57 mam zapamiętaną

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=57
klaudia10140 15:25, 29 wrz 2016

piekny ogród obserwuje i zapraszam do mnie
klaudia10140 15:25, 29 wrz 2016

piekny ogród obserwuje i zapraszam do mnie
abiko 15:31, 29 wrz 2016

Łukasz a myślałam, że Ty już nie mocno zmieniał nie będziesz Ja mam 3 rabaty do całkowitej zmiany a może i 4
Podziwiam, że masz hosty w tak dobrej kondycji. Moje wyglądają koszmarnie. Nie wiem czy ślimaki, opuchlaki, na bank grad.. i pewnie coś jeszcze

Moje do przeniesienia obowiązkowo, tylko jakoś im miejsca nie mogę znaleźć w ogrodzie tak aby miały jak najwięcej cienia
Iwk4 22:22, 29 wrz 2016

Fajnie, że pokazałeś hostowisko w czasie przeróbki. Ja się zastanawiałam, czy żwirek wysypać pomiędzy, czy tylko przed. Przed hostami chyba bezpieczniej
Luki 09:13, 30 wrz 2016

Kasiu oderwanie kilku nie zaszkodzi, a jak się uda to wiosną będzie mniej roboty, chociaż ja u siebie nie zakładam, że się nie uda

Danusiu no ja jeszcze dzieliłem bo miałem taką potrzebę, lepiej byłoby to zrobić ze dwa tygodnie wcześniej, ale dzieliłem nawet w październiku i też się ukorzeniły tylko tedy troszkę mniejszy procent powodzenia był

Klaudia dziękuję

Agnieszko ja teoretycznie 3 lata temu na ogrodowisko przyszedłem z całym ogrodem obsadzonym, nie było rabaty z hortensjami i bylinowej. Niestety przerabianie ogrodu to złoooo, wielkie złooo
W ten sposób zostało mi jeszcze pół ogrodu do poprawy bo wiele zmian zrobiłem bez przemyślenia i np. rabata którą widzę z okna w kuchni wiosną jest totalnie łysa, a cebulowe zawsze tam wygniją, więc muszę tam przenieść wszystkie różaneczniki by nie była tak irytująco Mógłbym tak długo pisać

Iwonko zapewne pamiętasz, że większość swoich ewolucji/przeróbek/rewolucji starałem się w ten sposób dokumentować, chociaż ostatnio mało takich zdjęć.
Gdybym dostał pozwolenie jakieś 3 tygodnie temu na działanie to mielibyście mnóstwo tego typu zdjęć, a tak nie ma na co liczyć.
Ja pod hostami nie ściółkuję bo i tak ziemia szczelnie zarasta, a teraz będę im sypał kompost na wiosnę
polinka 10:18, 30 wrz 2016

Wszystkiego dobrego z okazji Dnia Chłopaka
JustynaZ 19:45, 30 wrz 2016

Łukasz jak przetrzymujesz doniczki z podzielonymi żurawkami ? doniczki do ziemi czy jak? I czy teraz lepiej dzielić czy na wiosnę?
20:17, 30 wrz 2016
Luki napisał(a)
Wczoraj nadal dzieliłem żurawki i jeszcze kilka do podziału mi zostało, ale brakło mi doniczek, a miałem ich bardzo dużo... tak mi się wydawało.
Ogłaszam, że moją ulubioną odmianą jest żuraweczka Gunsmoke, obsadzę połowę ogrodu nią bo 40 sadzonek zrobiłem

Zawiedziony jestem, że w insektach nie rzucili już cebulowych, a miałem spisany plan zakupowy. No nic będzie trzeba zamówić spore braki i zacząć sadzić to co już mam bo prawie 4 setki się nazbierały, a może i więcej.

Miałem w sumie opisać przemyślenia i zmiany jakie będą w całym ogrodzie, ale tak dużo tego i moja słaba umiejętność przelania tego w tekst pisany odwiodła mnie od tej myśli Jak uda mi się to zrobić to będę zadowolony z ogrodu... ciekawe kto w to uwierzy chociaż ja mocno w to wierze.

a pokaz ta faworytke żurawkę

w insektach cebule były z m-c temu ...kupiłam za duzo ...ale wiem ze wiosna bede załować ze kupilam tak mało ...to coroczny kłopot róz tez to dotyczy ...jak trzeba ciąć wiosna to mam duzo za duzo ..ale w sezonie to widze ze jeszcze by mi sie kilka/kilkanascie przydało
Luki 20:41, 30 wrz 2016

Poli dziękuję Ci tym bardziej mocno, że nikt o mnie dzisiaj nie pamiętał

Justyno najlepszy jest początek września, a nie koniec, ale ja nie miałem wcześniej czasu, a musiałem podzielić. Ja doniczki zostawiam bez dołowania, nigdy żurawki mi nie zmarzły, a nie mam też zamiaru takich ilości dołować, chyba bym osiwiał
Przy dziesięciu doniczkach zapewne bym zadołował

Justynko to mi dałaś teraz zadanie... muszę zdjęć poszukać

Wiem, że były bo sporo mam, ale najpierw rzucali te Premium, a później na stojakach był większy wybór i tańszych. W tym roku tego nie było na 100% bo śledziłem robaki