Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 20:11, 13 mar 2014

Do góry
Grzecznie czekają w kolejce

Tuje w wyznaczonym dla nich miejscu czekają na wsadzenie, tak się będą prezentowały (słońce już zaszło i zdjęcia kiepsko wyglądają)

Z drugiej strony, Brabanty będą przesadzone, nawet Migdałek się załapał na zdjecie

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 20:11, 13 mar 2014

Do góry
Slawko napisał(a)
Zapomniałem o ważnych mieszkańcach mojego ogrodu
To tylko ich mała część

Witaj, piekny ogrod, widze ze u nas na slasku jest ich troche a nimfy moi ulubiency nasz Mikolaj chetnie by sie im przedstawil pozdrawiam serdecznie
Norweski ogródek... 20:08, 13 mar 2014

Do góry
a tak wyglada hortensja po dzisiejszej nocy!! sprawdzalam pogode zanim poszlam spac nic nie bylo o mrozie a rano rece mi opadly..... 13-go....))

a taka byla ładna.....

Wilcza Góra 20:07, 13 mar 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
SASANKOWO

Uwielbiam te puchate cudeńka.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:06, 13 mar 2014

Do góry
Gosiu.. do mnie dużo pytań, a mnie tu nie było.. na drugi raz pytaj u mnie, lub krzycz by zajrzeć...

Tojeść pójdę jutro zerknąć jak wygląda, i powiem ci czy te ciemne listki to ona.. bo jakoś nie pamiętam... jak zapomnę sprawdzić to przypominaj sie ..

Wszystkie iryski są piękne. te fioletowe też..

Ania Mała Mi napisz proszę jak przygotowywałaś ziemię w szklarniw , pierwszym roku przed sadzeniem.
i rozszerz mi prosze termat nawadniania.

Gosia, u mnie glina, wiec wszędzie daje piasek i tyle.. bo kompostu nie mam i nie ma gdzie kupić..
Obornik.. nie stosuję, ale zakabluję co robi moja szwagierka.... która ma swój obornik.. jak posadzi pomidory czy ogórki, to wokół zakopuje to gówniane dobro, ale tak by nie dotykało roślin, bo spali, przysypuje ziemia, by dzieci tego nie widziały, bo potem nie zjedzą Ale wszytko rośnie jak złoto.. Możesz zakopać głęboko .. zanim korzenie dojdą do tego g..na.. to już sie z lekka rozłoży.
Przez środek szklarnii daj jakieś płytki chodnikowe, by czystą nogą chodzić w szklarnii.. ja dałam kraty pomostowe stalowe, bo takie mam za darmo.. z demobilu
Teraz posiej sałatę i rzodkiewkę.. ale tak by nie blokować miejsca na pomidory i ogórki. Pomiędzy posadzisz, a nowalijki będziesz mieć jak znalazł. Ja mam posadzone kępy szczypioru siedmiolatki... już jest wysoki i od ponad tygodnia do jedzenia..
Nawadnianie....
Trzeba doprowadzić wodę i zamontować sterowanie czyli zawór sterujący (wiele rodzajów ... do wyboru do koloru), na którym ustawiasz kiedy i ile ma podlewać... Kupujesz węża gruby na około i cieńsze na odgałęzienia.... i złączki .... i się samo podlewa.
Poliwęglanu nie trzeba cieniować, nie nagrzewa się jak szkło.. jedynie wietrzenie latem jest potrzebne, ale latem to mam otwarte cały czas.
Zawór sterujący (ustawione mam chyba 2 razy dziennie, czas do ustalenia doświadczalnie) pokazany żółtą strzałką.. i są rozciągnięte wężyki czarne... które podlewają. Nawadnianie kropelkowe.. tylko kropelki idą pod rośliny

Jak coś przegapiłam to sorki...... ach pech i prze 5 lat nie zdechnie... po roku pod basenem... ani myslał paść
Nie patrzeć na burdel w szklarnii, ale w zeszłym roku ją przenosiłam na wariata i na wariata była nie zagospodarowana.... po zbiorze ogórków posiałam burak liściowy... i po zebraniu jesienią .. mam go do dziś .. no włąsnie jutro może botwinkę ugotuję

Mazury i mój kawałek ziemi 19:59, 13 mar 2014

Do góry
Dotarły trawki ale mam radoche nawet jak patrzę na te u których tylko uschniete badylki widać o to co przyszło
Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 19:55, 13 mar 2014

Do góry
U nas dni mijaja pod znakiem intensywnych prac ogrodowych.
Az zal do pracy wychodzic, bo szkoda czasu

Placyk pod hustawkę juz wyznaczony Zwirek zamowiony juz do nas jedzie

Poczatki wyznaczania rabat, darń wycięta narazie dla tujek.

Brzozka przesadzona

Pierwsze przymiarki

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:55, 13 mar 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Stokrotki

Kasiu cudowna dekoracja całuski i gratki na setkę
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 19:54, 13 mar 2014

Do góry
tengel27 napisał(a)
A dla przerywnika powstały kolczyki szyte haftem sutaszowym.

i prace mediowe

Podziwiam talent.
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 19:53, 13 mar 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Sąsiadka malowała u mnie ------uczyła się na kloszach po zniczach

Te róże są namalowane, naklejone, czy jeszcze w inny sposób się tam znalazły? Cudo...
W cieniu - zacieniona 19:50, 13 mar 2014

Do góry
Wychodzą na rabatkową arenę.....Gladiatory
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:43, 13 mar 2014

Do góry
a na osłodę mam

a teraz idę bo mnie żelazko wzywa brrrr
W cieniu - zacieniona 19:43, 13 mar 2014

Do góry
...żółto i niebiesko
Początki w Kruklandii 19:40, 13 mar 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Cosik wam pokażę...
22.03.2012

Żwirek, kamienie i płotek drewniany Brakuje łabędzia z opony

13.03.2014

Po kolorach widać, że cieplej

Lubię to!

Super zmiana.
W cieniu - zacieniona 19:40, 13 mar 2014

Do góry
...goryczka...sadzonka kupiona w ubiegłym roku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:38, 13 mar 2014

Do góry
upracowałam się dzisiaj przy tej robocie. 5 dużych wooorów suchej trawy wygrabiłam

Początki w Kruklandii 19:34, 13 mar 2014

Do góry
Cosik wam pokażę...
22.03.2012

Żwirek, kamienie i płotek drewniany Brakuje łabędzia z opony

13.03.2014

Po kolorach widać, że cieplej
Rododendronowy ogród II. 19:22, 13 mar 2014

Do góry
Zawsze miej czas by rozkoszować się zapachem kwiatów, zachwycać zachodem słońca i cieszyć się radosnymi stronami życia.
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 19:22, 13 mar 2014

Do góry
agam napisał(a)
Ściółkować korą, bez agrowłókniny !!! Nawozić dwa w roku.

Oki to teraz pytanie na jakiej szerokości tą korą wyściółkować do płotu jest 1m. Czyli koniecznie na szerokości 2m jak na pierwszym rysunku czy wystarczy na 1m albo nawet 0,5m tak jak na drugim rysunku. Tylko czy ta trawa między korą a płotem później nie będzie przeszkadzać, jak świerki duże urosną? Kosiarką już tam nie dojdę

Ogród cioci 19:16, 13 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pokażę wam nowy nabytek który dzisiaj został złożony Lekki bardzo i można go znów do pudełka małego schować

Gosia fajnie to wygląda, ale nie jestem pewna czy to jakaś mini szklarenka (bo widzę folię), czy taki regał na doniczki? Masz blisko Obi? Ja najbliżej... w Krakowie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies