Aniu, my musiałyśmy wiele potrafić. Pamiętam jak szyłam i potem naszywałam na dziecinne ubranka różniste wyszywanki, by chociaż odrobinkę były weselsze. I czasami nasza zaradność prowadziła do dalszych etapów. Mnie wciągnął haft na krosnach.
I chyba ten motyw, a także róże i bratki haftowałam najczęściej.
Gabriello, dzięki twojemu postowi wiem ile mam obrazków. Dotychczas nie wpadłam na pomysł, aby je policzyć.
Kondzio, lepiej nie przytakuj Gabrielli, bo niewiele się pomyliła i mogłabym Was śmiertelnie zanudzić.
A skoro oboje ostatnio rozpisujecie się o różach, to może nie pachnący, ale różany .
Grażyna ja go przycinam,ale on ma bardzo długie pędy,przywiozłam go z Ustronia od koleżanki u niej był jako roślina okrywowa i szedł po kamieniach, u mnie nie kwitł bo ja go ciacham.
Ja myślałam że to jest trzmielina ,ale tu na ogrodowisku mi ktoś powiedział,że to wiciokrzew,nie traci liści
Czosnki...
...do ubiegłego roku miałam tylko trzy gatunki:
Karatawski {u mnie się kładzie...widziałam takie ładne,wyprostowane ...i takie podobają mi się najbardziej}
Drobny Złocisty
Drobny różowy
W ubiegłym roku kwitły Gladiatory {jesienią jeszcze kilka dokupiłam}
Purple Sensation {moje ulubione - zebrałam nasionka}
i Czosnek niedźwiedzi {od Ani Monte}
Podoba mi się czosnek Schuberta ...i to będzie moje następne chciejstwo...
Na początek oczko, a właściwie jakiś wodospadzik...kamień czeka na zagospodarowanie i projekt.
Muszę też zmienić nasadzenia od wejścia. Ivonnki się mocno rozrosły, za chwilę dotkną podbitki, muszę je przenieść w inne miejsce, mam 4 sztuki Ivonnek
Witam. Dawno nic nie napisałem , więc z racji tego że interesują mnie aranżacje ogrodów interesują mnie programy do projektowania ogrodów. Tu mogę polecić Garden Composer DVD który nie jest najdroższy a pozwala kształtować wyobrażnię i wizualizację nasadzeń. Osobiście nie mam ogrodu zaprojektowanego według tego programu ale zrobiłem kilkanaście projektów które bardzo przypadły mi do gustu. Przedstawiam parę zdjęć. Pierwsze zdjęcie to projekt ogrodu japońskiego. Drugie zdjęcie to ogród lawendowy.Na trzecim ogród różany. Czwarte zdjęcie to Miniogród.