Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Juzia 19:59, 13 mar 2014

Się dzieje!
Cleo 20:11, 13 mar 2014

Grzecznie czekają w kolejce

Tuje w wyznaczonym dla nich miejscu czekają na wsadzenie, tak się będą prezentowały (słońce już zaszło i zdjęcia kiepsko wyglądają)

Z drugiej strony, Brabanty będą przesadzone, nawet Migdałek się załapał na zdjecie

Cleo 20:15, 13 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
Się dzieje!

Hihi aż żal, że tak się szybko ciemno robi.
Luckaa 20:42, 13 mar 2014

Ojej jak cudnie sie robo
Cleo 20:54, 13 mar 2014

Luckaa napisał(a)
Ojej jak cudnie sie robo

Haha cudnie Dodajesz mi otuchy
Narazie to jak na placu budowy.
Cleo 18:18, 15 mar 2014

Dzień dobry sobotnio.
Az mnie szlak trafil, jak rano zobaczylam aurę za oknem!

Sobota a my nie ruszylismy nic, leb urywa, utrzymac pion ciezko. Wiatr mi drzewka poprzewracal, latalam i ratowalam tylko.

Wczoraj w obiku dokupilam dwa 6-paki bukszpanow i 6 cyprysików.

36 tujek czeka na wsadzenie, wszystko, co do tej pory kupilismy, jakies pojedyncze drzewka tez, nie wiem kiedy my się z tym ogarniemy.

Tawuly z golymi korzeniami czekają w sloikach z wodą, chyba im nic nie będzie, co?
Nikita 21:24, 15 mar 2014

Cleo napisał(a)

Tawuly z golymi korzeniami czekają w sloikach z wodą, chyba im nic nie będzie, co?

Ja w poniedziałek jadę po bukszpany kopane z gruntu...planowałam od razu posadzić, ale w taką pogodę...też nie wiem czy będą mogły poczekać do następnego weekendu.....
Pozdrawiam słoneczka życząc
wietrzyk 12:56, 16 mar 2014

Hej
dość długo nie zaglądałam na Ogrodowisko, więc z ciekawości przydreptałam. I się zdziwiłam, ile tu się dzieje... Tuje, ani się obejrzysz, a będą równe z płotem zazdroszczę pomocy przy wycinaniu darni, jak dla mnie to najgorsza z ogrodowych prac, już wolę nawet kopanie. Zakupy udane Oglądałam te bukszpany w Obi, też ładne mi się wydawały.
U nas też pogoda średnia, ale sucho było straszliwie, więc niech pada. Tylko wieje okropnie.
Pozdrawiam
kitek81 14:06, 16 mar 2014

wow, ile roślinek nowych, rabatka przygotowana, od razu inaczej pod siatką się zrobiło, jak tujki poustawialiście szkoda, ze pogoda popsuła plany ale w tygodniu ma się rozpogodzić, to ruszycie dalej pełną parą
pozdrawiam serdecznie
Cleo 23:02, 16 mar 2014

Nikita napisał(a)

Ja w poniedziałek jadę po bukszpany kopane z gruntu...planowałam od razu posadzić, ale w taką pogodę...też nie wiem czy będą mogły poczekać do następnego weekendu.....
Pozdrawiam słoneczka życząc

Dzisiaj bylam u tej samej pani, u ktorej tydzień temu bralam tawuły i zapytalam, czy mogą stać w wodzie do posadzenia, to mowila, ze nie bardzo, lepiej zraszac i owinąć reklamówką, a jeszcze lepiej przysypac. ziemia. Stojac w wodzie przyzwyczajaja sie do dobrego i w ziemi w razie suszy moga sie buntowac.