Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:09, 12 lut 2014

Do góry
Totalny spontan letni

Tu już trochę ogrodowiskowo

Japońska sztuka ogrodowa

Styl naturalistyczny

Tak więc kochani widzicie jakie bogactwo u mnie-tylko żyć i nie umierać
Ogrodowe przygody 08:25, 12 lut 2014

Do góry
zatem wstępnie jesteśmy umówione
Mój jesienny ogród 05:26, 12 lut 2014

Do góry
Witajcie
Martek, cieszę się że wpadłaś. U mnie jak to w życiu, raz na wozie a raz pod, teraz włażę na wóz, mam nadzieję że z niego nie spadnę. Jeszcze dziś nie napiszę gdzie pracuję, gdyż jeszcze nie skończyliśmy. W następnym opiszę i pokaże. Zima nie odpuszcza, cały czas trzyma mróz w dzień kilka stopni a w nocy 12-16. Już nie mogę się doczekać wiosny, wszyscy mówią że już dawno nie było tu takiej zimy. Niestety, taka jest prawda że nie mam po co wracać, mam dług w zusie, który zablokował mi konta, żyłem z tym dwa lata ale na dłuższą metę jest to nie do zniesienia. Do puki nie obejmie mnie jakaś amnestia, to będę się tu trzymał zębami i pazurami. Nieraz mnie i tutaj łapią chwile zwątpienia ale jak sobie pomyślę o tym co mnie czeka po powrocie, działa to na mnie jak kubeł zimnej wody i szybko się mobilizuje. Chętnie bym wpadł na jakieś ogrodowiskowe spotkanko, atmosfera na nich jest wspaniała i cały czas je wspominam i oglądam fotki. Romek czuje się dobrze, chociaż rwał sobie pióra przed zimą ale on na zimę ma lęgi i to z tego powodu. On nie jest ręcznie karmiony, tylko przez swoich rodziców. Ręcznie karmiony bardziej się przywiązuje do człowieka ale nie nadaje się do rozmnażania a ja chciałem kupić mu samice. Poza tym nie jest papugą stadną, tylko rewirową, więc jest przyzwyczajony do samotności, papugi stadne bardziej przeżywają rozstania, które może je nawet uśmiercić. Kanada to dziwny kraj, chociaż jest tu największy standard życia na świecie, to życie skupione jest głównie na południu w kilku ośrodkach a reszta kraju jest pół dzika i prawie nie zamieszkała. Liczba ludności jest mniejsza niż w Polsce a powierzchnia 30 razy większa. Dla tego jest tu prawie jak w rezerwacie a zwierzęta się nie boją. Przyroda jest tu nie zniszczona i widać że się o nią dba. Po przyjeździe tu byłem z szokowany, gdy zobaczyłem tyle zwierząt, które w ogóle się nie przejmują samochodami i ludźmi. Niby jest podobnie jak w Polsce ale po dokładniejszym rozpoznaniu widać różnicę w przyrodzie a zwierzęta to prawie całkiem inne. Pozdrawiam serdecznie i na koniec oczywiście fotki. Na drugim jest bobcat, który przychodził pić wodę z hydrantu gdy nas nie było na budowie.

A miało być tak pięknie.... 00:29, 12 lut 2014

Do góry
Coś takiego fajnego wypatrzyłam u siebie w ogródku

hiacyntów w tym miejscu nie sadziłam,czyżby to śniadek ? Dostałam 2 cebule gratis z tulipkami,ale zapomniałam gdzie je wsadziłam

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:49, 11 lut 2014

Do góry
Ania w Tobie jest wszystko ... wielkie serce ... niespożyta energia ... szaleństwo ... bunt ... pasja ... nie pasje oszczędzimy sobie wymieniania bo kto tu zagląda i kto Cię zna ten wie ... no to czego można życzyć wspaniałej kobiecie, która jest receptą na uśmiech ??? ... Aniu no to ja chyba Ci życzę żebyś była ... zawsze ... żebyś "mimo woli" malowała świat na swój sposób ... do końca świata i o jeden dzień dłużej ... siły Ci wystarczy ... energii masz zapas ... boś Wielka jest nasza ty Mała Mi ... i kwiatuch dla Ciebie ... wiesz czemu ona

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:25, 11 lut 2014

Do góry
Sarny wyjątkowo się "namnożyły" w ubiegłym roku.

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:20, 11 lut 2014

Do góry
Ogrodowi goście - zdjęcia kiepskiej jakości robione z domu przez szybę.

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:12, 11 lut 2014

Do góry
Dzięki za odwiedziny. Od dziś leżę w łóżku - zmogło mnie choróbsko. Muszę się intensywnie kurować, bo za parę dni wyfruwam w cieplejsze klimaty.
Wiosnę trochę przystopowało, śnieg połamał ciemierniki. Buszuję na stronach z roślinami, kilkadziesiąt w planach zakupowych. Przydałby się jakiś odwyk. Pozdrawiam

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:07, 11 lut 2014

Do góry
To na tym dziś kończę - kolejny ogród to The Vyne - to był park inna bajka - taka różnica i odmienność wspaniała

tu inspiracji nie braknie choć ta ? czy ja wiem ma ktoś takie drzewko ?

za to tu widać jak głęboko kopią kanciki - Danusia zwróciła mi uwagę i to już jest inspiracja

a teraz widzę że nie mam wiele zdjęć za to kolejny ogród to już znów bajka - moja bajka

a tymczasem odpoczywajcie w parku
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:04, 11 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

niestety nie z tamtego roku

Ufff, bo już się zastanawialam czy ich jak na CHFSh nie podpędzasz szuszarką do włosów
Moje poletko 23:01, 11 lut 2014

Do góry
Celino jesteś!!!!!!!
Witam Cię i od razu mam potrzebę z kwiatami do Ciebie (nie z mojego ogrodu, się poczęstowałam w cudzym

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:59, 11 lut 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Piękne inspiracje pokazujesz hi hi hi

to fajnie że się podoba - tak naprawdę jak masz 2 godziny w ogrodzie to nie wiadomo co robić - gapić, wąchać robić zdjęcia, usiąść i siedzieć ?

a jak już jesteś to masz jeszcze

to był 16 czerwiec - u nas po kwitnieniu piwonii a tam wszystkie w pąkach - a w szklarni było sporo dobra
to za czym teraz tęsknimy

a to szczyt szczęścia - ogród, właścicielka i książka wraz z Jej autografem i o tym ogrodzie

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:52, 11 lut 2014

Do góry
viva napisał(a)
Miro z wiosną jesteś dużo bardziej do przodu niż u mnie

Ale wiosny jeszcze nie ma więc czekam na Twoje podsumowania i inspiracje angielskie

to nie ja jestem - to aura jest u nas inna - jak na razie zapowiadają na 2 tygodnie pogodę bez zimy - trzeba być czujnym bo zima lubi zaskakiwać

więc lepiej wracam do moich podsumować

takie schody w ogrodzie bardzo naturalne zwłaszcza na male nachylenia

paprocie, hosty i kroksomia - proste nie

ten lekko pomarańczowy odcień irysów zapamiętałam - piękne w realu

na tej ścieżce mam zrobione zdjęcie do avatarka - miekkość dywanu trawy też pamiętam

a tu ostrogowce - widziałam pierwszy raz i bardzo mi sę spodobały

Pszczelarnia 22:51, 11 lut 2014

Do góry
Wklejam sobie ku pamięci. Jeżeli kogoś interesują sady.
Genialne, teraz odkryłam. Pan Grzegorz Hodun, który umie pielęgnować stare sady (jak średniowieczni cystersi) pięknie tłumaczy co i jak.
http://majawogrodzie.tvn.pl/125,Stare-jablonie-i-Park-Muzakowski-odc-412,odcinek.html

A tutaj na zdjęciach mój sad. Jeszcze ma kilka starych drzew, jeszcze rodzą.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:42, 11 lut 2014

Do góry
a teraz ogród który był pierwszym jaki zobaczyłam i jeden z 3 ogrodów które dla mnie były najciekawsze

The Manor Haus - było już wiele zdjęć prezentowanych z tego ogrodu więc poszukam coś na inspiracje

donice niekoniecznie z balkonówką

czy to jest inspiracja ?

bramka do ogrodu - muszę pomyśleć o tego typu elemencie

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:29, 11 lut 2014

Do góry
pelargonia Ardens zdobyła złoty medal - piękna

roślinki do kupienia ale skąd taką doniczkę wykombinować to nie wiem -

te goździki spodobały mi się i zamówiłam u nas nasionka - dopiero za rok zakwitną bo to jest dwuletnia roslina

przy hotelu były skrzynki z takimi dekoracjami

kosze wiszące

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:22, 11 lut 2014

Do góry
ten zestaw domku ze szklarnką dla mnie marzenie - zainspirowało mnie i bok mojego domku ogrodnika już obmyślam, będą szersze półki i daszek

a to ideał

taki jeden ul w ogrodzie chciałabym mieć - ale widzy brak

pojedyncze lilie fajnie skomponowane

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:17, 11 lut 2014

Do góry
Dobranoc
Kolorowy ogród na piasku 22:17, 11 lut 2014

Do góry

Witaj Vivo

Aż dzioba otworzyłam!! takiego cuda nie widziałam!!

ale baja
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:14, 11 lut 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Kawa dawno wypita, w międzyczasie pelargonie i róże zakwitły, a Ciebie nie widać

fajnie tak raz na czas nie mieć dostepu do internetu :
już jestem i spieszę z moimi wspomnieniami 2013 - choć głupio to już takie wspomnienia dawać jak wszyscy myślą jak tu czmychnąć do ogrodu i grzebać i grzebać i ciąć

spróbuję się dostosować do potrzeb i wspomnienia mojej Anglii będą pod kątem inspiracji realnych

zaczynam od wystawy w Birmingham -

spodobałam mi się ta kompozycja m.in krwawnik z dziewanną

ta kompozycja jest prosta i ladnie wyglądała a zainteresowała mnie bo mam te wszystkie rośliny w ogrodzie

aż się chce zrobić taką kompozycję

ale dziur w tarasie nie będę wycinać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies