Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Siedlisko na Podlasiu 15:48, 02 lut 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
to jeszcze trochę wiosny kolorowej

, uwielbiam żonkile po zimie jestem, chyba jak każdy spragniona kolorków

Te zdjęcia to ze starej działki?
Odpisałam ci u mnie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:36, 02 lut 2014

Do góry
Nasz przydomowy ogródek 15:28, 02 lut 2014

Do góry
odwzajemniam pozdrowionka Zbyszku....

Zbyszku znam to przysłowie...
z dachu ciecze, ciecze ...
właśnie, oby się nie sprawdziło !!!!!!!!!!!!!

To właśnie tu 15:26, 02 lut 2014

Do góry
Aniu, my musiałyśmy wiele potrafić. Pamiętam jak szyłam i potem naszywałam na dziecinne ubranka różniste wyszywanki, by chociaż odrobinkę były weselsze. I czasami nasza zaradność prowadziła do dalszych etapów. Mnie wciągnął haft na krosnach.

Bogdzia napisał(a)
. Uwielbiam takie makowo -polne motywy.Pozdrawiam.

I chyba ten motyw, a także róże i bratki haftowałam najczęściej.

Gabriello, dzięki twojemu postowi wiem ile mam obrazków. Dotychczas nie wpadłam na pomysł, aby je policzyć.

Kondzio, lepiej nie przytakuj Gabrielli, bo niewiele się pomyliła i mogłabym Was śmiertelnie zanudzić.
A skoro oboje ostatnio rozpisujecie się o różach, to może nie pachnący, ale różany .

Wilcza Góra 14:52, 02 lut 2014

Do góry
zajęło to nam troszkę ponad godzinkę ....
znikają równie szybko

miłego popołudnia dla Wszystkich
Wilcza "chruści" karnawałowo

Ogród Ewy :) 14:45, 02 lut 2014

Do góry
Eve napisał(a)
Witajcie kochane ogrodniczki

Katalpa ma 9 lat, szczepiona była dość wysoko, więc jest wielka, w zeszłym roku bardzo mocno ją przycięliśmy, bo zacieniała trawnik i wychodziła na ulicę. Tak więc rozrasta się korona i pień robi coraz grubszy. Muszę przyznać, że mocne cięcie świetnie zniosła.

Rabata iglakowa, berberys pięknie kwitnie.

Mam też kwaśną rabatę, jak pisałam kocham też wszystkie RH

Uwielbiam pełne tulipany

A teraz z innej beczki

W avatarku wącham róże na palmach, tu widać dokładnie

A widzieliście rabaty z palmami, zatopionymi w morzu bratków ? Ja pierwszy raz dlatego musiałam to uwiecznić..

Piękny i ciekawy ogród ,piękne azalie które uwielbiamy. Wiem że kochasz klony .Pomimo tego że odniosłaś porażki z nimi ,nie zniechęcaj się i sadż od nowa. U mnie też ziemia gliniasta. Warunek jeden wstępnie przygotować ziemię .Ja ziemię gliniastą rozrabiam z torfem i dodaję dużo zwiru i zmielonej kory. Najtrudniejsze są pierwsze trzy lata potem już jest dobrze.

Moja działka. 14:34, 02 lut 2014

Do góry
A tu wiosną
Chcialam coś z niego uformować ,ale mi jakoś nie wyszłoZobacz ile ma przyrostów.
Moja "przyziemna" :) pasja 14:33, 02 lut 2014

Do góry
Piękny ogród

Jaka to odmiana miskanta?

Jagodaa napisał(a)

Moja działka. 14:30, 02 lut 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Hejka Bogusiu czy to znaczy ze ten wiciokrzew nie gubi liści zimą i jak duzy rosnie ile lat ma Twoja roślinka i jeszcze czy sie pnie jak taki pospolity wiciokrzew ale pytań od rana

Grażyna ja go przycinam,ale on ma bardzo długie pędy,przywiozłam go z Ustronia od koleżanki u niej był jako roślina okrywowa i szedł po kamieniach, u mnie nie kwitł bo ja go ciacham.
Ja myślałam że to jest trzmielina ,ale tu na ogrodowisku mi ktoś powiedział,że to wiciokrzew,nie traci liści
Arboretum Bolestraszyce 14:30, 02 lut 2014

Do góry
apal100 napisał(a)
Wstawiam kilka zdjęć z mojego pobytu w czerwcu w Bolestraszycach.

Mam pytanie jak hodować ta roślinę mam takie dwie i strasznie marnie rośnie wypuszcza kilka małych liści i to wszystko nie wiem co robie źle
W cieniu - zacieniona 14:27, 02 lut 2014

Do góry
Czosnki...
...do ubiegłego roku miałam tylko trzy gatunki:

Karatawski {u mnie się kładzie...widziałam takie ładne,wyprostowane ...i takie podobają mi się najbardziej}

Drobny Złocisty
Drobny różowy

W ubiegłym roku kwitły Gladiatory {jesienią jeszcze kilka dokupiłam}

Purple Sensation {moje ulubione - zebrałam nasionka}

i Czosnek niedźwiedzi {od Ani Monte}

Podoba mi się czosnek Schuberta ...i to będzie moje następne chciejstwo...
Gabisiowy ogród...początki....:-) 14:17, 02 lut 2014

Do góry
Na początek oczko, a właściwie jakiś wodospadzik...kamień czeka na zagospodarowanie i projekt.

Muszę też zmienić nasadzenia od wejścia. Ivonnki się mocno rozrosły, za chwilę dotkną podbitki, muszę je przenieść w inne miejsce, mam 4 sztuki Ivonnek

Moja "przyziemna" :) pasja 14:12, 02 lut 2014

Do góry
....i zbliżenie

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:10, 02 lut 2014

Do góry
tak wygląda ogrodowy bałaganik przed eksmisją kolorowy i wesoły na zdjęciu na dłuższą metę jednak nie bardzo

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:09, 02 lut 2014

Do góry
Na 800 coś innego

Ranczo Edy 14:06, 02 lut 2014

Do góry
Niedzielne machnięcia zza miedzy przyjmij.
Może częściej teraz zajrzę. Komputerek powrócił.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:57, 02 lut 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Podpatruję buki rosnące w swoim naturalnym środowisku, będę starała się im stworzyć taką naturę jaką lubią i potrzebują, ale tego wymaga czas, więc będę musiała jeszcze sobie poczekać, a na teraz to sobie mogę popatrzeć razem w wami jak chcecie na................ naturę i pomarzyćo Bukach

lubię popatrzeć na naturę nawet na fotkach chociaż w realu dochodzi jeszcze wspaniały zapach lasu
pozdrawiam miłej niedzieli
Działka wkoło Lubczyka :) 13:47, 02 lut 2014

Do góry
milej niedzieli Kasiu
Ogród to moje hobby 13:43, 02 lut 2014

Do góry
Witam. Dawno nic nie napisałem , więc z racji tego że interesują mnie aranżacje ogrodów interesują mnie programy do projektowania ogrodów. Tu mogę polecić Garden Composer DVD który nie jest najdroższy a pozwala kształtować wyobrażnię i wizualizację nasadzeń. Osobiście nie mam ogrodu zaprojektowanego według tego programu ale zrobiłem kilkanaście projektów które bardzo przypadły mi do gustu. Przedstawiam parę zdjęć. Pierwsze zdjęcie to projekt ogrodu japońskiego. Drugie zdjęcie to ogród lawendowy.Na trzecim ogród różany. Czwarte zdjęcie to Miniogród.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies